natur norge

LESERINNLEGG: Demokratene vil oppheve tvangssammenslåingen av kommuner og fylker

Demokratene har sett seg lei på at særlig Oslo, styrer utviklingen i hele landet. Norge har en unik spredt bosetning, og sentraliserings-teorier fungerer ikke her i landet. Av Vidar Kleppe, stortingskandidat for... Les mer »
Riksrevisjonen

Én innbygger – én journal: Omfattende kritikk av helsemyndighetene

Helsemyndighetene har ikke styring og kontroll på IT-satsingen Én innbygger – én journal og reglene for anskaffelser er brutt, viser Riksrevisjonens nyeste undersøkelse. – Én innbygger – én journal er viktig for fremtidens helsetjenester... Les mer »
surveys

Naturvernforbundets partiguide 2021: Store partier svikter miljøet

De store partiene svikter i miljøpolitikken. Det viser Naturvernforbundets partiguide som lanseres i forkant av stortingsvalget. – Det er dypt skuffende. Høstens stortingsvalg er tidenes viktigste. Likevel har ikke de største partiene... Les mer »
statens vegvesen

Nå kan du snart få personlig bilskilt i flere størrelser

– Bilinteresserte ønsker å ha tidsriktige skilt for sine biler, og det forstår jeg godt. En veteranbil blir ikke helt autentisk uten rett størrelse på bilskiltet. Fra 16. juni kan man søke... Les mer »
legeforeningen

Legeforeningen fraråder bruk av Janssen-vaksinen

Gitt smittesituasjonen og snarlig tilgang på mer forsvarlige alternativer, er den faglige vurderingen at Janssen-vaksinen ikke bør brukes, opplyser Sykdomsportalen. – Vi står fortsatt på vår faglige vurdering og fraråder bruk av... Les mer »
elbilforeningen

Stortinget vil ha ladestrategi for elbil

Elbilforeningen jubler for at Stortinget ber om en ladestrategi som både skal sikre nok utbygging og enklere lading. Det må bli mulig å betale med kort direkte ved hurtigladeren og priser som... Les mer »
snus

Fersk undersøkelse: 3 av 10 unge snusere vil slutte, men får det ikke til

Til tross for høyt antall snusbrukere, er det lite oppmerksomhet rettet mot snusslutt. Nå ser det ut til at unge både vil slippe avhengigheten, er lei av å sløse penger og redd... Les mer »
pels

Estland forbyr pelsdyroppdrett

Onsdag vedtok Estlands parlament et lovforslag om å forby pelsdyroppdrett. Med dette historiske skrittet viste det estiske parlamentet at dyrevelferd er en økende prioritering i samfunnet. I følge den siste meningsmålingen er... Les mer »
fiskeri

Refordeling av tredjelandskvoter og kompensasjon for tapte fiskeområder i britisk sone

Etter at Norge avsluttet forhandlingene med Storbritannia uten en fiskeriavtale for 2021, har fiskeri- og sjømatministeren nå besluttet at det avsettes 6 250 tonn torsk og 3 000 tonn hyse av den... Les mer »
swastika

LESERINNLEGG: Mediemonopol og politisk uforstand

Det er velkjent fra den nære historie at intens propaganda rettet mot hele samfunnet gjennom alle tilgjengelige medier, på få år greide å vekke til live aggressiv handlingsrettet antisemittisme i Tyskland og andre... Les mer »