veiarbeid

Mo i Rana sentrum: Anleggsarbeid gir perioder med stengte gater

Utskifting av vannledninger vil føre til at to sentrumsgater i perioder stenges i sommer. Rana kommune skal i sommer grave opp og skifte ut deler av vannledningen i Biskop Bangs gate i Mo... Les mer »
nfk

Vil utrede Beisfjordveien i Narvik

Fylkesrådet foreslår å bevilge 700 000 kroner til utredning av den rasutsatte fylkesvei 7570 Beisfjordveien. I januar 2022 gikk det et stort ras over veien, som isolerte beboere i Beisfjord fra omverdenen... Les mer »
gunnar andreassen

Rana kommune og Polarsirkelen friluftsråd vil at du dropper bilen med prosjekt «Snarveien»

Rana kommune og Polarsirkelen friluftsråd vil gjennom prosjektet «Snarveien» friste folk til å ta i bruk føttene og sykkelen som fremkomstmiddel, opplyser Rana kommune. – Ved å gjøre snarveiene mer synlige og tilgjengelige... Les mer »
lade elbil

Én av tre dieselbilister kan lade hjemme

Det er et enormt potensial for elbiler i distriktene, viser en ny undersøkelse fra NAF. – I distriktene og blant dagens eiere av diesel- og bensinbiler har flesteparten enten tilgang til lader,... Les mer »
hd motorsykkel

Nå er det høy risiko for å skade seg på motorsykkel

Rustne kjøreferdigheter er årsak til mange alvorlige MC-ulykker på våren. – Ta et oppfriskningskurs, oppfordrer skadeforebygger. Sesongen for motorsyklister er i gang og det har allerede vært flere alvorlige MC-ulykker. To MC-førere omkom... Les mer »
nfk

Endelig oppstart av Hålogalandsveien

Nylig kom nyheten om at det er klart for oppstart av et av de største vegprosjektene i Nord-Norge, det som omtales som Hålogalandsveien. Den skal blant annet redusere kjøretiden mellom Sortland og... Les mer »
bilverksted

A-krimsenteret i Nordland: Skal andre skifte dekk på bilen din? Husk å sjekke godkjenning!

Det er høysesong for dekkskifte. A-krimsenteret i Nordland minner om at virksomheter som skifter dekk må ha godkjenning for å drive lovlig. – Alle som leverer tjenester som dekkskifte, dekklagring, manuell bilvask... Les mer »
nfk

Vil framskynde Sørfoldtunnelene

Fylkesrådsleder i Nordland, Elin Dahlseng Eide, mener det er et paradoks at Sørfoldtunnelene løftes fram som en flaskehals i et samfunnssikkerhetsperspektiv og i et strategisk nasjonalt perspektiv. Men prioriteres likevel ikke fram... Les mer »
bil ratt speedometer

Ny undersøkelse: 1 av 2 har vært redde som bilpassasjer

Mer enn halvparten sier i ny undersøkelse at de har vært urolig for fart eller kjøring når de har sittet på i bil. Langt fra alle sa ifra til sjåføren. – 53... Les mer »
nfk

Håper å ha løst utfordringene på ferjene i Nesna

Dårlig regularitet på ferjene i Nesna – Levang og Nesna – Nesnaøyene har vært utfordrende over lang tid. Nå håper fylkesråd Monika Sande at tilbudet skal være stabilt framover. Nylig ble et... Les mer »