fartsgrense

Veien over Korgfjellet stengt for vinteren

Korgfjellveien er stengt for vinteren, opplyser Vesn kommune. Korgfjellet er et fjellområde på Helgeland i Nordland mellom Hemnes og Vefsn kommuner. Vefsn kommune har ikke opplyst når veien åpner igjen. Les mer »
kna

LESERINNLEGG: Ikke spar deg til fant, Nygård!

Regjeringens nye veinormaler er dårlige nytt for norske bilister. Nok en gang brukes veibudsjettet som salderingspost under dekke av symbolsk klimapolitikk. Av: president i Kongelig Norsk Automobilklub, Geir A. Mo. Forrige uke... Les mer »
web

Statsbudsjett 2024: Manglende satsinger på veier og løftebrudd på vedlikehold

Fredag 6. oktober presenterte regjeringen statsbudsjettet for 2024. Entreprenørforeningen Bygg og Anlegg (EBA) hadde klare forventninger til regjeringen om igangsettelse av samfunnsnyttige offentlige byggeprosjekter og at de opprettholdt satsingen på vedlikehold innenfor... Les mer »
jernbane

Anbefaler ikke bygging av Nord-Norgesbane

Jernbanedirektoratet har gjennomført en konseptvalgutredning for Nord-Norgebanen. Utredningen viser at en fullt utbygget Nord-Norgebane er anslått å koste 280 milliarder kroner, har svært lav samfunnsøkonomisk lønnsomhet og har negative innvirkninger på klima... Les mer »
KNA, Kongelig Norsk Automobilklub

– Nå må det være fylkesvegenes tur!

Politikere fra regjering, storting og fylkesting har brukt valgkampen til å love å gjøre noe med den elendige tilstanden på fylkesvegene har fått oppmerksomhet i løpet av valgkampen.  Kommune- og fylkestingsvalget deler... Les mer »
fly reise ferie

Dette irriterer flypassasjerer mest i Nordland

Flystreiker, bagasjetrøbbel og forsinkelser har preget nyhetsbildet den siste tiden, men hva plager passasjerene når de er på plass inne i flyet? Svaret får du her! Det er mye som kan gå... Les mer »
veiarbeid

FV 820 stengt

Fylkesvei 820, strekningen Mårsund-Ramberg, er stengt fra 9. august fra kl. 06:00 til 21:00 frem til 24. august, opplyser Nordland fylkeskommune. Veistrekningen er stengt i forbindelse med stikkrenneskifte. De som skal fra Straume... Les mer »
lysstoffrør

Tilsyn: 15 avvik på Mo i Rana lufthavn

Luftfartstilsynet har avdekket 15 nivå 2 avvik som kan true flysikkerheten ved flyplassen i Mo i Rana, opplyser Rana Blad. – Vi kan ikke si at Mo i Rana Lufthavn Røssvoll skiller seg... Les mer »
nfk

Kutter hurtigbåtprisen med 25 prosent i Nordland

1. juli settes prisen på hurtigbåt ned med 25 prosent i Nordland. Fylkesråd Sande gleder seg, og mener fylkesrådet gjør gode grep for folket langs Nordlandskysten. Etter at ferjene nå er gjort... Les mer »
tunnel

– Høyre setter ny E6-tunnel under Narvik i fare

Nylig var det fylkesting i Nordland. Her ble det diskutert en rekke viktig saker. På agendaen sto blant annet innspill til Nasjonal transportplan – Noe av det aller viktigste vi får til... Les mer »