Hekla Stålstrenga slipper nytt album og legger ut på turné

hes

22. februar slipper den nordnorske gruppa Hekla Stålstrenga sitt syvende album. I kjølvannet av slippet legger de ut på en omfattende lanseringsturné over hele landet.

Flere av låtene fra platen, som har fått tittelen «Elske og Ære», har allerede blitt sluppet som singler, og har fått mye spilletid på NRK P1. Hekla Stålstrenga har virkelig opparbeidet seg et navn her til lands med sin særegne blanding av folkemusikk, viser og pop.

Sanger som «Har du Fyr», «Folketonen», «Vise ved Vintersolkverv» og «Siste Sang» har forlengst gått inn i den norske visekanonenen. Siden slippet av julealbumet «Velkommen inn» i 2017 har bandet også gjort det til en tradisjon å legge ut på en julefolkturné i desember, med utsolgte hus og stor suksess over hele landet.

Konsertene til Hekla Stålstrenga er kjent for sin energi, tilstedeværelse og musikalitet blandet med humor, spilleglede og særdeles kompetente musikanter. Bandet består av noen av landets mest markante musikere på sine respektive instrumenter.

Albumtittelen «Elske å ære» er hentet fra en av sangene på plata, skrevet av Ragnhild Furebotten.  Furebotten har som vanlig stått bak mye av musikken, men både gitarist Tore Bruvoll og vokalist Anne Nymo Trulsen har også denne gang levert låter.

I tillegg har både Ola Bremnes, Helge Stangnes, Malvin Skulbru, Geir Vildgren og Ronny Trælvik skrevet tekster til plata.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.