statens vegvesen

Ny attraksjon langs Nasjonal turistveg Helgelandskysten: Snøhettas tidevannsprosjekt

Tidevannsinstallasjonen på nye Trælvikosen rasteplass er en presis og horisontal linje av 55 rektangulære steiner som er lagt ut over sandbunnen mot en holme og utsikten mot Torghatten. Steinene er fullt synlige... Les mer »
nfk

Vil ha fart på nytt sykehus i Helgeland

– Det må følge penger til Helgelandssykehuset. Og det må skje nå, sier fylkesrådsleder Tomas Norvoll. Fylkesrådsleder Tomas Norvoll hadde ett hovedbudskap til styret i Helse Nord i dag. – Det må... Les mer »
Statens vegvesen

Tre leverandører kjemper om å bygge indrefileten på E6 Helgeland

Staten vegvesen har valgt ut hvilke tre leverandører som er med videre i konkurransen om å få levere tilbud til ny E6 Trøndelag grense-Lille Majavatn. Det var solid interesse for å få... Les mer »
ferge

10,5 mrd. til veg, trafikksikkerhet og grønn transport

I fylkesrådets forslag til Regional transportplan Nordland 2022 – 2033 (RTP), blir næringsveier og gang- og sykkelveier prioritert. På Helgeland skal det blant annet brukes 400 millioner kroner på Tosenveien og 280... Les mer »
Statens vegvesen

Fem ønsker å bygge indrefileten på Helgeland

Fire norske og en utenlandsk entreprenør ber om å få levere tilbud på ny E6 Trøndelag grense–Lille Majavatn. Statens vegvesen skal nå gjennomgå søknadene og invitere de 3 best kvalifiserte leverandørene til... Les mer »
nord universitet

118 søkere til Nesna

Det er 118 søkere til 100 studieplasser ved reetableringen av grunnskolelærer-, og barnehagelærerutdanningene på Nesna. Det viser tallene for Samordna opptak. – Tatt i betraktning den raske prosessen vi har vært igjennom... Les mer »
Nord universitet

Siv Dagny Aasvik leder utviklingsprosjektet på Nesna

Tidligere ordfører i Hadsel kommune, Siv Dagny Aasvik (43), skal lede utviklingsprosjektet på Nesna. – Jeg er veldig glad for at Siv Dagny har sagt ja til å lede prosjektet og nå... Les mer »
nfk

Skal skape folkehelse i Helgeland

Fylkesrådet har fordelt midler til ulike folkehelsetiltak. Ni søkere får midler på Helgeland. – Frivillige organisasjoner er viktige arenaer for å forebygge skape gode fellesaktiviteter. Men ikke minst er de viktige for å... Les mer »
nordland fylkeskommune

Lyser ut ferjeanbud på Helgeland

Kontrakten på to anbud, for fire ferjesamband, går ut ved nyttår. Nå lyses anbudene ut i korte anbud på tre år. – Vi har mål om at alle sambandene foruten om Træna, skal... Les mer »
ferge

Knutepunktet flyttes til Onøy 4. april

Mandag 4. april blir det nye ruter for Helgelandspendelen. Knutepunktet for hurtigbåtssambandet flyttes fra Stokkvågen til Onøy. – Det blir bedre regularitet i sambandet, og hurtigbåtpassasjerene fra Træna kan starte noe senere på... Les mer »