enova

Kaianlegget til Fishbase Salmon på Dønna blir elektrisk

I løpet av vinteren synker lydnivået på kaianlegget til Fishbase Salmon AS på Dønna. Da forsvinner den dieseldrevne hjullasteren og erstattes av en elektrisk utgave. Støynivået vil gå ned og selskapet kutter... Les mer »
læring lærer klasse

Mosjøen: Temakveld med Mobbeombudet i Nordland

Det skal arrangeres en temakveld «Sammen for et godt oppvekstmiljø» med Mobbeombudet i Nordland 4. oktober i Mosjøen. Arrangementer går av stabelen onsdag 4. oktober kl 18:00 – 19:30 i Mosjøen kulturhus,... Les mer »
kulturminnefondet

Bleikvassli Bygdelag får 50 000 kulturminnekroner til Krokselmolaa i Hemnes

Løa ligger i Hemnes kommune og ble sannsynligvis oppført rundt 1860. Den har omfattende råteskader og bygdelaget ønsker at løa skal være i aktiv bruk. Nå skal de flytte og istandsette den.... Les mer »
lege

Mestringstreff på Helgeland for personer med helseutfordringer

Det arrangeres mestringstreff for personer som er over 18 år og lever med helseutfordringer som påvirker hverdagen, eller er pårørende til noen med helseplager, opplyser Vefsn kommune. Det skal være 5 samlinger med fysisk... Les mer »
nfk

Trafikksikkerhetsmidler til Helgeland

Nordland fylkes trafikksikkerhetsutvalg (NFTU) gir 6,8 millioner kroner til fysiske tiltak i Alstahaug, Brønnøy og Hattfjelldal. Pengene går til gang- og sykkelvegprosjekter og til å sikre av og påstigning på buss for... Les mer »
nfk

Blåser nytt liv i Sulitjelma Næringspark

Fylkesrådet gir 1,5 millioner kroner til Sulitjelma Næringspark. – Vi bidrar i lag med Fauske kommune til å blåse nytt liv i Sulitjelma, med helt nye industrietableringer på gang, sier fylkesrådsleder Elin Dahlseng Eide.... Les mer »
sommer

Helgeland hadde høyest vekst på overnatting i hele Nord-Norge

Overnattingstall for juli fra SSB, viser at Helgeland har hatt høyest vekst i Nord-Norge, på all overnatting i samlet, opplyser NRK. I juli 2023 noterer reiselivsorganisasjonen Visit Helgeland en økning på hele... Les mer »
politiet

Dødsulykke i Meløy: To ungdommer druknet

To ungdommer mistet livet i en båtulykke i Meløy natt til lørdag: – Dette berører hele Meløy-samfunnet, sier ordfører Sigurd Stormo. Natt til lørdag kantret en fritidsbåt med ni personer i sjøen... Les mer »
læring lærer klasse

Snart skolestart i grunnskolen i Vefsn

Alle elever og foresatte ønskes velkommen til nytt skoleår mandag 21. august, opplyser Vefsn kommune. Skolestarten gjelder Granmoen skole, Mosjøen skole, Olderskog skole, Kulstad skole og Kippermoen ungdomsskole. Les mer »
bedrift lønn avtale

Vefsn kommune ønsker kandidater til eldreråd og råd for personer med funksjonsnedsettelse

I forbindelse med at det er kommune- og fylkestingsvalg til høsten, skal det oppnevnes eldreråd og råd for personer med funksjonsnedsettelse for perioden 2023-2027 i Vefsn. Vefsn kommune ønsker kandidater til eldreråd og... Les mer »