fartsgrense

Elbil-interessen synker – NAF mener avgiftene har skylda

Nå sier 42 prosent at deres neste bil blir en elbil. Samme tall for et halvt år siden var 54 prosent. – Regjeringen må stoppe avgiftsveksten for elbiler om de vil ha... Les mer »
Stortinget

Stortingspresidenten og den tyske parlamentspresidenten besøker Svalbard

Neste uke kommer den tyske forbundsdagspresidenten, Bärbel Bas på et arbeidsbesøk til Norge. Sammen med stortingspresident Masud Gharahkhani besøker hun Svalbard. I oktober i fjor besøkte stortingspresidenten Berlin og forbundsdagen. Når forbundsdagspresident... Les mer »
nordland lofoten

Næringslivet tar grep for mer natur

Naturen er under sterkt press. Nå går sentrale næringslivsaktører sammen og lanserer ti steg for å stanse tap av natur i tråd med FNs naturavtale. Med disse stegene vil Skift-nettverket tilrettelegge for... Les mer »
bane nor

Vekst i godstrafikken i 2022

Godstrafikken på jernbanen øker. I 2022 gikk varetransporten på Nordlandsbanen opp åtte prosent. På Dovrebanen og Østfoldbanen var veksten syv og fem prosent. Totalt gikk godstrafikken opp med to prosent for hele... Les mer »
fartsgrense

Nå har vi over 6000 hurtigladere i Norge

I disse dager har vi passert 6000 hurtig- og lynladere i Norge. Det viser tall fra Norges offisielle database for ladestasjoner NOBIL, som Norsk elbilforening drifter. Dermed er vi godt i rute... Les mer »
frp

LESERINNLEGG: Er det kun FrP som tar moderne kjernekraft på alvor?

Norge trenger offensive politikere som evner å ha en realistisk tilnærming til ulike energiformer. Realiteten er at klimapolitikk krever enormt med ressurser. Av: Marius Arion Nilsen, stortingsrepresentant for FrP og Terje Halleland,... Les mer »
fritt ord

Fritt Ords Honnør til Ella Marie Hætta Isaksen

Fritt Ords Honnør tildeles musiker, skuespiller og aktivist Ella Marie Hætta Isaksen (24) for hennes innsats for minoritetsvern og samiske urfolksrettigheter. Hun var frontfigur under de fredelige sivil ulydighets-demonstrasjonene i Oslo i... Les mer »
bygg snekker måling

LESERINNLEGG: Hva sier folkeretten om boligbygging?

Mens ettårsdagen for Russlands invasjon i Ukraina markeres den 24. februar, finner FN også plass til å reise kritikk mot Israel. Av: dr. Michal Rachel Suissa, leder for Senter mot antisemittisme. FNs ledere setter... Les mer »
elden

Fjerning av Fosen-aktivister: – Tvilsomt eller manglende grunnlag!

Siden demonstrasjonene startet torsdag, har flere aktivister blitt fjernet med makt og innbrakt av politiet. – Fosen-aktivister har blitt fjernet tilsynelatende uten at politiet har vurdert nødvendigheten og forholdsmessigheten av inngrepene, sier... Les mer »
Foto: IDF

LESERINNLEGG: Samordnet løgn og bedrag

Ingen blir vel forbauset over at formannen for de palestinske selvstyremyndighetene fortsetter med å fortelle verden at det jødiske folk ikke har noen historisk tilknytning til Israel, og at kolonimaktene opprettet Israel for... Les mer »