jernbane

Anbefaler ikke bygging av Nord-Norgesbane

Jernbanedirektoratet har gjennomført en konseptvalgutredning for Nord-Norgebanen. Utredningen viser at en fullt utbygget Nord-Norgebane er anslått å koste 280 milliarder kroner, har svært lav samfunnsøkonomisk lønnsomhet og har negative innvirkninger på klima... Les mer »
kirken

Ny biskop i Sør-Hålogaland vil lære av Bodø/Glimt

I domkirken der han ble døpt, ble Svein Valle presentert som ny biskop i Sør-Hålogaland bispedømme. Han mener kirken kan lære av byens fotballsuksess, opplyser Bodøposten. – Kirken har et prosjekt og... Les mer »
Redningsselskapet

Flere SAR-oppdrag for Redningsselskapet i Nordland

Med de to rekordsomrene 2020 og 2021 fortsatt friskt i minne, ble oppdragssommeren 2023 en mer normal sommer. I Nordland har det vært en svak nedgang i antall oppdrag for Redningsselskapet. Antall... Les mer »
nfk

Finansiering av The Whale på Andøya: – Fantastisk for reiselivet og kystkulturen i Norge!

– Dette er rett og slett en fantastisk god nyhet for reiselivet i hele Norge, fastslår fylkesrådsleder i Nordland, Elin Dahlseng Eide, etter nyheten om at regjeringen vil bevilge penger til The... Les mer »
bodøposten

Bredbåndsmidler til Vesterålen

Fylkesrådet bevilger 27 millioner kroner av de statlige bredbåndsmidlene for 2023 til kommuner i Vesterålen. Sortland kommune får 12,2 millioner kroner, Bø kommune 8,9 millioner og Hadsel nærmere 6 millioner. Som et... Les mer »
reker

Vil endre regelverket for rekefiske i nord

– Uforutsigbarhet rundt stengning og åpning av rekefelt oppleves som krevende for fiskerne i Nordland. Nå må regelverket endres slik at rekefiskerne i nord får like rammevilkår som rekefiskere i sør, sier... Les mer »
flyplass

Tall fra Gjensidige: Så mange i Nordland trengte hjelp i ferien denne sommeren

Sykdom, tyveri og bagasjetrøbbel er bare noe av det mange fra landsdelen opplevde denne sommeren. – Ingen ting er mer etterlengtet enn en ferie med sol og varme. De aller fleste har gode minner å se tilbake på, men... Les mer »
nfk

Nordland fylkeskommune med i «kommunal tannpleier»-prosjekt

I et pilotprosjekt skal samhandlingen mellom den kommunale helse- og omsorgstjenesten og den fylkeskommunale tannhelsetjenesten styrkes ved å tilsette tannpleier i kommunen. Pilotprosjektet er i regi av Helsedirektoratet og settes i gang... Les mer »
Nordland fylkeskommune

Åpner vei for tang og tare fra Nordland til Italia

– Det er viktig at Norwegian Seaweed Association får anledning til å presentere tang og tare som sjømat på Arena Querini i Italia, sier fylkesråd for plan og næring Linda Helén Haukland,... Les mer »
natt sentrum

Nattestengt veg i Sortland kommune

Nå blir det nattestengning på fylkesveg 822 mellom Brokløystunnelen og Djupfjord bru. Årsaken er stikkrenneskift. For tida pågår det skifte av stikkrenner flere steder i Vesterålen. Dette er forberedelser til asfaltering på... Les mer »