vinter ensom

Økonomi styrer nordmenns påskeplaner

Nordmenn med lav inntekt vil stort sett tilbringe påsken hjemme. Mange med høy inntekt skal derimot reise utenlands. Det viser en fersk undersøkelse gjennomført av Respons Analyse på vegne av Fremtind, forsikringsselskapet... Les mer »
Norsk elbilforening

Forbrukerrådet og Elbilforeningen: Betalingsterminal må bli obligatorisk på ladestasjonene

Elbilforeningen og Forbrukerrådet støtter regjeringens forslag om at nye hurtigladere må tilby kortbetaling fra sommeren av, når fristen for høringsinnspill nå går ut. – Det må være mulig å lade også for forbrukere... Les mer »
ey

Havbruksanalysen 2022: – Er grunnrenteskatten riktig tiltak nå?

Hvert år presenterer revisjons- og konsulentselskapet EY sin årlige analyse om situasjonen i havbruksnæringen. I et år som har vært preget av regjeringens varslede grunnrenteskatt og rekordhøye resultater i bransjen, forsøker EY... Les mer »
nbbl

Mer lønnsomt med solenergi i borettslag og sameier

Regjeringen innfører en forskrift som sikrer at borettslag og sameier kan produsere strøm fra solceller på eget bygg uten å betale nettleie og elvgift, slik det er for eneboliger og rekkehus i... Les mer »
olje gass

Rekord for petroleumsskatten i 2022

Petroleumsskatten for 2022 ventes å bli 884 milliarder kroner. Det viser nye og reviderte tall fra Oljeskattekontoret i Skatteetaten. Etter å ha innhentet oppdaterte tall fra oljeselskapene, er forventet petroleumsskatt for fjoråret... Les mer »
gunnar andreassen

Frykter enda flere unge uføre

Andelen uføre i samfunnet gikk litt ned i fjor. – Men blant de aller yngste øker andelen. Mange av dem sliter med psykiske lidelser. Det sier rådgivende lege i Frende Forsikring, Helge... Les mer »
fartsgrense

1 av 4 lader elbilen sin brannfarlig og dyrt

– Jeg ville aldri brukt stikkontakt som hovedmåte å lade på. Det er mer brannfarlig og mye av strømmen du betaler for kommer aldri fram til bilen din. Det sier fagsjef på... Les mer »
penger

LESERINNLEGG: Monsterpriser på strøm og økt prisstigningen gjør nordmenn fattigere

Det er norske stortingspolitikere som har skylden for at nordmenn må betale monsterpriser på norsk strøm. Konsekvensen av dette er at nordmenn helt unødvendig må tømme kontoene sine og bruke alle oppsparte... Les mer »
fartsgrense

LESERINNLEGG: Bompengekutt i julegave

Det er mange som går inn i julen med en klump i magen. Folk flest møter økte avgifter, skatter, matpriser og strømpriser ute av kontroll. Av: Frank Sve, Transportpolitisk talsmann, FrP. Dette... Les mer »
lade elbil

Snart slutt på avgiftsrabatt for ladbare hybrider

Regjeringen og SV er enige om å fase ut avgiftsrabatten ladbare hybridbiler har hatt til nå. For en typisk ladbar hybrid utgjør rabatten nesten 34 000 kroner i avgifter. – Tonedøvt og kommer... Les mer »