Hjemmelading vs. Offentlig lading: Et kunnskapskompendium for elbileiere

I dagens samfunn er elektriske kjøretøy (elbiler) stadig mer vanlige på veiene. Med økende bekymringer for klimaendringer og behovet for å redusere klimautslipp, har mange bileiere valgt å gå over til elbiler... Les mer »
hillandknowlton

The Hawks og Rana Makerspace med solid innsats i skandinavisk finale i FIRST LEGO League

I helgen konkurrerte The Hawks og Rana Makerspace i den skandinaviske finalen i FIRST LEGO League. Mo i Rana-talentenes kreative løsninger skapte begeistring hos dommerne.   I helgen var flere hundre barn og unge samlet... Les mer »
freyr

FREYR med viktig fremskritt

Etter vellykkede justeringer av katode-støpeutstyret som inkluderte oppdateringer av vakuumsystemet, startet FREYRs team ved CQP i forrige uke automatiserte kjøringer av katodestøping med en minimum dyseavstand på 0,26 mm. CQP-teamene har senere... Les mer »
nfk

– Staten må ta ansvar for økte kostnader til ny flyplass på Mo

4,9 milliarder kroner er per i dag den totale prisen på den nye storflyplassen i Rana, ifølge Regjeringen. Av dette har kommunen og private i lokalsamfunnet i Rana allerede bidratt med rundt... Les mer »
nfk

Driftsstøtte til Nordland Vitensenter på Mo

– Fylkesrådet ønsker å sikre driften ved Vitensenteret i Nordland på Mo, derfor går vi nå inn med driftsstøtte på èn million kroner årlig i perioden 2024-2027, sier fylkesråd for næring i... Les mer »
hillandknowlton

Rana Makerspace fra Mo i Rana i skandinavisk finale i FIRST LEGO League

I helgen gikk Rana Makerspace fra Mo i Rana helt til topps i den regionale finalen i teknologi- og kunnskapskonkurransen FIRST LEGO League. Nå er Rana Makerspace klare for å konkurrere i... Les mer »
nfk

– Svært skuffende at Freyrs storfabrikk på Mo er stoppet

Nylig kom nyheten om at Freyr må kutte kostnadene sine på Mo. Selskapet påpeker at bakgrunnen er at Norge og Europa ikke har konkurransedyktige vilkår, og at USA har kommet lenger i... Les mer »

Rana kommune: Økende gjeld og mindre handlingsrom i budsjettet

Forslaget til budsjett 2024 og økonomiplan 2024-2027 for Rana kommune legger til rette for fortsatt å levere gode tjenester til innbyggerne. Men rådmann Robert Pettersen varsler at det må endringer til for... Les mer »
skatt

Rana kommune: Presenterer forslag til budsjett og økonomiplan

Tirsdag 7. november skal rådmann Robert Pettersen presentere sitt forslag til budsjett for 2024 og økonomiplan for perioden 2024 – 2027, opplyser Rana kommune. Dette skjer først i kommunstyret og deretter i... Les mer »
penger

Politikerne i Rana kommune økte lønnen til seg selv: – Kan være ulovlig

Etter at politikerne sjølv økte lønnen sin må kommunen ut med dobbelt så mye penger. Nå viser det seg at de neppe hadde lov til å gjøre det, opplyser NRK. Samme dag... Les mer »