– Høyre setter ny E6-tunnel under Narvik i fare

tunnel

Nylig var det fylkesting i Nordland. Her ble det diskutert en rekke viktig saker. På agendaen sto blant annet innspill til Nasjonal transportplan

– Noe av det aller viktigste vi får til i Nordland er at vi enes om de store prosjektene på tvers av partipolitikken. Nå jobber vi for å få på plass ny E6 gjennom Sørfold og Hamarøy. I tillegg er ny E6-tunnel under Narvik et viktig prosjekt mange partier vil prioritere. Men nå setter Høyre dette prosjektet i fare, sier gruppeleder for Arbeiderpartiet Odd Arnold Skogsholm.

– Dette blir et bompengeprosjekt. Akkurat som bypakken i Bodø. Vi ha behandlet begge prosjektene i fylkestinget tidligere. Høyre har stemt for. Men nå går altså fylkestingsrepresentant fra Høyre, Joakim Sennesvik, ut og setter bypakkeprosjektet i Bodø i fare, sier medlem av samferdselskomiteen Per Christian Brennvik Jacobsen.

Da Stortinget behandlet saken om bypakken fase 2 i Bodø lå de fem prosjekter i prioritert rekkefølge.

– Det forholder ikke Høyres fylkestingsrepresentanter til. De vil i stedet shoppe i Stortingets vedtak og flytte på rekkefølgen. Det går ikke. Det er rett og slett sånn at de setter hele fase 2 av bypakken i fare, sier Brennvik Jacobsen.

Begrunnelsen for å bremse samferdselsprosjektet i Bodø er at prisstigningen fører til at alle prosjekter har blitt dyrere.

– Det er naturligvis uheldig at prisstigningen gjør at samferdselsprosjekter som bypakken i Bodø og Narvik-tunnelen blir dyrere. Men gjennom et spleiselag deler de som ferdes på vegne på utgiftene. Det gjør at vi får mer trafikksikkerhet og bedre rammevilkår for næringslivet både Narvik og Bodø, sier Brennvik Jacobsen.

– Det er derfor med stor undring vi ser at Høyres Marianne Dobakk Kvernsjø vingler og setter hele tunnelprosjektet i Narvik i fare. Denne vinglingen fra Høyre må jeg advare mot. Vi må fortsette å stå sammen for de viktige prosjektene i Nordland. Og ny tunnel under Narvik er et av de aller viktigste prosjektetene vi har i Nordland, avslutter Skogsholm. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.