bøker

Ny bok: Mennesket og havet 2021

«Mennesket og havet» er det viktigste forumet for presentasjon av kulturhistorisk forskning i Norge innenfor fagområdene maritim arkeologi, etnologi og historie. Denne utgaven tar blant annet for seg fartøyvern og flytende kulturminner, gravhauger... Les mer »
playground

Daniel Kvammen og Aslag Haugen slipper låta «Den tyngste turen»

Daniel Kvammen og Aslag Haugen slipper selve definisjonen av låta for gjenåpningen av Norge. Fylt med bilder fra norsk natur og fjell speiler teksten i singelen den vonde, lange reisen fra et mørkt... Les mer »
betsson

Isak Dreyer tidenes «Farmen Kjendis»-favoritt

Nylig ble det klart hvem som skal delta i årets utgave av «Farmen kjendis». Som vanlig er det et spennende felt som skal sendes tilbake i tid. Betsson har nå satt oddsen,... Les mer »
bøker

Ny bok: Ta deg TID

«Ta deg TID» er en museumsutstilling i bokformat som dykker ned i den spektakulære samlingen til Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum. I boka trer utsøkte detaljer frem: skinnende forgylling, leire brent for flere tusen år siden og... Les mer »
nrk

Slik blir 17. mai 2021 på NRK

Det blir fest og jubel på TV, radio og nett fra tidlig morgen med rapporter og reportasjer fra hele landet. På NRK1 starter feiringen av nasjonaldagen kl. 07.50. Programlederne Nadia Hasnaoui og... Les mer »
hes

The Ella Sisters slipper låta «Sugarcoat»

Søstrene i The Ella Sisters ligger ikke på latsiden, og rett etter påske slipper de tittelsporet fra sin ventede andre EP, «Sugarcoat». Låten skildrer frustrasjonen over å merke at noen ikke er... Les mer »
tjen penger online

Christer Falck lanserer digital folkemusikkfestival

Ett år etter at den første Koronerulling-konserten med Jonas Alaska ble strømmet til det norske folk, lanser HES&Falck, med Christer Falck i spissen, Folk fra Sentralen. En digital folkemusikkfestival med det ypperste landet har... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Nå åpner søknadsportalen for eventbransjen

Bedrifter tilknyttet eventbransjen kan søke om omstillingsmidler for å tilpasse seg smitteverntiltak og endringer i markedet. EFTAs overvåkingsorgan (ESA) har nå godkjent ordningen. Søknadsfristen er 7. april 2021. – Eventbransjen er fortsatt... Les mer »
rein vinter

Ny bok: Bååstede

Bååstede betyr «tilbake» på sørsamisk. I de senere år er ønske om tilbakelevering av samiske museumsgjenstander blitt et aktuelt spørsmål. Et pionertiltak på dette feltet er prosjektet Bååstede, der gjenstander i samlingen... Les mer »
bøker

Ny bok: By og bygd nr 48

«By og bygd» er Norsk Folkemuseums årbok. Siden den ble etablert i 1943, har målsettingen vært å utgi kulturhistoriske og museumsfaglige studier av høy faglig kvalitet. Samtidig skal det være rom for å presentere... Les mer »