Ny rapport: Alvorlige lovbrudd i barnevernet i flere kommuner i Nordland

gutt

Statsforvalteren har avdekket at barnevernstjenesten i Bodø, som også omfatter Gildeskål, Hamarøy, Rødøy, Røst, Steigen og Værøy, har brutt barnevernsloven og kommuneloven, opplyser NRK.

– Barnevernet i Bodø har heller ikke sikre tall for hvor mange fosterbarn de har ansvaret for, eller hvor mange fosterbarn som ikke har fått lovpålagt oppfølging, heter det i rapporten.

Ikke bare Statsforvalteren i Nordland har avdekket omfattende lovbrudd, også Helsetilsynet har avdekket systematiske lovbrudd, ifølge Bodøposten.

– Når man leser den ferske rapporten fra Helsetilsynet, så forstår man at man har å gjøre med en barneverntjeneste som viser store sykdomstegn. I tillegg til en ledelse og ansatte som ikke bryr seg om norsk lov, bærer rapporten preg av en barneverntjeneste med stor turnover og mange sykemeldinger blant de ansatte, sier Riccardo Malandrino i Foreldreforeningen beskytt barn og unge.

Les hele saken her.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.