lege helse

Mann (20) omkom i Rana

Preben Edvartsen (20 år) som ble funnet kritisk skadd på en privatadresse på Selfors i Mo i Rana natt til søndag 11.april, omkom på UNN i Tromsø torsdag 15. april, ifølge NRK.... Les mer »
svømme bad

Moheia bad åpner igjen

Etter å ha vært stengt for folkebad siden før påske, åpner Moheia bad igjen fra og med fredag 16. april, opplyser Rana kommune. Moheia bad har fremdeles restriksjoner på hvor mange man... Les mer »
bilbatteri

Ny rapport: Batteriproduksjon i Mo i Rana vil gi store ringvirkninger i Nordland

En ny rapport Menon Economics har utarbeidet for Nordland fylkeskommune ser på ringvirkninger fra grønne industrier som hydrogen, batteri, datasentre og tradisjonell kraftforedlende industri, ifølge Nordland fylkeskommune. Rapporten viser at batteriproduksjon gir... Les mer »
vann

Redusert vannkvalitet i Rana

Fra og med i dag og til november 2021 vil alle abonnenter til Mo Vannverk motta vann fra reservekilden på grunn av vedlikehold, opplyser NRK. Drikkevannet blir i denne perioden tilsatt klor,... Les mer »
fartsgrense

Gjenåpner vei i Rana

I drøyt en uke har veien inn til Snyfjellåga i Rana vært stengt. I dag åpner den igjen. Det var på grunn av veiens dårlige forfatning at Rana kommune stengte denne veistrekningen... Les mer »

1 million kroner til samfunnsanalyse i Rana

Fylkesrådet vil bruke 1 million kroner til å gjennomføre en samfunnsanalyse når en battericellefabrikk med 1500 ansatte blir etablert på Mo. Midlene skal også brukes til å oppdatere utredningen om Helgelandspendelen, opplyser Nordland fylkeskommune. – Når battericellefabrikken på Mo... Les mer »
brann

Bilbrann på Smedveien i Mo i Rana

Politiet rapporterer om en brann i en bil i Smedveien i Mo i Rana natt til søndag i 24-tiden. Nødetatene ryddet ut til stedet. Brannen ble slukket. Ifølge fører skal brannen ha... Les mer »
rettigheter

Rektor i Rana tiltalt for seksuelle overgrep

En tidligere rektor i 50-årene er i Rana tingrett tiltalt for å ha bestilt og betalt for seksuelle overgrep mot barn, opplyser Rana Blad. Ifølge tiltalen fikk mannen barn under 16 år til... Les mer »
munnbind

Rana kommune øker testkapasiteten kraftig i påsken

Sverige åpner grensene for nordmenn fra og med 31. mars. Det stilles krav om dokumentert negativ covid-19 test som ikke er eldre enn 48 timer. Både hurtigtest og PCR test er godkjente... Les mer »
politi

Trafikkuhell i Rana

En personbil har kjørt inn i en stolpe på Ranenget søndag kveld i 22-tiden, melder politiet. Det var to personer i bilen. Ingen av de to personene i trafikkuhellet i Rana skal... Les mer »