cv mal

– Kommunenordland nærmest i fritt fall

– En rekke kommuner over hele Nordland kan dø ut om de ikke samarbeider tettere med kommunene rundt seg. Nå må de slutte å skule på naboen og begynne å samarbeide, mener... Les mer »
vann

Ny plan for vannforvaltning i Nordland

Nordland fylkesting skal i neste uke vedta en oppdatering av Regional plan for vannforvaltning for 2022 – 2027. Tittelen på den nye planen er Vårt verdifulle vann.  Planen Vårt verdifulle vann, setter... Les mer »
bane nor

Større terminal på Fauske: Dobler antall godstog i nord på fire år

Utvidelsen av terminalen på Fauske gir en sterk økning i gods på Nordlandsbanen. Det er gode nyheter for miljøet og veitrafikken; ett enkelt godstog erstatter 30 lastebiler, opplyser Bodøposten. Byggingen av terminalen... Les mer »
nfk

Fylkesrådet satser på fartøyvern i Nordland

Fylkesrådet har satt av penger til å dekke utgifter til en ny stilling for fartøyvern i Nordland. – Vi skal bidra til å bygge kapasitet og kompetanse i Nordland, sier en fornøyd Kirsti... Les mer »
oppbevaring arkiv

Fraflytting i Narvik: Eiendomsmegler tilbyr tilflyttingsrabatt

Fraflytting er ikke bare et lokalt problem i Narvik, og isolert sett er det mange byer i landet som er hardere rammet. Allikevel preges Narvik i Nordland av at flere flytter fra... Les mer »
nfk

Styrker sørsamisk språk i Nordland

Sijti Jarnge får et tilskudd på 300 000 kroner til blivende sørsamiske skribenter. Sïjti Jarnge – gïele jïh kultuvrejarnge og Cálliid Lágádus/Forfatternes Forlag får 300 000 kroner til prosjektet «Tjaalehraajroeh – Pilotprosjekt for flere... Les mer »
nfk

Avvikler SMS-varsling for Kjølhågen

Nå blir det slutt på varslingstjenesten for vegen over Kjølhågen ved Andøy. Etter 1. november 2021 vil det ikke komme flere tekstmeldinger om at fv. 82 ved Kjølhågen er stengt eller åpen. Det... Les mer »
politibil

Rød Opel Astra stjålet i Vågan – Politiet vil ha tips

I løpet av natt til lørdag er det blitt stjålet Opel Astra, 2005 modell, Rød, kombikupé, uten skilter i Vågan ved Laukvik. Observasjoner bes meldes til politiet på 02800, oppfordrer Nordland politidistrikt... Les mer »
tunnel

Kolonnepause i Ryggedalstunnelen

Det skal være fri ferdsel i Ryggedalstunnelen mellom Bø og Øksnes fra fredag 29. oktober klokken 07:00 til mandag 15. november klokken 17:00. – Nå blir det en periode med åpen tunnel,... Les mer »
nordland fylke

Laksetrapper skal styrke villaksen i Nordland

Senterpartiet i Nordland fylkesting vil ha nasjonale midler til å styrke tre nasjonale laksevassdrag i Nordland. Tilstanden til den Nord-Atlantiske laksestammen nærmer seg krise. Senterpartiet vil derfor ha fylkestinget med på en... Les mer »