nfk

Nei til vindkraft til havs på Helgeland

– Målsettingen om utbygging av 30 GW vindkraft til havs utgjør det største naturinngrepet i Norge noensinne, og vil kreve enorme økonomiske ressurser som kan brukes mer fornuftig, heter det i en uttalelse... Les mer »
Miljødirektoratet

Ny avtale: Kjemikalier skal ikke skade helse og miljø

Verdens land er enige om å løse de store problemene med kjemikalier. Ny global FN-avtale skal sikre at farlige stoffer blir håndtert forsvarlig. – Dette er en stor milepæl i det internasjonale... Les mer »
coca cola

Årets Pantedugnad er i gang

Pantedugnaden – en nasjonal pantekonkurranse for norske fotballklubber – er nå i gang. Målet er å øke returgraden av flasker i nærmiljøet rundt klubbene, til glede for både miljø og klubbkasser. Coca-Cola... Les mer »
Meteorologisk institutt

Meteorologisk institutt: Nytt instrument måler luftkvalitet

Har du noen gang lurt på hva som skjuler seg i luften vi puster inn? Meteorologisk institutt utvider sin atmosfæriske overvåkning av klima og luftforurensing! 11. april avduket vi solfotometeret installert på... Les mer »
sortland

Jysk kutter millioner av plast og metall

Ny forbedret emballasje og produksjon av puter sparer Jysk for millioner av plasthåndtak og metallglidelåser. Det gjør Jysk ved å bytte ut plasthåndtak og metallglidelåser fra Wellpure-sortimentet. Det nye sortimentet blir lansert... Les mer »
bildekk

Lager dekk av resirkulert gummi, gamle plastflasker og risskall

Continental fortsetter å lage dekk av resirkulerte materialer, og målet er at alle deres dekk er laget av utelukkende bærekraftige materialer innen 2050.  -Continental er på vei mot å bli den mest... Les mer »
Miljødirektoratet

Havnespy kan spre seg helt til Svalbard

Ny risikovurdering viser at havnespy fortsatt må bekjempes med tiltak i småbåthavner, overvåking av spredning og rengjøring av større skip. – Den største risikoen for at havnespy skal spre seg videre er som... Les mer »
marfo

Norge har ryddet seg jorda rundt i kampen mot marin forsøpling

50 900 km med strandlinje er ryddet for søppel i Norge. Det tilsvarer mer enn distansen rundt jorda ved ekvator. Tallene viser at det folk har ryddet mest av er forsøpling fra... Les mer »
nfk

Jakter Nordlands ivrigste strandryddere

I forbindelse med Strandryddeuka 9. -18. september arrangerer Nordland fylkeskommune ryddekonkurranse for alle skoleklassene i Nordland, opplyser Christian Torset, fylkesråd for kultur, klima og miljø. For å delta må man opprette, registrere en... Les mer »
norsk friluftsliv

– Husk å ta med alt søppel hjem i sommer

Skal du ut på tur i sommer? I så fall har du faktisk ansvar for å etterlate deg naturen slik den var da du kom, oppfordrer Norsk Friluftsliv. Sommeren er høysesong for... Les mer »