nfk

– Nesnasamfunnet kan ikke stå på vent !

– De statlige omstillingsmidlene til Nesna kan ikke stoppes allerede i 2023, mener Ingelin Noresjø, gruppeleder for KrF i Nordland fylkesting. Hun tror reetableringen av Campus Nesna vil ta mange år, og at resten av samfunnet ikke kan stå på vent... Les mer »
natur snø

Farevarsel: Kraftige vindkast ventet på Helgeland

Meterologisk institutt har sendt ut et farevarsel om kraftige vindkast i Nord-Trøndelag og på Helgeland i helgen, opplyser NRK. Løse gjenstander kan blåse avgårde, og det er mulighet for kansellerte avganger for... Les mer »
nfk

Bevilger èn million kroner til Træna

– Fylkesrådet ønsker å gi Træna en ekstra bistand i arbeidet med å etablere robuste arbeidsplasser for å styrke kommunens utviklingsevne, sier fylkesråd for plan og næring i Nordland, Linda Helen Haukland.... Les mer »
mat pleie sykehus

Sykefravær skaper utfordringer i Vefsn

Sykefravær skaper problemer for hjemmetjenesten i Vefsn, opplyser Helgelendingen. Kommunen opplyser på sine nettsider at de kan bli nødt til å utsette eller avbestille tjenester som praktisk bistand og dusj, ifølge NRK. –... Les mer »
nfk

Grønt budsjett for Helgeland

Nordland fylkeskommune legger inn 300 millioner kroner til nye el-ferjer de neste fire årene. – Med kostnadsbildet vi kjenner i dag, vil vi få gjort seks nye samband utslippsfri, sier fylkesrådsleder Tomas... Les mer »
nfk

Styrker to ferjesamband fra Nesna

Fylkesrådet legger 7,1 millioner kroner ekstra inn i ferjesambandene Nesna-Levang og Nesna-Nesnaøyene. Dermed kan strekningene kjøres som to separate samband, og etter samme rutetabell som tidligere. Tilbakemeldingen fra Nesna kommune er at... Les mer »
statskog

Disse prosjektene i Helgeland får penger fra Statskogfondet

Nær to millioner kroner fra Statskogfondet i Nordland og Troms fordeles nå på 18 søkere. Støtte går til alt fra villmarksmesse, stisykkeltilbud og sherpasti til Arctic hideaway og utvikling av lokal mat... Les mer »
sykehus doktor

Legekontoret på Hamarøy gjenåpnet

Venterommet på Hamarøy legekontor åpner nå dørene for pasienter. Det lokale utbruddet av Covid-19 er nå under kontroll og smittenivået har stabilisert seg, opplyser Hamarøy kommune. Fra og med tirsdag 26. oktober... Les mer »
Statens vegvesen

Mye stein rensket ned – Turistattraksjonen Torghatten åpen igjen

Den nasjonale turistattraksjonen Torghatten i Brønnøy kommune i Nordland er åpnet for publikum etter en stengt periode under høsten med fjellsikring. Området med sitt karakteristiske hull gjennom fjellet har under høsten gjennomgått en... Les mer »
forbrukslån

Kunder strømmer til Grong Sparebank etter SpareBank 1 Helgeland-støtte

En milliongave fra SpareBank1 Helgeland har satt sinnene i kok. Nå må Grong Sparebank i nabofylket bemanne opp for å ta hånd om den enorme pågangen av nye kunder, opplyser NRK. –... Les mer »