Millionutbetalinger til Nordlandskysten

lofoten reine

Nylig kom gladnyheten om at regjeringen foreslår å øke overføringene fra Havbruksfondet med 900 millioner for innværende år og hva dette betyr for den enkelte kommune.

Dette betyr en total utbetaling til kystkommunene på 1,4 mrd. Nordland fylkeskommune får tilført over 26 millioner kroner, men langt mer går til kommunene i Nordland

Leder av næringskomiteen på stortinget, Willfred Nordlund (SP) er godt fornøyd med løftet regjeringen foreslår for kysten.

– For regjeringen og Senterpartiet er det viktig at kommuner med oppdrett sitter igjen med verdier for å legge til rette for næringsaktiviteten i sine lokalsamfunn. Sier Nordlund.

Nordlund viser til oversikten som kom ut i dag, og at mange av Nordlandskommunene med dette vil få betydelig økning i sine inntekter.

– Dette er viktig for utviklingen av lokalsamfunnene langs hele kysten vår. Det gir kommunene større økonomisk handlingsrom, rom til å prioritere videreutvikling av gode tjenester, nært folk som for eksempel skoletilbud og eldreomsorg, poengterer Senterparti-politikeren.

Utbetalingen av midlene skjer så snart som mulig etter at saken og forslaget er behandlet av Stortinget, forhåpentligvis før nyttår.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.