nye veier

Ny E6 mellom Sørelva og Borkamo i Saltdal

Konkurransen om bygging av E6 mellom Sørelva og Borkamo i Nordland kommer til markedet i løpet av mai. Kontrakten har en anslått verdi på 700 millioner, og kommer kort tid etter at... Les mer »
vinter trafikk

«Gyda» skaper vanskelige kjøreforhold

Ekstremværet «Gyda» skaper krevende kjøreforhold og mange stengte veier flere steder i landet. Om noen skal ut å reise er Vegvesenets oppfordring å følge nøye med på informasjon om vær- og trafikksituasjonen... Les mer »
vinter trafikk

LESERINNLEGG: Vi skal snakke om det som ikke fungerer i trafikken

2021 var året med det laveste antall drepte i trafikken i moderne tid. 87 har mistet livet i trafikken, seks færre enn året før og andre året på rad under 100. Ved... Les mer »
natt tog

Historisk lavt antall omkomne i trafikken i 2021

87 personer mistet livet i trafikken i 2021. Det er en nedgang på 6 personer fra i fjor da 93 personer omkom i trafikken. 7 personer omkom i desembertrafikken. Det gjør 2021... Les mer »
natt tog

Søk om penger til bedre trafikksikkerhet i Nordland

Har du en idé til tiltak som kan bidra til gode holdninger i trafikken? Nå kan du søke om tilskudd fra Nordland fylkes trafikksikkerhetsutvalg. Fristene er 15. januar og 1. februar 2022.... Les mer »
vinter vei

Mange kjører på sommerdekk i snøvær

Amnge drøyer for lenge med å legge om til vinterdekk: Sist vinter hadde 6,3 prosent av bilene som var inne til skadetaksering hos If sommerdekk på bilen. Det er en økning på... Les mer »
tryg

Nå er det høysesong for viltsmell

Mer enn 10.000 hjort, elg og rådyr har hittil i år blitt påkjørt på veiene, og antall viltpåkjørsler øker.  – Det er straffbart å stikke av fra en viltpåkjørsel uten å melde... Les mer »
vinter trafikk

Topp 5: Dette krasjer vi mest med i høstmørket

Folk krasjer i garasjevegger, gjerdestolper, søyler, steiner, blomsterkasser, parkerte biler og små og store murer. – Ikke stol blindt på parkeringssystemet i bilen, bruk øynene, råder Trygg Trafikk. Hvert år oppstår mer... Les mer »
nfk

Avvikler SMS-varsling for Kjølhågen

Nå blir det slutt på varslingstjenesten for vegen over Kjølhågen ved Andøy. Etter 1. november 2021 vil det ikke komme flere tekstmeldinger om at fv. 82 ved Kjølhågen er stengt eller åpen. Det... Les mer »
tunnel

Kolonnepause i Ryggedalstunnelen

Det skal være fri ferdsel i Ryggedalstunnelen mellom Bø og Øksnes fra fredag 29. oktober klokken 07:00 til mandag 15. november klokken 17:00. – Nå blir det en periode med åpen tunnel,... Les mer »