Lag vafler til vaffeldagen på fredag!

Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Vaffeldagen faller i år på en fredag, og kanskje trenger vi mer enn noen gang å bruke anledningen til å spise vaffelhjerter med kollegaer, venner eller familien.

Vafler er noe av det vi nordmenn liker å kose oss mest med. Hele 42% av alle nordmenn spiser vafler en gang i måneden eller oftere, ifølge Ipsos spisefakta 2020.

Fredagsvafler symboliserer kos og hygge på slutten av en hektisk uke, og serveres på mange arbeidsplasser, i kantiner, på skoler og i barnehager. Dette er en fin og sosial tradisjon mange har savnet litt ekstra under pandemien. Når vaffeldagen i år faller på en fredag, er det en ypperlig anledning til å gjenoppta gamle vaffeltradisjoner.

Vafler kommer i mange varianter, og smaker ekstra godt om du bruker rømme, syrnet melk eller revet brunost i røren. Har du rester av melk eller andre meieriprodukter er det dessuten fint å bruke det i en vaffelrøre og på den måten bidra til å redusere matsvinn.

Med noen enkle grep kan du også lage sunnere vafler ved å erstatte deler av hvetemelet med sammalt hvetemel eller havregryn, droppe sukkeret i røren og bruke proteinrike og magre meieriprodukter som kvarg eller syrnet melk. Grove vafler laget på lettmelk, egg, sammalt mel og havregryn bidrar med flere viktige næringsstoffer som jod, kalsium, B-vitaminer, proteiner, jern og fiber.

Smaken og duften av vafler er tradisjon og vekker gode minner. Etter en lang pandemitid med strenge sosiale restriksjoner har det naturlig nok blitt mindre vaffelspising sammen med andre. På vaffeldagen fredag 25. mars kan vi igjen invitere til nystekte vaffelhjerter sammen med kollegaer, venner og familie.

Kilde: Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.