Statens vegvesen

Tre leverandører kjemper om å bygge indrefileten på E6 Helgeland

Staten vegvesen har valgt ut hvilke tre leverandører som er med videre i konkurransen om å få levere tilbud til ny E6 Trøndelag grense-Lille Majavatn. Det var solid interesse for å få... Les mer »
ferge

10,5 mrd. til veg, trafikksikkerhet og grønn transport

I fylkesrådets forslag til Regional transportplan Nordland 2022 – 2033 (RTP), blir næringsveier og gang- og sykkelveier prioritert. På Helgeland skal det blant annet brukes 400 millioner kroner på Tosenveien og 280... Les mer »
nfk

Gratis ferje og etterslep på fylkesveg i Nordland

Fylkesrådets nestleder i Nordland, Svein Eggesvik har sendt sine tydelige innspill til Stortingets behandling av kommuneproposisjonen 2023. Regjeringen legger opp til en vekst i fylkeskommunenes frie inntekter. Men med prisstigningen tatt med... Les mer »
bil ratt speedometer

Ny undersøkelse: Dette irriterer oss mest med andre trafikanter

Feil bruk av blinklys er det som får flest bilister til å fyre seg opp. Samtidig mener nordmenn at de selv er veldig gode på å bruke blinklys riktig. Det viser en... Les mer »
fartsgrense

NAF advarer: – Ikke glem å etterstramme hjulboltene!

Våren er høysesong for hjul som løsner. – Det er en god investering å bruke fem minutter på å etterstramme hjulboltene, enten du har lagt om selv eller gjort det på dekkhotell... Les mer »
Statens vegvesen

Fem ønsker å bygge indrefileten på Helgeland

Fire norske og en utenlandsk entreprenør ber om å få levere tilbud på ny E6 Trøndelag grense–Lille Majavatn. Statens vegvesen skal nå gjennomgå søknadene og invitere de 3 best kvalifiserte leverandørene til... Les mer »
nfk

Nå åpner Liatindtunnelen

Nå blir Liatindtunnelen i Lurøy endelig åpnet for trafikk. – Takk for tålmodigheten. Endelig har bilistene fått en trygg og god vei. Dette er en gledens dag, sier fylkesråd Monika Sande.  I løpet... Les mer »
abl

Ny undersøkelse: Savner den gamle grombilen

Svært mange nordmenn må tenke noen år bakover i tid for å finne bilen som lå hjertet nærmest, viser ny undersøkelse. Bare 46 prosent av de spurte mener at deres nåværende bil... Les mer »
politi piggdekk

Advarer mot å skifte til sommerdekk

Det er meldt vind og snø i fjellet samt glatte veier i store deler av landet, og Tryg Forsikring advarer mot å legge turen opp i høyden hvis en har lagt om... Les mer »
vinter

– Vær litt kylling i påsketrafikken

Statens vegvesen oppfordrer til å tørre å «være litt kylling i påsketrafikken» og håper på null drepte og hardt skadde i årets påsketrafikk. Rekordmange skal tilbringe påsken hjemme i Norge i år... Les mer »