fartsgrense

Veien over Korgfjellet stengt for vinteren

Korgfjellveien er stengt for vinteren, opplyser Vesn kommune. Korgfjellet er et fjellområde på Helgeland i Nordland mellom Hemnes og Vefsn kommuner. Vefsn kommune har ikke opplyst når veien åpner igjen. Les mer »
kna

LESERINNLEGG: Ikke spar deg til fant, Nygård!

Regjeringens nye veinormaler er dårlige nytt for norske bilister. Nok en gang brukes veibudsjettet som salderingspost under dekke av symbolsk klimapolitikk. Av: president i Kongelig Norsk Automobilklub, Geir A. Mo. Forrige uke... Les mer »
web

Statsbudsjett 2024: Manglende satsinger på veier og løftebrudd på vedlikehold

Fredag 6. oktober presenterte regjeringen statsbudsjettet for 2024. Entreprenørforeningen Bygg og Anlegg (EBA) hadde klare forventninger til regjeringen om igangsettelse av samfunnsnyttige offentlige byggeprosjekter og at de opprettholdt satsingen på vedlikehold innenfor... Les mer »
jernbane

Anbefaler ikke bygging av Nord-Norgesbane

Jernbanedirektoratet har gjennomført en konseptvalgutredning for Nord-Norgebanen. Utredningen viser at en fullt utbygget Nord-Norgebane er anslått å koste 280 milliarder kroner, har svært lav samfunnsøkonomisk lønnsomhet og har negative innvirkninger på klima... Les mer »
KNA, Kongelig Norsk Automobilklub

– Nå må det være fylkesvegenes tur!

Politikere fra regjering, storting og fylkesting har brukt valgkampen til å love å gjøre noe med den elendige tilstanden på fylkesvegene har fått oppmerksomhet i løpet av valgkampen.  Kommune- og fylkestingsvalget deler... Les mer »
flyplass

Tall fra Gjensidige: Så mange i Nordland trengte hjelp i ferien denne sommeren

Sykdom, tyveri og bagasjetrøbbel er bare noe av det mange fra landsdelen opplevde denne sommeren. – Ingen ting er mer etterlengtet enn en ferie med sol og varme. De aller fleste har gode minner å se tilbake på, men... Les mer »
Statens vegvesen

Svevia skal sikre trygge og fremkommelige riksveger i Ofoten

Godt samarbeid mellom Statens vegvesen og Svevia skal sikre mer effektiv og grønnere drift av riksvegene i Ofoten de neste årene. 1. september startet Svevia på en ny driftskontrakt med Statens vegvesen.... Les mer »
fly reise ferie

Dette irriterer flypassasjerer mest i Nordland

Flystreiker, bagasjetrøbbel og forsinkelser har preget nyhetsbildet den siste tiden, men hva plager passasjerene når de er på plass inne i flyet? Svaret får du her! Det er mye som kan gå... Les mer »
veiarbeid

FV 820 stengt

Fylkesvei 820, strekningen Mårsund-Ramberg, er stengt fra 9. august fra kl. 06:00 til 21:00 frem til 24. august, opplyser Nordland fylkeskommune. Veistrekningen er stengt i forbindelse med stikkrenneskifte. De som skal fra Straume... Les mer »
tui

Suget etter restplasser er enormt – Rhodos er tilbake for fullt

Suget etter restplasser til sol og varme, har ikke blitt noe mindre av det ustabile sommerværet i Norge. – Det er herlig å se at Rhodos allerede er tilbake for fullt og... Les mer »