nfk

200 000 kroner til klimaarbeid på Helgeland

Studiesenteret RKK Vefsn får et tilskudd på 200 000 kroner til gjennomføring av prosjektet «Klimaarbeid for kommunene på Helgeland». Fylkesrådet ønsker å styrke klimaarbeidet i kommunene, og mener prosjektet «Klimaarbeid for kommunene... Les mer »
bodøposten android

38,3 millioner kroner i bredbåndsmidler til Helgeland

– Leirfjord, Dønna, Lurøy, Rødøy, Hattfjelldal, Alstadhaug, Vega og Rødøy er blant de kommunene tilskudd til utbygging av bredbånd i denne tildelingsrunden, sier fylkesråd for næring Linda Helen Haukland. ​Nordland fylkeskommunen har... Les mer »
nfk

180 000 folkehelsekroner til Træna

Gjennom et folkehelseprosjekt ønsker Træna kommune å styrke tilhørigheten, identiteten, deltakelsen og tryggheten til barn og unge. Nordland fylkeskommune støtter tiltaket med 180 000 kroner. Træna kommune arbeider systematisk med å styrke og... Les mer »
Statens vegvesen

Bergåstunnelen på E6 Helgeland: Full stopp etter uvanlig funn

Arbeidet i Bergåstunnelen på E6 Helgeland er satt på pause. Man har trolig truffet store mengder løsmasser fra før siste istid. Statens vegvesen og totalentreprenør LNS AS har møtt på en svært... Les mer »
vinter vei

Nå er det klart: Helgelendingene får strømstøtte

Kuldeperiode og høye strømpriser i begynnelsen av desember fører til at kunder på Helgeland nå vil få strømstøtte for første gang siden ordningen ble innført av regjeringen, opplyser Helgelendingen. – For vårt... Les mer »
nfk

Omstillingsmidler til Nesna kommune

– Det jobbes godt med omstillingsarbeidet i Nesna kommune, der målet fortsatt er å skape 250 nye arbeidsplasser. Fylkesrådet bevilger nå seks millioner kroner til dette arbeidet for kommende år, sier fylkesråd... Les mer »
vann

Minner om vannmåleravlesning i Vefsn

Vefsn kommune minner innbyggerne i kommunen om at det nå er tid for vannmåleravlesningen. – Det er nå tid for å lese av vannmåleren og siste frist for avlesing er 31.12.2022, opplyser Vefsn... Les mer »
Nord universitet

Skal lede arbeidet med strategi for markedsføring og rekruttering i Nesna

Nesnaværingen Kristian Sivertsen har takket ja til å lede et delprosjekt om markedsføringsstrategi for Nord universitet, studiested Nesna. Nord universitet gjennomfører for tida et stort utviklingsprosjekt som blant annet skal foreslå nye... Les mer »
skogbrann

Stor skogbrannfare i Helgeland

Metrologisk institutt har sendt ut varsel om stor skogbrannfare, på oransje farenivå, for ytre strøk av Helgeland og Sør-Salten. Det anbefales å være forsiktig med bruk av åpen ild, oppfordrer Rana kommune.... Les mer »
statens vegvesen

Nye E6 Helgeland snart ferdig

Gigantprosjekt avsluttes der det startet. Vegvesenet har inngått byggekontrakt på den siste biten av E6 Helgeland. Når er det helt klart at Johs. J. Syltern AS skal bygge E6 Trøndelag grense-Lille Majavatn.... Les mer »