bil ratt speedometer

LESERINNLEGG: Dårlige veier tar liv

Den ferske rapporten fra Riksrevisjonen om drift og vedlikehold av norske veier er nedslående lesning for norske bilister. KNA har lenge påpekt viktigheten av å løfte veivedlikeholdet, men har så langt snakket... Les mer »
fartsgrense

Sau på veien i sommer: Mange varsler ikke etter å ha kjørt på dyr

Sommer betyr også at husdyra slippes ut på beite. Hvert år opplever bønder at dyr blir påkjørt, uten at bilistene varsler om det. Store dyrelidelser kunne vært unngått om flere varslet fra. –... Les mer »
hd mc

LESERINNLEGG: Når motorsykkelen kommer ut av garasjen

MC-sesongen er i full gang, og motorsyklister over hele landet bytter ut bilen eller bare gleder seg over å komme ut på veien. Av: Morten Stordalen, Stortingsrepresentant, FrP. Jeg er selv en... Les mer »
veiarbeid

Mo i Rana sentrum: Anleggsarbeid gir perioder med stengte gater

Utskifting av vannledninger vil føre til at to sentrumsgater i perioder stenges i sommer. Rana kommune skal i sommer grave opp og skifte ut deler av vannledningen i Biskop Bangs gate i Mo... Les mer »
nfk

Vil utrede Beisfjordveien i Narvik

Fylkesrådet foreslår å bevilge 700 000 kroner til utredning av den rasutsatte fylkesvei 7570 Beisfjordveien. I januar 2022 gikk det et stort ras over veien, som isolerte beboere i Beisfjord fra omverdenen... Les mer »
gunnar andreassen

Rana kommune og Polarsirkelen friluftsråd vil at du dropper bilen med prosjekt «Snarveien»

Rana kommune og Polarsirkelen friluftsråd vil gjennom prosjektet «Snarveien» friste folk til å ta i bruk føttene og sykkelen som fremkomstmiddel, opplyser Rana kommune. – Ved å gjøre snarveiene mer synlige og tilgjengelige... Les mer »
buss

Fra 1. oktober blir det strengere sikkerhetskrav for buss

Fra 1. oktober innføres krav om forsterket konstruksjon i front av bussen. På den måten vil bussen være bedre beskyttet mot å bli deformert i en frontkollisjon. Dermed vil også sjåføren være... Les mer »
hd motorsykkel

Nå er det høy risiko for å skade seg på motorsykkel

Rustne kjøreferdigheter er årsak til mange alvorlige MC-ulykker på våren. – Ta et oppfriskningskurs, oppfordrer skadeforebygger. Sesongen for motorsyklister er i gang og det har allerede vært flere alvorlige MC-ulykker. To MC-førere omkom... Les mer »
nfk

Endelig oppstart av Hålogalandsveien

Nylig kom nyheten om at det er klart for oppstart av et av de største vegprosjektene i Nord-Norge, det som omtales som Hålogalandsveien. Den skal blant annet redusere kjøretiden mellom Sortland og... Les mer »
nfk

Vil framskynde Sørfoldtunnelene

Fylkesrådsleder i Nordland, Elin Dahlseng Eide, mener det er et paradoks at Sørfoldtunnelene løftes fram som en flaskehals i et samfunnssikkerhetsperspektiv og i et strategisk nasjonalt perspektiv. Men prioriteres likevel ikke fram... Les mer »