utdanning

Vil inkludere elever fra privatskoler i velferdstiltak i Nordland

Nordland KrF vil inkludere elever fra private videregående skoler i fylkeskommunens velferdstiltak. Gruppeleder i Nordland KrF, Linda Helen Haukland, fremmer sammen med leder for Nordland KrF, Dagfinn Arntsen, et forslag i fylkestinget... Les mer »
nfk

Støtter Hemnes sin søknad om 100 millioner i omstillingsmidler

Med bakgrunn i den negative utviklingen og behovet for ekstraordinær innsats, søker Hemnes kommune om statlig omstillingsbevilgning på 100 millioner kroner i perioden 2024-2029. Fylkesrådet mener at dette beløpet er realistisk. – Nordland... Les mer »
buss

Det blir billigere å ta buss i Nordland

Fylkesråd Marianne Dobak Kvensjø er svært fornøyd med at fylkesrådet har funnet rom for å kutte billettprisene på buss med 12 prosent. – Det betyr noe for våre reisende som benytter kollektivtransport.... Les mer »
nfk

– Staten må ta ansvar for økte kostnader til ny flyplass på Mo

4,9 milliarder kroner er per i dag den totale prisen på den nye storflyplassen i Rana, ifølge Regjeringen. Av dette har kommunen og private i lokalsamfunnet i Rana allerede bidratt med rundt... Les mer »
nfk

Driftsstøtte til Nordland Vitensenter på Mo

– Fylkesrådet ønsker å sikre driften ved Vitensenteret i Nordland på Mo, derfor går vi nå inn med driftsstøtte på èn million kroner årlig i perioden 2024-2027, sier fylkesråd for næring i... Les mer »
nfk

Vil ha ny drift i båtrute fra Kjeldebotn til Evenes

Når fylkesrådet legger fram budsjett og økonomiplan i slutten av uka, er det også funnet plass til å gjeninnføre båtruta mellom Evenes og Kjeldebotn. Anbudet lyses ut om kort tid Fylkesråd for... Les mer »
sykehus doktor

Samler Nordland i kamp for sykehusene

Fylkesrådsleder Svein Øien Eggesvik inviterer alle Nordlands-ordførerne til møte etter at Helse Nord la fram sitt administrative utkast til store omveltninger i helsetilbudet for nordlendingene. – Dette er for viktig til å... Les mer »
nfk

– Svært skuffende at Freyrs storfabrikk på Mo er stoppet

Nylig kom nyheten om at Freyr må kutte kostnadene sine på Mo. Selskapet påpeker at bakgrunnen er at Norge og Europa ikke har konkurransedyktige vilkår, og at USA har kommet lenger i... Les mer »
fartsgrense

Narvik: Beisfjordveien har fått radarvarsling

Avansert teknologi vil gi trafikantene rødt lys når det går skred på Beisfjordveien. – Vi har testet dette godt i en periode, med svært gode resultater, sier fylkesråd Lise Henriette Rånes. På... Les mer »
nfk

Vil ha havvind på Helgeland

– Nordland Arbeiderparti sier et klart ja til utvikling av havvind-prosjekter på Helgeland, og vi mener det beklagelig at dette området er ikke er med i gruppen som åpnes i 2025, sier gruppeleder... Les mer »