brann hus

Færre branndøde i 2021

Dødsbrannstatistikken for 2021 viser at 41 personer omkom i branner her i landet i 2021. Til sammenligning omkom 45 personer i branner året før, ifølge tall fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap,... Les mer »
vinter trafikk

«Gyda» skaper vanskelige kjøreforhold

Ekstremværet «Gyda» skaper krevende kjøreforhold og mange stengte veier flere steder i landet. Om noen skal ut å reise er Vegvesenets oppfordring å følge nøye med på informasjon om vær- og trafikksituasjonen... Les mer »
redningsselskapet

75 mennesker druknet i 2021

75 personer omkom i drukningsulykker i 2021. Ifølge Redningsselskapets drukningsstatistikk er det en nedgang på 14 % sammenlignet med i fjor. Hele 60 % av de som omkom var 60 år eller... Les mer »
laks

Pukkellaksen er en ypperlig matfisk

Matforskere har undersøkt kvaliteten til den forhatte laksen som invaderte norskekysten i sommer. Konklusjonen er klar: fisken er absolutt egnet for matfatet. Sommeren 2021 strømmet enorme mengder pukkellaks inn mot norske elver.... Les mer »
bodøposten android

Har du utstyr som er avhengig av 2G?

Telenor og Telia har informert Nkom om at de planlegger å stenge ned 2G-nettet i 2025. Nkom vil tilrettelegge så overgangen skjer så smidig som mulig gjennom overordnet kartlegging og informasjon. Utfasingen... Les mer »
vinter trafikk

LESERINNLEGG: Vi skal snakke om det som ikke fungerer i trafikken

2021 var året med det laveste antall drepte i trafikken i moderne tid. 87 har mistet livet i trafikken, seks færre enn året før og andre året på rad under 100. Ved... Les mer »
natt tog

Historisk lavt antall omkomne i trafikken i 2021

87 personer mistet livet i trafikken i 2021. Det er en nedgang på 6 personer fra i fjor da 93 personer omkom i trafikken. 7 personer omkom i desembertrafikken. Det gjør 2021... Les mer »
fyrverkeri

Omtrent en av tre vil forby privat fyrverkeri

En ny undersøkelse viser at 64 prosent er helt enig eller noe enig i at det er riktig å forby privat fyrverkeri på nyttårsaften. Blant disse er 36 prosent helt enige om... Les mer »
spania

LESERINNLEGG: Separatisme i Spania?

Kongeriket Spania har nylig forbedret sitt image overfor EU ved å løslate de katalanske politiske fangene som er ansvarlige for folkeavstemningen om uavhengighet i 2017. Av Tiago Douwens Prats, samfunnsdebattant Men dette... Les mer »
munnbind

– Veldig viktig at penger til helsefrivilligheten kommer på plass

I januar skal Stortinget behandle regjeringens tiltakspakke for utsatte grupper. – Dette er sårt tiltrengte midler for helsefrivilligheten, sier generalsekretær i Stiftelsen Dam, Hans Christian Lillehagen. – Vi er glad for at... Les mer »