nordland

Kvikkleire i Rana: Fare for ras flere steder

Deler av grunnen i Rana kommune er gammel havbunn, noe som gir områder med leire som kan være mer utsatt for ras. Alle områder som ligger lavere enn «marin grense» kan ha... Les mer »
coronaviruset

Rana vil ikke teste folk ved grensen

Kommuneoverlegen i Rana trosser anbefalingen fra Helsedirektoratet, og vil ikke teste folk ved grenseovergangen til Sverige, opplyser NRK. – Det vil være utrolig ressurskrevende å få på plass. Med tanke på at... Les mer »
natt sentrum

Nye adressenavn i Rana kommune

Rana kommune har vedtatt nye adressenavn, navnene er vedtatt etter lokal høring med innspill. Skrivemåten er vedtatt i samsvar med Språkrådets tilråding; For eksisterende hyttefelt: Helgåvatnet og Vonstadlia i Sjona, Storholmlia i... Les mer »
nordvik

Nordvik starter bilsalg og verksted for Opel og Kia i Mo i Rana

Fra 1. januar 2020 starter Nordvik med bilsalg og verkstedtjenester for Kia og Opel i Mo i Rana. Med på laget har Nordvik fått en erfaren selger fra Opelverden, Kurt Ivar Urlandå... Les mer »
politi

Voldshendelser i Rana nyttårsaften

Det har vært en veldelig avslutning på 2020 i Rana. Det var en voldshendelse på Ytteren, fornærmede var forlatt før politiet kom på stedet. Det var også en voldshendelse på privat fest... Les mer »
julelys

Godt nytt år!

Snart er året 2020 over og vi skriver 2021. Redaksjonen i Ranaposten.no ønsker alle våre lesere et godt nytt år! – Nyhetsåret 2020 har vært hektisk og preget av NAV-saken og coronaviruset. Vi... Les mer »
fest alkohol

Oppfordrer til fornuftig nyttårsfeiring i Rana

Ordfører​ Geir Waage og kommuneoverlege Frode Berg oppfordrer ranværingene til å feire nyttår med fornuft. Tross 19 dager uten koronasmitte i Rana er det grunn til å være beymret når en ser på... Les mer »
Rana Gruber

Rana Gruber skal kutte alle CO2-utslipp innen 2025

Elektrifisering skal bidra til at Rana Gruber når målsettingen om å være CO2-fri i 2025, som den første jernmalmgruven i verden. – Vi er stolte over å være den jernmalmprodusenten med lavest... Les mer »
politibil

Knivdrama i Mo i Rana: En person arrestert

Bevæpnet politi rykket ut til alvorlig voldhendelse i Mo sentrum etter melding om mulig knivstikking mandag i 19-tiden, opplyser politiet. En person er pågrepet. En annen person er fraktet til sykehus med... Les mer »
film

Internasjonale utmerkelser til elever fra Rana kulturskole

​Sju elever fra Rana kulturskole fikkspesielle utmerkelser under den internasjonale kulturfestivalen «Vmeste-Together» i Petrozavodsk nylig, opplyser Rana kommune. Deltakerne måtte sende inn video opptak av sin opptreden, informasjon om seg selv og... Les mer »