virke

Virke: – Budsjettforliket løser få utfordringer for næringslivet

Da budsjettforslaget ble presentert i oktober mente Hovedorganisasjonen Virke at regjeringens næringspolitikk ikke var friskmeldt. Med fasiten på bordet, mener administrerende direktør i Virke, Bernt Apeland at kritikken står seg. – Budsjettforliket... Les mer »
kina

Derfor er det spesielt viktig for norsk sjømatnæring å være synlig i Kina

Eksportverdien til Kina er i en positiv trend – og ved hjelp av god synlighet kan den norske sjømaten til bli enda mer populær blant kinesere. Andreas Thorud, Sjømatrådets utsending i Kina,... Les mer »
posten

Ny rekord: Black Week ga pakkerekord for Posten

Årets Black Friday utløste rekordhøyt aktivitetsnivå hos Posten Bring, som kan rapportere om et pakkevolum som ble rundt 12 prosent høyere enn fjoråret. I løpet av forrige uke sendte Posten Bring ut... Les mer »
konkurransetilsynet

Mattilsynet: Dårlig oppdrettslaks ulovlig sendt ut av landet

Mattilsynet har gjennomført en tilsynskampanje om håndtering av oppdrettsfisk med sår, misdannelser, grove behandlingsfeil eller andre defekter er i tråd med fiskekvalitetsforskriften, opplyser Bodøposten. I alt ble det gjennomført 49 tilsyn, hvorav... Les mer »
apple mac virus

SMB Norge gir ros til regjeringen for ny digital selskapsetablering

Mandag 13. november presenterte næringsminister Jan Christian Vestre «Digitalt selskapsetablering», som skal gjøre det enklere å starte bedrifter i Norge. SMB Norge applauderer regjeringen og Vestre for den nye tjenesten. – Akkurat... Les mer »
forbrukslån

Ny rapport: 41 % av detaljhandel kan gå over nett i 2027

Etter enorm vekst gjennom pandemien, møtte mange selskaper innen detaljhandel og forbruksvarer en markant nedgang i salgsveksten på nett i 2022. Til tross for at flere forbrukere vender tilbake til fysiske butikker,... Les mer »
smb norge

Statsbudsjettet får kritikk av næringslivet

Regjeringen la nylig frem statsbudsjettet for 2024 og kritikken har ikke latt vente på sag fra næringslivet. Bortsett fra Innovasjon Norge som mener budsjettet er positivt for gründere, er det få lovord... Les mer »
iphone

Telia: Apple iPhone 15-modellene rett til topps

Etter kun noen dager i salg gikk Apples helt nye iPhone 15 Pro rett til topps på listen over de mest solgte telefonene i Telias kanaler i september. Samsung Galaxy S23 Ultra... Les mer »
kpmg

Ny KPMG-rapport: Unødig kompliserte regler for akvakulturnæringen

I forkant av Havbruksutvalgets varslede rapport om tillatelsessystemet i næringen har KPMG Law gjennomført en undersøkelse av akvakulturtillatelser i syv land. Rapporten viser at næringsreguleringen er unødig komplisert i alle landene og... Les mer »
statens vegvesen

Strengere klimakrav til alle som skal ha oppdrag for Statens vegvesen

Nullutslipp på kjøretøy og maskiner og mer effektiv drift er blant tiltakene som skal sørge for at Statens vegvesen når målet om 55 prosents reduksjon i klimagassutslippene innen 2030. CO2-utslippene fra asfalt... Les mer »