vegvesenet

Ny asfalt på E6 i Saltdal

I årets reviderte nasjonalbudsjett kom det en ekstra bevilgning til vegvedlikehold. Blant annet har det blitt 20 kilometer ny asfalt på E6 i Saltdal, ifølge Bodøposten. Den nye asfalten er blitt godt... Les mer »
vinter trafikk vei

Denne overlevelsespakken bør du ha i bilen om vinteren!

Kulden har begynt å feste seg. Vinterens bilturer kan by på overraskelser og bli mer krevende enn du tror. – Det er lurt å ha med en overlevelsespakke i bilen gjennom den... Les mer »
bil ratt speedometer

Vefsn kommune: Veg til Marsøra stengt i forbindelse med vegarbeid

Arbeidene med å kle steinfylling på den oppfylte delen på vegen til Marsøra har startet, melder Vefsn kommune.. Vegen vil bli stengt mens arbeidene pågår, men vil være åpen for bruk uten ordinær arbeidstid. Arbeidene vil... Les mer »
bil ratt speedometer

If advarer om musespising på biler i vinter

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke den jevnlig for hjemme alene-fester. Hvis det oppstår... Les mer »
fartsgrense

Narvik: Beisfjordveien har fått radarvarsling

Avansert teknologi vil gi trafikantene rødt lys når det går skred på Beisfjordveien. – Vi har testet dette godt i en periode, med svært gode resultater, sier fylkesråd Lise Henriette Rånes. På... Les mer »
elden

Straffen for biljakt på Helgeland satt kraftig ned

En kvinne som er dømt for en biljakt og andre forhold på Helgeland, har fått nedjustert straffen fra sju til fire måneders fengsel. – Tingretten tok for hardt i, sier forsvarer Jonas... Les mer »
fartsgrense

Veien over Korgfjellet stengt for vinteren

Korgfjellveien er stengt for vinteren, opplyser Vesn kommune. Korgfjellet er et fjellområde på Helgeland i Nordland mellom Hemnes og Vefsn kommuner. Vefsn kommune har ikke opplyst når veien åpner igjen. Les mer »
kna

LESERINNLEGG: Ikke spar deg til fant, Nygård!

Regjeringens nye veinormaler er dårlige nytt for norske bilister. Nok en gang brukes veibudsjettet som salderingspost under dekke av symbolsk klimapolitikk. Av: president i Kongelig Norsk Automobilklub, Geir A. Mo. Forrige uke... Les mer »
vegvesenet

Første tunnelsalve på Hålogalandsvegen

Nylig ble sprengingen av første salve på Fiskefjordtunnelen i det store OPS-prosjektet i Troms og Nordland markert. – Som oppdragsgiver er vi veldig fornøyd med at tunneldrivinga har startet et par uker... Les mer »
fartsgrense

Dårligere veier: Regjeringen vil ha smalere veier grunnet klima

– Samferdselsdepartementet har godkjent Statens vegvesens forslag til endringer i veinormalene for vei- og gateutforming. De nye endringene kan føre til reduserte kostnader, samt mindre utslipp av klimagasser og arealbruk, sier samferdselsminister... Les mer »