brann

Brann i bygning på Langneset i Mo i Rana

Politiet fikk en melding om en brann i en bygning på Langneset i Mo i Rana 11-tiden mandag. Nødetatetene rykket ut til stedet, opplyser politiet. Brannen ble slukket kort tid etter. Alle... Les mer »
politiet

Slagsmål på utested i Mo i Rana

Politiet rykker ut til utested på Mo etter melding om slagsmål natt til søndag. Ved politiets ankomst var det pågående slagsmål på stedet. En person ble kjørt til legevakt for behandling. Etterforsking... Les mer »
Foto: Daniel DeNiazi

Svenske tilstander: Bilbrann i Mo i Rana

Nødetatene rykket ut etter melding om brann i en bil i Mo i Rana natt til fredag i 2-tiden. Ingen personer var skadde. Brannen ble slukket. Politiet har ingen formening på nåværende... Les mer »
politiet

Fest «fullstendig over styr» i Mo i Rana

Politiet rykket lørdag kveld ut til en adresse i Mo i Rana, hvor om lag 40 ungdommer hadde fest. Festen hadde gått fullstendig over styr. – Det er en fest der det... Les mer »
fly reise ferie

VIDEO: Ny flyplass – Første grana felt på Hauan av ordfører Geir Waage

Fredag 3. september ble den første grana felt på Hauan der den nye store flyplassen på Helgeland skal ligge. Den første grana ble felt av ordfører i Rana, Geir Waage, opplyser Rana... Les mer »
hes

Morten Abel slipper nytt album – Konsert i Mo i Rana

I høst slipper Morten Abel siste del av sin albumtrilogi med norske tekster. I kjølvannet av plateslippet, legger han ut på en Norgesturné som tar turen til over tjue byer fra nord... Les mer »

Invitasjon til innbyggermøter om kulturminneplan for Rana

Som et ledd i planprosessen inviterer Rana kommune til åpne innbyggermøter om kulturminneplan for Rana. Møtene er åpne for alle. Spesielt ønskes grunneiere og eiere av eldre bebyggelse velkommen, opplyser kommunen. Møtene gjennomføres på... Les mer »

Høring om samiske parallellnavn i Rana

​Rana kommune har nå høring i navnesak om samiske parallellnavn (sak2029/2010). Sametinget har gitt sin foreløpige tilrådning om skrivemåte for samiske paralellnavn. Høringsfrist er 17. september 2021, opplyser kommunen. ​Saken og høringen... Les mer »
jakt

Nå kan du ta jegerprøveeksamen i Rana

​Har du ikke fått tatt jegerprøveeksamen etter endt kurs? Rana kommune gir deg nå muligheten den 1. september i kommunestyresalen i rådhuset. For å kunne ta jegerprøveeksamen må du melde deg opp... Les mer »
politi

Politiet stanset slåssing på Grubhei

En politipatrulje kjørte til en butikk på Grubhei, der var det to unge menn som sloss natt til lørdag i 2-tiden, opplyser politiet. Det var ikke personskader, men en av partene blir... Les mer »