sortland

Jysk kutter millioner av plast og metall

Ny forbedret emballasje og produksjon av puter sparer Jysk for millioner av plasthåndtak og metallglidelåser. Det gjør Jysk ved å bytte ut plasthåndtak og metallglidelåser fra Wellpure-sortimentet. Det nye sortimentet blir lansert... Les mer »
bildekk

Lager dekk av resirkulert gummi, gamle plastflasker og risskall

Continental fortsetter å lage dekk av resirkulerte materialer, og målet er at alle deres dekk er laget av utelukkende bærekraftige materialer innen 2050.  -Continental er på vei mot å bli den mest... Les mer »
Miljødirektoratet

Havnespy kan spre seg helt til Svalbard

Ny risikovurdering viser at havnespy fortsatt må bekjempes med tiltak i småbåthavner, overvåking av spredning og rengjøring av større skip. – Den største risikoen for at havnespy skal spre seg videre er som... Les mer »
marfo

Norge har ryddet seg jorda rundt i kampen mot marin forsøpling

50 900 km med strandlinje er ryddet for søppel i Norge. Det tilsvarer mer enn distansen rundt jorda ved ekvator. Tallene viser at det folk har ryddet mest av er forsøpling fra... Les mer »
nfk

Jakter Nordlands ivrigste strandryddere

I forbindelse med Strandryddeuka 9. -18. september arrangerer Nordland fylkeskommune ryddekonkurranse for alle skoleklassene i Nordland, opplyser Christian Torset, fylkesråd for kultur, klima og miljø. For å delta må man opprette, registrere en... Les mer »
norsk friluftsliv

– Husk å ta med alt søppel hjem i sommer

Skal du ut på tur i sommer? I så fall har du faktisk ansvar for å etterlate deg naturen slik den var da du kom, oppfordrer Norsk Friluftsliv. Sommeren er høysesong for... Les mer »
gunn

– Vi må lære av tidligere feil i vindkraftsaker

KS er bekymret over at NVE skal gjenoppta konsesjonsbehandling av vindkraftprosjekter uten at nødvendige lov- og forskriftsendringer er gjennomført. – Med tanke på erfaringene fra tidligere vindkraftutbygginger, er det uforståelig at regjeringen... Les mer »

Pris og miljøsertifikater utdelt i Rana

I kommunestyremøtet i Rana tirsdag ble prisen som friluftsentusiast 2021 utdelt til Ole Morten Wie fra Rana. Samtidig fikk tre virksomheter i Rana sine miljøsertifikat som bevis for at de er sertifisert... Les mer »
søppel

Ny undersøkelse: Unge flinkere på sortering

Flere nordmenn i 20-årene kildesorterer metallemballasjen sin enn før. Fortsatt er de over 30 år flinkest, men de yngre tar innpå. Det viser tall fra en fersk forbrukermåling Grønt Punkt Norge har... Les mer »
hold norge rent

1,5 millioner nordmenn har deltatt i frivillig opprydding

En spørreundersøkelse i regi av Hold Norge Rent viser at hele 35 % av befolkningen over 15 år har deltatt på én eller flere ryddeaksjoner i løpet av de siste 10 årene.... Les mer »