fartsgrense

Vegvesenet: Historisk lave dødstall på norske veier i 2020

2020 ble året med historisk lave dødstall i trafikken – med 95 omkomne, er det for første gang under 100. Selv om hvert dødsfall er en tragedie for de som rammes, er... Les mer »
natt sentrum

Nå bulkes julen inn

Uka før jul er blant de verste ukene i året innen trafikkulykker og parkeringsskader. I fjor var det vel 11000 hendelser som kostet 227 millioner kroner, viser tall fra Finans Norge. Korona... Les mer »
ratt subaru

Åpner for flere typer personlige skilt

Siden 2017 har det vært lov å bruke personlige kjennemerker på bil med skilt i vanlig størrelse. Nå sendes det på høring et forslag som åpner opp for at personlige kjennemerker kan... Les mer »
bil mobil

Nå tredobles straffen: – Håper folk tar ansvar

Regjeringen tredobler straffen for mobilbruk i bil. – Jeg håper folk tar ansvar. Det er en livsfarlig uvane, det sier fagsjef på motor i Frende Forsikring, Roger Ytre-Hauge. Tidligere i høst gikk... Les mer »
fartsgrense

Mann i 20-årene tatt for fyllekjøring i Mo i Rana

Politiet rapporterer at en mann i begynnelsen av 20-årene ble pågrepet for promillekjøring i Mo i Rana natt til lørdag i 4-tiden. Bevissikring og avhør av den mistenkte 20-åringen er foretatt, opplyser... Les mer »
vinter trafikk

Risikerer bilhavari: Under halvparten har full kontroll

En ny undersøkelse viser at under halvparten har full kontroll på om de har drivstoff på tanken eller strøm igjen på batteriet når de kjører bil. – Vi opplever en økning i elbileiere... Les mer »
trygg trafikk

8 personer mistet livet i trafikken i november

Til sammen har 86 personer mistet livet i trafikken i år. Det er en nedgang fra i fjor hvor 94 personer mistet livet i trafikken etter utgangen av november. I november har... Les mer »
vinter vei

De aller fleste har nå skiftet til vinterdekk, men har du husket dette?

I løpet av de neste månedene vil over hundre bilister miste nylig påskrudde vinterdekk under fart og skade bilen sin. – Hvert år rykker bilbergere ut for å hjelpe flere hundre fortvilte... Les mer »
vinter

Black Friday: Bare halvparten så mye bulkeskader i år

I fjor bulket vi for 40 millioner kroner på Black Friday. I år blir det bare halvparten tror Tryg Forsikring. – Med koronarestriksjoner, nettsalg og Black Week blir det færre bilskader i år,... Les mer »
fartsgrense

Slik kan du unngå mus i bilen

I år er det museår og en lun bil er et attraktivt sted for de små gnagerne å søke når kulda setter inn. – Med enkle grep kan du begrense risikoen for... Les mer »