fartsgrense

Refleks redder katteliv

Hvis man har en utendørs eventyrer er det viktig å sørge for at den blir sett i mørket. Et halsbånd med refleks kan forhindre mange ulykker i møte med trafikanter, og være en... Les mer »
politi

Trafikkulykke i Dunderlandsdalen i Rana: En skadet

En person er blitt fratatt førerkortet etter trafikkulykken i Dunderlandsdalen i Rana onsdag kveld. Ulykken skal ha skjedd under en forbikjøring, ifølge politiet. En av bilførerne ble sendt til sykehus for sjekk. Les mer »
fartsgrense

Røkjørte på Ranberget – Mistet førerkortet

Utrykningspolitiet har gjenomført en laser fartskontroll i natt på E12 ved Ranberget natt til lørdag. En bilfører ble målt til 89 km/t. i 60-sonen. Dermed ble førerkortet tatt i beslag, dessuten ble... Les mer »
gjensidige

Mange farlige opplevelser med sparkesykler i Nordland

I Nordland har 1 av 7 opplevd farlige eller ubehagelige situasjoner med el-sparkesykkel, ifølge forsikringsselskapet Gjensidige. Debatten om de elektriske sparkesyklene har rast i sommer. Kommunikasjonssjef i Gjensidige, Bjarne Rysstad, sier at... Les mer »
politi

Åtte tatt i fartskontroll i Rana

Utrykningspolitiet har gjennomført en laserkontroll ved Umbukta i Rana fredags kveld i 22-tiden. Kontrollen av i en 60-sone. 5 forelegg ble skrevet ut, høyeste hastighet var 85 km/t. Senere gjennomførte utrykningspolitiet en... Les mer »
bil ratt speedometer

Åtte fikk fartsbot ved Alteren i Rana

Utrykningspolitiet og lokalt politi har gjennomført en laserkontroll ved Alteren i Rana natt til mandag i 23-tiden. Resultatet ble hele åtte fartsbøter. høyeste hastighet 84 km/t i 60-sonen, opplyser Nordland politidistrikt. Les mer »
speed sommer

Vil starte byggingen av Hålogalandsveien

– Det prosjekt Hålogalandsveien trenger nå er finansiering og tidligst mulig oppstart, ikke forsinkelser og utsettelser, skriver Vesterålen regionråd i et brev til samferdselsminister Knut Arild Hareide og fylkesråd Bent-Joacim Bentzen. I... Les mer »
lys bil

Mange unge mener manglende søvn har påvirket kjøringen

Hele 50 prosent av unge under 30 år mener manglende søvn kan ha påvirket kjøringen deres. – For lite søvn kan være livsfarlig, minner forsikringsselskap om. I en undersøkelse gjennomført av Norstat... Les mer »
knut arild hareide

Knut Arild Hareide inviterer til møte om elsparkesykler

– Elsparkesykler gir et positivt tilskudd til mobilitet i byene, og de er kommet for å bli. Samtidig viser erfaringene fra den siste tiden betydelige utfordringer for både sikkerheten og fremkommeligheten for... Les mer »
lys bil

Beskjeden økning i trafikkskader i sommer

Mange har fryktet en ulykkessommer som følge av at de fleste ferierer i Norge. Nå viser ferske tall fra Gjensidige at antall forsikringssaker knapt har økt sammenlignet med juli i fjor. Det... Les mer »