nfk

Løftet Nordlands samiske identitet

Under urfolkskoneransen i regi av Norges formannskap i Barentsrådet, løftet fylkesrådsleder Tomas Norvoll viktigheten av å sikre det samiske språket gjennom blant annet å formalisere stedsnavnene på samisk. Urfolkskonferansen i regi av... Les mer »
musikk

Heimevernet feirer 75 år i Vågan

I 2021 er det 75 år siden Heimevernet ble etablert. Heimevernet er siden da blitt en viktig del av Norges beredskap og består av 40.000 soldater over hele landet. Heimevernets paradekonsert arrangeres... Les mer »
vinter trafikk

Problemer med gatelys i Lødingen

Lødingen kommune ved Teknisk avdeling har mottatt mange meldinger om mørke gatelys, både i området Ringvegen-Heggevegen og Fenes, opplyser kommunen. Kommunens firma på gatebelysning vil se på disse områdene i løpet av... Les mer »
skatt

Kompensasjonsordning for bedrifter rammet av smitteverntiltak i Leirfjord

Leirfjord kommune har i 2021 fått tildelt ekstra kr. 250 000 som kommunal kompensasjonsordning til lokale virksomheter, opplyser kommunen. Målet med ordningen er å sette kommunen raskt i stand til å avhjelpe... Les mer »
politiet

Leteaksjon etter savnet på Melbu

Politiet og hjelpekorpset i Hadsel letter torsdag etter en savnet person på Melbu, opplyser nettavisen Vesterålen Online. Politiet opplyser at leteaksjonen er igangsatt etter en bekymringsmelding, ifølge NRK. Les mer »
lofoten

Mindre sommertrafikk i nord

Mange norske bilturister la årets sommerferie til Sør-, Øst- og Vestlandet. Flere kjente reisemål i nord opplevde en kraftig nedgang. Dette viser trafikktall fra Statens vegvesen. Høye temperaturer i sør og tilsvarende... Les mer »
brann

Brann i bygning ved Narvik

Politiet rapporterer at de fikk en melding om brann i en næringsbygning i Bjervik ved Narvik lørdag i 10-tiden. Nødetatene rykket ut til stedet. Det skal ikke være noen folkeregistrerte beboere på... Les mer »
speedbåt

1 av 4 båteierne i Nordland har opplevd at båtførere bryter fartsgrensene

En undersøkelse som er gjennomført av Ipsos for Gjensidige viser at 23 prosent av de som eier eller disponerer båt i Nordland at de opplever dette av og til. 4 prosent opplever... Les mer »
sommer

Kjerringråd fortsatt utbredt i Nordland: Dette gjør du om du blir solbrent

Fellesferien er i gang og mens mange av oss pakker med solkremen, forventer 1 av 4 nordlendinger å bli solbrent i løpet av sommeren. I tillegg florerer det av kjerringråd på nettet... Les mer »
Statsforvalteren i Nordland

Fikk 150 000 i bot for forsøpling og brenning av næringsavfall

Politiet har gitt AS Glea på Røst 150.000 kroner i bot for brudd på forurensingsloven. Bedriften ble anmeldt av Statsforvalteren i Nordland i desember 2019. Saken gjaldt forsøpling ved bedriftens område på... Les mer »