Arbeiderpartiet, Senterpartiet, SV og KrF nekter å halvere prisene på hurtigbåtbilletter i Nordland

nfk

– Fylkestinget i Nordland hadde muligheten til å halvere prisene for hurtigbåtbilletter i Nordland etter forslag fra Høyre. Denne muligheten ble dessverre ikke benyttet, for forslaget ble stemt ned av Arbeiderpartiet, Senterpartiet, SV og KrF, sier fylkestingsrepresentant Marianne Dobak Kvensjø (H).

–  Den økonomiske konsekvensen av dette forslaget i 2023 er 7,25 millioner kroner ekstra i en fylkeskommune som i fjor gikk med nesten 800 millioner kroner i overskudd. Dessverre mener posisjonen at innbyggerne i Nordland fremdeles skal betale altfor høye billettpriser for å gjøre sine nødvendige reiser med hurtigbåten, sier forslagsstiller Marianne Dobak Kvensjø.

Arbeiderpartiet, Senterpartiet SV og KrF har økt billettprisene i Nordland år for år. En hurtigbåtbillett som i 2017 kostet 463 kr, koster i dag 819 kr. Dette er en økning på 77%, mens den generelle prisveksten har vært på 20,9% i samme periode. Samtidig skal flyprisene ned, og det er allerede i dag fullt mulig å reise langt billigere med fly enn med hurtigbåt i Nordland.

–  Det er åpenbart at disse billettprisene må kraftig ned, og det er fylkestingets ansvar å gjøre det. Høyre tar dette ansvaret, men vi får ikke støtte fra partiene som har skrudd opp prisen til det den er i dag. Det merker jeg meg, kommenterer Stig Tore Skogsholm.

–  Vi har ikke tid til å vente på regjeringa! Innbyggere i Nordland, reiseliv og næringsliv, alle trenger vi dette kuttet. Kuttet kunne trådt i kraft 1. juli. Det er trist, konstaterer Marianne Dobak Kvensjø.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.