tunnel

Smale og dårlige fylkesveier skaper ulykker og nestenulykker hver eneste dag

– Det skjer ulykker og nesten-ulykker hver eneste dag på smale og dårlig vedlikeholdte fylkesveier. Yrkessjåførene kjører med hjertet i halsen hver eneste dag i frykt for hva som kommer mot dem rundt... Les mer »
unio

SSB-rapport: Lønner seg ikke med høyere utdanning i offentlig sektor

De store velferdsyrkene i offentlig sektor med krav om høyere utdanning kommer dårligst ut i lønn når en ser hele yrkeslivet under ett. Det viser en rapport fra Statistisk sentralbyrå (SSB) som... Les mer »
tv2

Her er elevene på Truls og Hellstrøms kokkeskole

I «Kokkeskolen med Truls og Hellstrøm» har den folkekjære duoen Truls Svendsen og Eyvind Hellstrøm rekruttert 12 lærevillige kjendiselever som skal kjempe om tittelen «Kokkeskolens stjerneelev». Truls Svendsen har gjennom fem sesonger... Les mer »
skole universitet

NTNU forbyr bruk av ChatGPT på eksamen: – Positiv nyhet

NTNU (Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet) har ifølge en artikkel publisert av Khrono 8. mai 2023 innført et forbud mot bruk av ChatGPT ved utarbeidelse av eksamener. ChatGPT er en chatbot/språkmodell som er utviklet... Les mer »
lo

LO Stat har løftet hele laget – Historisk godt oppgjør i staten

– Vi har fått gjennomslag for å løfte hele laget, sikre likelønn og utjevne forskjeller, sier Egil André Aas, leder i LO Stat. Alle heltidsansatte i LOs medlemsforbund i staten er sikret... Les mer »
nito

– NAV må ta et større ansvar

– NAV slår inn åpne dører, men de kommer ikke med noen løsninger på de utfordringene vi står overfor, sier NITO-president Trond Markussen etter NAVs omverdensanalyse ble presentert på tirsdag. NAVs omverdensanalyse... Les mer »
politiet

Storstreiken over: LO og YS enige med NHO

Alle LO-medlemmer får 7,5 kroner i timen, de lavtlønte får 11,5 eller 10,5 kroner, avhengig av om de har lokal forhandlingsrett eller ikke, melder Pengenytt. – Dette er mye bedre enn det... Les mer »
felleskjøpet

Storstreiken: Slik blir Felleskjøpet berørt

Det er brudd i forhandlingene mellom NHO og Negotia (YS) i mellomoppgjøret og det medførete streik fra mandag 17. april. Det berører 42 av Felleskjøpets butikker og kan påvirke åpningstidene. Negotia har... Les mer »
politi

Grensene mellom politi og vektertjeneste viskes ut

Arbeidsforskningsinstituttet har utarbeidet en rapport om vektertjenestene i Norge. Den inneholder flere bekymringsfulle funn, og belyser utviklingstrekk som har stor betydning for samfunnet. Vekteryrket er mangfoldig, og en del av tjenestene innebærer... Les mer »
læring lærer klasse

Ny nettside for studenter lansert: Gratis advokat ved mistanke om fusk

Hvert eneste år blir flere hundre studenter ved norske høyskoler og universitet utestengt grunnet mistanke om fusk ved eksamen, plagiat og lignende. Nå kan studentene få gratis advokathjelp. Nettstedet Studenthjelpen.no ble etablert... Les mer »