utdanning

Skolene: Nedgang i resultatene fra nasjonale prøver

Årets elever på 8. trinn presterer svakere i lesing og regning sammenlignet med i 2022. I engelsk er det en liten, men positiv endring. 5. trinn gjør det noe svakere i lesing,... Les mer »
nettspill

Innovasjonspris for verktøy som skal bedre klassemiljø

Verktøyet skal gi skoler viktig kunnskap om ensomhet, vennskap, uro og inkludering i klassen. For dette er Læringsmiljøsenteret ved Universitetet i Stavanger tildelt SR-Banks innovasjonspris for 2022. Senteret har gjennom mange år... Les mer »
norsk folkehjelp

Raymond Johansen ny generalsekretær i Norsk Folkehjelp

– Det er en ære å få muligheten til å lede Norsk Folkehjelp. En unik organisasjon i Norge, som i over 80 år har drevet med solidaritet i praksis, sier Raymond Johansen.... Les mer »
cv mal

Econa lanserer karriereportal

For å hjelpe enda flere medlemmer med verdifull karriererådgivning, lanserer Econa en karriereportal. – Vi har i lang tid opplevd stor pågang fra våre medlemmer for personlig karriererådgivning. Det er tidkrevende å... Les mer »
tunnel

Smale og dårlige fylkesveier skaper ulykker og nestenulykker hver eneste dag

– Det skjer ulykker og nesten-ulykker hver eneste dag på smale og dårlig vedlikeholdte fylkesveier. Yrkessjåførene kjører med hjertet i halsen hver eneste dag i frykt for hva som kommer mot dem rundt... Les mer »
unio

SSB-rapport: Lønner seg ikke med høyere utdanning i offentlig sektor

De store velferdsyrkene i offentlig sektor med krav om høyere utdanning kommer dårligst ut i lønn når en ser hele yrkeslivet under ett. Det viser en rapport fra Statistisk sentralbyrå (SSB) som... Les mer »
tv2

Her er elevene på Truls og Hellstrøms kokkeskole

I «Kokkeskolen med Truls og Hellstrøm» har den folkekjære duoen Truls Svendsen og Eyvind Hellstrøm rekruttert 12 lærevillige kjendiselever som skal kjempe om tittelen «Kokkeskolens stjerneelev». Truls Svendsen har gjennom fem sesonger... Les mer »
skole universitet

NTNU forbyr bruk av ChatGPT på eksamen: – Positiv nyhet

NTNU (Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet) har ifølge en artikkel publisert av Khrono 8. mai 2023 innført et forbud mot bruk av ChatGPT ved utarbeidelse av eksamener. ChatGPT er en chatbot/språkmodell som er utviklet... Les mer »
lo

LO Stat har løftet hele laget – Historisk godt oppgjør i staten

– Vi har fått gjennomslag for å løfte hele laget, sikre likelønn og utjevne forskjeller, sier Egil André Aas, leder i LO Stat. Alle heltidsansatte i LOs medlemsforbund i staten er sikret... Les mer »
nito

– NAV må ta et større ansvar

– NAV slår inn åpne dører, men de kommer ikke med noen løsninger på de utfordringene vi står overfor, sier NITO-president Trond Markussen etter NAVs omverdensanalyse ble presentert på tirsdag. NAVs omverdensanalyse... Les mer »