Avisa Nordland avisomslag

Avisa Nordland: Dedikasjon til å formidle pålitelig informasjon

Avisa Nordland, den fremste regionalavisen i Nord-Norge, har siden sitt grunnleggelse i 1893 vært et ubetinget samlingspunkt for nyheter, inkludert underholdende innslag som dyr kryssord, i Nordland fylke. Med røtter dypt forankret... Les mer »
gutt

Ny rapport: Alvorlige lovbrudd i barnevernet i flere kommuner i Nordland

Statsforvalteren har avdekket at barnevernstjenesten i Bodø, som også omfatter Gildeskål, Hamarøy, Rødøy, Røst, Steigen og Værøy, har brutt barnevernsloven og kommuneloven, opplyser NRK. – Barnevernet i Bodø har heller ikke sikre... Les mer »
utdanning

Vil inkludere elever fra privatskoler i velferdstiltak i Nordland

Nordland KrF vil inkludere elever fra private videregående skoler i fylkeskommunens velferdstiltak. Gruppeleder i Nordland KrF, Linda Helen Haukland, fremmer sammen med leder for Nordland KrF, Dagfinn Arntsen, et forslag i fylkestinget... Les mer »
julelys

20 hjemmeulykker i Nordland hver dag frem mot jul

Dagene frem mot helgen er høytid for å pynte til jul, både inne og ute. Slik kan du unngå å havne på legevakten. – Få ting er kjedeligere enn å skade seg... Les mer »
Circle K

Nå får Nordlands bilister automatisk ladebetaling

Fra og med denne uken kan tusenvis av elbileiere i Bodø, Rana, Vefsn og Vestvågøy plugge, lade og stikke. Circle K er først ute med å lansere Autocharge bredt i hele Skandinavia.... Les mer »
lofoten reine

Millionutbetalinger til Nordlandskysten

Nylig kom gladnyheten om at regjeringen foreslår å øke overføringene fra Havbruksfondet med 900 millioner for innværende år og hva dette betyr for den enkelte kommune. Dette betyr en total utbetaling til... Les mer »
team arbeidsplass

Kun 2 av 10 nordlendinger får tilrettelagt for sunne valg på jobb

Verdens helseorganisasjon anser arbeidsplassen som en viktig arena for helsefremmede programmer, hvor blant annet tilrettelegging for sunne matvalg og aktivitet inngår. Likevel er det få bedrifter som tilrettelegger for de ansattes helse... Les mer »
Landbruks- og matdepartementet

Utstillere fra Nord-Norge viser fram det beste av Norge i Berlin

Regionene Nord-Norge og Trøndelag skal representere Norge på den internasjonale mat- og reiselivsmessen Grüne Woche (IGW) i Berlin i januar 2024. 400 000 personer er ventet å besøke Messe Berlin, og 65... Les mer »
nfk

Støtter Hemnes sin søknad om 100 millioner i omstillingsmidler

Med bakgrunn i den negative utviklingen og behovet for ekstraordinær innsats, søker Hemnes kommune om statlig omstillingsbevilgning på 100 millioner kroner i perioden 2024-2029. Fylkesrådet mener at dette beløpet er realistisk. – Nordland... Les mer »
buss

Det blir billigere å ta buss i Nordland

Fylkesråd Marianne Dobak Kvensjø er svært fornøyd med at fylkesrådet har funnet rom for å kutte billettprisene på buss med 12 prosent. – Det betyr noe for våre reisende som benytter kollektivtransport.... Les mer »