nfk

Klart for ny bru over Ranelva

Consto Anlegg Nord AS skal bygge den nye Nevernesbrua, som skal stå ferdig om circa to år. Anleggsstart til våren.   Nordland fylkeskommune har skrevet kontrakt med Consto Anlegg Nord AS om bygging... Les mer »
statens vegvesen

Feil og mangler på over 47 000 kjøretøy!

I 2022 var 496 000 tunge kjøretøy innom en av Vegvesenets kontrollplasser. Det ble funnet feil og mangler på over 47 000 kjøretøy. Utekontrollørene i Statens vegvesen jobber hver dag for å... Les mer »
avinor

Oslo lufthavn mest punktlig i Europa

Ferske tall fra Eurocontrol viser at Oslo lufthavn var den mest punktlige flyplassen på avganger i 2022. Målingen er gjort for de 20 største flyplassene i Europa. Eurocontrol som er Europas fellesorgan... Les mer »
vinter trafikk vei

– Matvarene på vei til butikken kan ikke ha hjemmekontor

Uken har vært preget av store mengder snøfall og kaos i trafikken. – Når politiet ber privatpersoner vurdere om de kan bli hjemme, synes vi det er merkelig at NAF går løs... Les mer »
vinter vei

Fra nyttår blir det krav om nullutslipp for tunge varebiler i offentlige anskaffelser

– For at Norge skal klare å nå klimamålet vi har satt oss under Paris-avtalen, er vi nødt til å ta i bruk en rekke virkemidler. I stadig flere deler av transportsektoren... Les mer »
mesta

Brøytebilene kjører to millioner kilometer i måneden

Mesta har 1600 brøytebiler som står klare til innsats slik at folk kommer trygt fram i jula. – Vi gjør det vi kan for å få folk fram og tilbake fra julefeiringa,... Les mer »
biler

Åpnet nye Andfjellet bru

Ordfører Geir Waage i Rana kommune kunne fredag klippe over snora for å markere åpningen av nye Andfjellet bru.  Gamle Andfjellet bru måtte erstattes som følge av ødeleggelsene ekstremværet Sally forårsaket den... Les mer »
statens vegvesen

Nye E6 Helgeland snart ferdig

Gigantprosjekt avsluttes der det startet. Vegvesenet har inngått byggekontrakt på den siste biten av E6 Helgeland. Når er det helt klart at Johs. J. Syltern AS skal bygge E6 Trøndelag grense-Lille Majavatn.... Les mer »
avinor

Norwegian med 11 nye ruter fra Avinors flyplasser

Norwegian lanserer 11 nye ruter fra Avinors flyplasser og øker antall avganger til populære destinasjoner for sommeren 2023. – Det er gledelig å se at Norwegian fortsetter å satse på det norske... Les mer »
nfk

Nå blir det fotobokser i Hadsel

I fylkesrådets forslag til budsjett og økonomiplan, ligger det syv millioner kroner til gjennomsnittsmåling på fylkesveg 82 i Hadsel kommune. – Dette kommer opp allerede neste år, forteller fylkesråd for transport og infrastruktur, Monika... Les mer »