skatt

Riksrevisjonen: Null avkastning etter 13 år med Investinor!

Målet er ti prosent avkastning i året, men Investinors direkteinvesteringer har null avkastning i perioden 2008 til 2021. Det viser Riksrevisjonens nye undersøkelse. nvestinor AS er et investeringsselskap eid av staten. Staten... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Økt kongekrabbekvote i 2023

Totalkvoten for hankrabber er fastsatt til 2375 tonn i 2023, i tråd med anbefalingen fra Havforskningsinstituttet. Dette er en økning på 530 tonn fra 2022. – Vi beskatter kongekrabben på et høyt... Les mer »
Skatteetaten

Petroleumsskatt på 299,2 milliarder kroner for 2021

Høyere olje- og gasspriser førte til at petroleumsskatten økte kraftig i 2021. Fastsatt skatt for petroleumsselskaper er på totalt 299,2 milliarder kroner for 2021. Det er en økning på 320,6 milliarder kroner fra 2020, da tilsvarende beløp... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Norge og Storbritannia er enige om en bilateral fiskeriavtale for 2023

Norge har inngått en bilateral avtale med Storbritannia som inkluderer gjensidig adgang til å fiske i hverandres soner, samt bytte av fiskekvoter for 2023. – Jeg er svært fornøyd med at avtalen med... Les mer »
avinor

Norwegian med 11 nye ruter fra Avinors flyplasser

Norwegian lanserer 11 nye ruter fra Avinors flyplasser og øker antall avganger til populære destinasjoner for sommeren 2023. – Det er gledelig å se at Norwegian fortsetter å satse på det norske... Les mer »
fjordkraft

Statkraft og Fjordkraft forbereder fastpris til næringslivet fra nyttår

Statkraft forbereder tilbud om fastpriskontrakter til strømleverandøren Fjordkraft. Basert på slike kontrakter, er Fjordkraft innstilt på å starte salg av fastprisavtaler til sluttbrukere i bedriftsmarkedet fra begynnelsen av desember, med levering fra... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Vil gjøre anskaffelsesregelverket bedre for bedrifter og oppdragsgivere

Regjeringen vil revidere anskaffelsesregelverket. Et nytt lovutvalg har fått i oppgave å utarbeide forslag som skal styrke klima- og miljøhensyn, motvirke sosialdumping og arbeidslivskriminalitet, og forenkle regelverket i offentlige anskaffelser. – Denne... Les mer »
halloween

Oktoberfest i lekebutikkene

Nordmenn brukte omtrent like mye penger i butikkene i oktober som måneden før. Vekstvinneren i oktober var leketøy. – Halloween-feiringen har nok tatt skikkelig av i år, sier Kjetil Bøe, leder for... Les mer »
forbrukslån

Slik beskytter du deg mot deepfake

Svindlere bruker i økende grad deepfake-teknologi for å lure oss. – Avanserte metoder lykkes ofte i å lure oss, men det er flere tegn du kan se etter for å avsløre deepfake,... Les mer »
signal

Signal Bredbånd skal bidra til å bygge Norges raskeste 5G-nett

23 Altibox-partnere oppretter felles tårnselskap for å sørge for hurtig utbygging av Ice’ nasjonale 5G-mobilnett.  Ice bygger nå 3900 nye basestasjoner, og oppgraderer over 3200 basestasjoner. Erfarne infrastrukturutbyggere som Signal Bredbånd vil... Les mer »