nfk

2,75 millioner kroner til tekniske og industrielle kulturminner i Nordland

Fylkesrådet har tildelt 2 750 000 kroner til tekniske og industrielle kulturminner i Nordland. Tilskuddet går til Neptun sildoljefabrikk på Melbu og Fagerli gamle kraftstasjon i Sulitjelma. Fylkesråd for kultur, klima og miljø,... Les mer »
mentalt lengsel

Nordlendingers egenmelding: 3 av 10 nordlendinger innrømmer dårlig helse

I en fersk undersøkelse oppgir 31 prosent nordlendinger at de har dårlig helse. Mange har imidlertid helsemessige mål som å gå ned i vekt, spise sunnere og bli mer aktive i hverdagen, men realiteten... Les mer »
nfk

Skal bygge utviklingsarena for Forsvaret i Narvik

Fylkesrådet bevilger over 3,4 millioner kroner til Arena Nord Utvikling for å etablere en industriell utviklingsarena for Forsvaret på Elvegårdsmoen i Narvik kommune, opplyser Bodøposten. – Hvis Arena Nord Utvikling lykkes i... Les mer »
gjensidige

Sjokktall: 10.000 innbyggere i Nordland trenger nytt pass

Flyselskaper og reisebyråer forteller om rekordhøy interesse for utenlandsreiser, men en ting kan stoppe eventyret. – Selv om det meste har blitt dyrere i år, stopper ikke nordmenns reiselyst. Arne Voll er... Les mer »
nfk

Friluftsrådene i Nordland får 1,7 millioner kroner i støtte

Det er syv friluftsråd i Nordland og alle kommunene i fylket er medlem i et friluftsråd. – Friluftsrådene bidrar til at alle kan få mulighet til å drive friluftsliv ut fra egne... Les mer »
vannkraft

NTE kjøper seg inn i SKS: – Vi sikrer arvesølvet og felles verdier for nordlendingene

Fylkesrådsleder Elin Dahlseng Eide er fornøyd med at Nord-Trøndelag Elektrisitetsverk (NTE) nå har kjøpt seg inn i Salten Kraftsamband (SKS). – Dette styrker kraftbransjen i regionen. Med nærmere en milliard kroner tilført... Les mer »
tunnel

Ryggedalstunnelen: Åpen tunnel i påsken

Det blir fri ferdsel i Ryggedalstunnelen fra fredag 31. mars. Man fortsetter med kolonnekjøring etter påske. – Vi åpner Ryggedalstunnelen for fri ferdsel fredag 31. mars klokka 06:00. Da kan trafikantene kjøre... Les mer »
nfk

Livsviktig støtte til frivillige organisasjoner i Nordland

Fylkesrådet i Nordland har fordelt driftstøtte til fire frivillige organisasjoner med avtale. – En sterk og mangfoldig frivillig sektor betyr mye for trivsel, velferd, demokrati og deltakelse i samfunnet. Driftsstøtten bygger opp under... Les mer »
nfk

Stor prisnedgang på flyruter i Nordland

Nå er det kjent at ble det kjent at regjeringen kutter i prisene på kortbanenettet. Maksprisene skal blant annet halveres på rutene som ikke er kommersielle. – Dette er en svært viktig beslutning... Les mer »
sykkel

Miljødirektoratet støtter mye besøkte naturområder i Nordland

17 norske turmål får 8,8 millioner i støtte fra tilskuddsordningen Nasjonale turiststier, for å ivareta kultur- og opplevelseskvaliteter, sikkerhet og natur, 5 av dem er i Nordland. – Flere av stiene i... Les mer »