Vil ha vekstmobiliseringsprogram for Andøy

nfk

På fylkestinget nylig kom nyheten om at fylkesrådet nå vil sette i gang arbeidet med et eget vekstmobiliseringsprogram for Andøy. Begrunnelsen er den enorme veksten Andøy-samfunnet står ovenfor de neste årene. 

– Dette er et svært gledelig og viktig signal fra fylkesrådet, sier fylkestingsrepresentant Kjell-Are Johansen. Han deltar på fylkestinget denne uken, og sier at det har vært god dialog med fylkesrådet i arbeidet om utviklingen i Andøy i lang tid. 

Nordland er vertskap for Andøya Spaceport og huser med det et av Europas viktigste kompetansemiljø innen rom- og droneindustrien. 

– Nå ser vi at romindustrien løftes frem som en viktig satsning både av Forsvarssjefen og i Forsvarskommisjonen. Den utviklingen vi nå opplever på Andøy mangler sidestykke både i Nordland og i Norge, sier fylkesrådsleder Elin Dahlseng Eide.

– Men de vekstmulighetene Andøysamfunnet nå opplever, blant annet knyttet til Forsvaret, den sivile romindustrien og dronevirksomhet, gjør at fylkesrådet vil prioritere et eget vekstmobiliseringsprogram for Andøy. Dette initiativet vil vi ta opp mot aktørene i Andøy i nær fremtid, sier fylkesrådsleder Elin Dahlseng Eide.

I regjeringens politiske plattform, Hurdalsplattformen, ble det kjent at de vil jobbe for å etablere et nasjonalt innovasjonssenter for rombasert virksomhet på Andøya. 

– Det nasjonale senteret jobber vi allerede med i fylkesrådet. Vekstmobiliseringsprogrammet vil komme i tillegg til arbeidet med det nasjonale senteret, avslutter Dahlseng Eide. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.