Motvind med nasjonal vardetenning torsdag 8. oktober

motvind norge

Torsdag 8. oktober, fra klokka 18.00 vil vardebålene igjen flamme mot kveldshimmelen i landet vårt. En uke før har Motvind Norge fått 168 påmeldinger, og vi venter flere. Motvind tenner varder som faresignal for å varsle regjering og storting om at organisasjonen og en stor andel av det norske folk ikke aksepterer at regjeringen skal få granske seg selv.

Stortinget ba 19. juni 2020 enstemmig regjeringen om å gjennomgå gitte vindkraftprosjekter med henblikk på feil og mangler i konsesjonsprosessene. 

Les også:  Elbil-interessen synker - NAF mener avgiftene har skylda

– Vi forlanger at denne granskingen gjøres av uavhengige faginstanser, denne u-praksisen er ikke en demokratisk rettstat verdig, sier Irene Njå-Gjellestad i motvind.

8. oktober 2019 lyste 155 vardebål opp i tussmørket, fra nord til sør. Den gangen var målet å vekke medias og folks oppmerksomhet rundt vindkraft og sette søkelys på Norges behandling av samene og land og vann.

Det varselet lyttet ikke Erna Solbergs regjering til, og man står fortsatt fjellstøtt på kravet. Motstanden mot vindkraftregimet øker på og eksploderer nå. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.