Få et billligere VPN: 7 tips

Ved hjelp av noen enkle verktøy kan du spare penger på VPN. Kombiner rabatter, kuponger og kjøp abonnementer på utvalgte datoer for å få best utslag.

Her er noen strategier du kan vurdere.

1. Månedlig eller årlig abonnement

Nesten alle VPN tilbydere gir vesentlige prisavslag for langvarige abonnementsavtaler. Nedsiden er at du ender opp med å betale en større sum på kjøpetidspunktet, men over tid sparer du mye penger.

Rabattene er ulike, men det er ikke uvanlig å spare opptil 80 prosent, sammenlignet med å kjøpe VPN  på månedlig basis.

2. Gratis prøveperiode

Et annet triks er å dra nytte av tilbudene om gratis prøveperioder. Let etter VPN tjenester som markedsfører seg med en gratis test eller pengene-tilbake garanti. 

Gratisperioder kommer i to varianter. Det ene er rene gratis-løsninger, hvor antall servere og hastigheter for nedlasting er svært begrenset. Den andre er tjenester som lar deg teste ut programmet med en garantiperiode.

Den vanligste perioden for penger-tilbake er 30 til 45 dager. Det betyr at du kan få tilbake pengene hvis du ikke er fornøyd med hvordan VPN programmet presterer. Mange i Norge bruker disse avtalene kynisk og ber om refusjon rett før utløpet av avtalen.

Merk at det ikke er mulig å gjøre dette mer enn én gang. Virtuelle private nettverk er ikke en del av angrerettsloven i Norge, og selskapene er ikke pålagt å tilby refusjon flere ganger.

Skal du bruke prøveperioden er det viktig å kansellere i tide, før tiden løper ut.

3. Søk etter VPN kuponger

Bruk av kuponger er blant de mest effektive måtene å skaffe seg et billigere VPN. Rabattkuponger utstedes ofte i samarbeid med utvalgte skoler, organisasjoner eller bedrifter. Her inngås en avtale mellom selskapet og organisasjonen, hvor medlemmer av førstnevnte får tilgang til en billigere VPN.

Bruk av kuponger er et velkjent konsept som brukes i tilnærmet alle industrier og bransjer.

Student: Noen utvalgte VPN-tjenester har egne avtaler f0r studenter. Vær oppmerksom på at du som regel må vise frem gyldig student-ID og muligens en epost for å kvalifisere. Da menes en epost knyttet til skolenettverket.

Partnersider: Dette er nettsider som spesialiserer seg på sammenligning og analyse av VPN, inkludert vpnGuiden.no. Fordelen er at automatisk får rabatter knyttet til nettsiden, i tråd med inngåtte avtaler. Per starten av 2024 vil du se at noen pakker tilbys med opptil 69 prosent rabatt. 

På partnersidene finner du også test-resultater som viser hastigheten til de ulike vpn-aktørene.

4. Pakkeavtaler

Det er heller ikke uvanlig å finne tilbud om pakkeavtaler hvor VPN tilbys sammen med andre tjenester. For eksempel har NordVPN en pakke hvor de tilbyr både skylagring og passordlagring, kombinert med sitt virtuelle private nettverk.

Her får du riktignok ikke et billigere VPN, men du vil fortsatt spare penger sammenlignet med å kjøpe disse tjenestene separat.

5. Verv en venn

Verveprogrammer er en annen fin måte å få billigere VPN. Akkurat hva du kan spare varierer, men det er gjerne snakk om gratis tilgang til VPN over en periode på alt fra 3 til 6 måneder.

For å kvalifisere må du dele en vervelenke med vennen din som forteller VPN selskapet at personen er referert av deg. Verdien ligger typisk rundt 300 kroner, når vi ser på snittprisene i dagens marked.

6. Sesongbaserte tilbud

Det skal godt gjøres å ikke ha hørt om Black Friday, Cyberweek eller påskesalg. Kalenderen er full av spesielle høytider og salgsperioder, der VPN ofte promoteres med kraftige rabatter. Typisk kan det være snakk om ekstra avslag på alt fra 15 til 30 prosent, sammenlignet med ordinære priser.

For de som ønsker et ekstra billig VPN, vil sesongbaserte høytider og salgsdager være den beste perioden å slå til.

Oppsummering av hovedpunkter

Ved å utnytte enkle strategier, kan du betydelig redusere kostnaden for VPN tjenester. Langtidsabonnementer tilbyr vesentlige rabatter, ofte opp til 80 %, sammenlignet med månedlige kjøp. Å ta i bruk gratis prøveperioder med pengene-tilbake-garanti er en annen effektiv metode, men det krever at du kansellerer i tide for å unngå kostnader. 

Kuponger for ulike organisasjoner eller skoler tilbyr også betydelige besparelser. Studentavtaler, partnersider med spesialrabatter, og pakkeavtaler som kombinerer VPN med andre tjenester, kan også være økonomisk gunstige. Verveprogrammer og sesongbaserte salg som Black Friday tilbyr ytterligere besparelser, med muligheter for gratis måneder eller betydelige prisreduksjoner. Samlet sett kan disse taktikkene tilby betydelige økonomiske fordeler for de som søker etter et rimeligere virtuelt privat nettverk.

Du finner mer informasjon om hvordan teknologien fungerer på ntnu.no. Det inkluderer informasjon om installering og tilkobling.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Ranaposten Ranaposten