ferie

Reiseaktiviteten øker: Disse tingene må aldri legges i innsjekket bagasje

If og Europeiske Reiseforsikring ser nå en markant økning i antallet forsikringssaker knyttet til tap eller skader på bagasje og eiendeler. Enkle grep kan spare den reisende for både bryderi og økonomisk... Les mer »
hurtigruten

Hurtigruten Norge med nytt hybridskip i rute langs norskekysten

Da hurtigruteskipet MS Kong Harald seilte fra Bergen 4. mai etter en omfattende miljøoppgradering, har det blitt et moderne hybridskip med store batteripakker og splitter nye motorer. Hurtigruten Norge bruker over én... Les mer »
nfk

Endelig oppstart av Hålogalandsveien

Nylig kom nyheten om at det er klart for oppstart av et av de største vegprosjektene i Nord-Norge, det som omtales som Hålogalandsveien. Den skal blant annet redusere kjøretiden mellom Sortland og... Les mer »
nfk

Vil framskynde Sørfoldtunnelene

Fylkesrådsleder i Nordland, Elin Dahlseng Eide, mener det er et paradoks at Sørfoldtunnelene løftes fram som en flaskehals i et samfunnssikkerhetsperspektiv og i et strategisk nasjonalt perspektiv. Men prioriteres likevel ikke fram... Les mer »
vinter ensom

Økonomi styrer nordmenns påskeplaner

Nordmenn med lav inntekt vil stort sett tilbringe påsken hjemme. Mange med høy inntekt skal derimot reise utenlands. Det viser en fersk undersøkelse gjennomført av Respons Analyse på vegne av Fremtind, forsikringsselskapet... Les mer »
nfk

Stor prisnedgang på flyruter i Nordland

Nå er det kjent at ble det kjent at regjeringen kutter i prisene på kortbanenettet. Maksprisene skal blant annet halveres på rutene som ikke er kommersielle. – Dette er en svært viktig beslutning... Les mer »
vy

Vy skal drive togtrafikken på hele Østlandet

–  Vi får et mer helhetlig togtilbud til kundene på Østlandet til en rimeligere kostnad for samfunnet. I løpet av de neste ti årene blir det flere avganger og bedre plass om bord,... Les mer »
avinor

Ny flyplass i Mo i Rana: Anbefaler lengre rullebane, men utsatt åpning

Avinor er i en samspillsfase med entreprenøren, AF Gruppen, om bygging av den nye flyplassen i Mo i Rana. Forhandlingene er i en avgjørende fase. Avinor konstaterer nå at det ikke vil... Les mer »
nfk

Grønne hurtigbåter i Nordland en sjømil videre

Fylkeskommunene langs kyst-Norge har gått sammen for å utvikle energieffektive hurtigbåter med nullutslipp. Fire leverandører er med videre i tredje fase, med fire svært lovende løsninger. Nordland er sammen med Troms og Finnmark, Trøndelag... Les mer »
avinor

Oslo lufthavn mest punktlig i Europa

Ferske tall fra Eurocontrol viser at Oslo lufthavn var den mest punktlige flyplassen på avganger i 2022. Målingen er gjort for de 20 største flyplassene i Europa. Eurocontrol som er Europas fellesorgan... Les mer »