swastika

LESERINNLEGG: Formålet med jødehatet

Debatten om den stadig aktuelle antisemittismen tar ikke slutt.  Det gjør heller ikke jødehatet.  I mer enn 2000 år har dette vært et tema i europeisk politikk, – fra grekeren Alexander og hans generaler,... Les mer »
rein same

Samer og urfolksstatus: – Meningsløst vedtak som vil skape større problemer

Nylig besluttet stortinget å gi samer status som urfolk i grunnloven. Dette er et skritt i feil retning for likebehandling av alle innbyggere mener FrP. – Vi har sett et økende konfliktnivå mellom... Les mer »
virke

Revidert nasjonalbudsjett bidrar ikke til forutsigbarhet for næringslivet

Ved å øke kommunenes frie inntekter og kompensere offentlige arbeidsgivere erkjenner regjeringen at det er tøffe tider for offentlige virksomheter. Samtidig avslører revidert nasjonalbudsjett at regjeringen mangler erkjennelsen av at situasjonen er... Les mer »
Felleskjøpet Agri

– Mat handler om din og min trygghet

Felleskjøpet startet fredag morgen den store kampanjen med mål om å øke bevisstheten rundt matsikkerhet og sjølforsyning i Norge. Gjennom kampanjen Klar, ferdig, så!» ønsker Felleskjøpet å oppfordre flere til å dyrke... Les mer »
israel

LESERINNLEGG: Europa sitter fast i sin egen politiske hengemyr

En sak som i mars ble grundig fortiet av norske medier, var at EUs utenrikskommisar og visepresident i Europakommisjonen, den spanske sosialisten Josep Borrell, etter en telefonsamtale med Israels utenriksminister, Eli Cohen, ble erklært... Les mer »
nfk

Ser på Andøya som et stort fortrinn for Norge

Forsvarskommisjonen ser på romaktiviteten på Andøya som et betydelig fortrinn for Norge. Medlemmene tror Andøya Spaceport vil bli den første oppskytingsbasen for neste generasjon satelitter i Europa, og mener denne evnen er... Les mer »
israel

LESERINNLEGG: Hva kunne vi få utrettet sammen?

Oslo-symposiet som ble holdt i april, ble innledet av Israels ambassadør Avi Nir-Feldklein som blant annet sa om forholdet mellom Israel og Norge at «Norge klarer seg godt uten Israel, og Israel klarer seg... Les mer »
stearinlys

Protest mot kutt i pårørendetilbud

Med et pennestrøk ble statsstøtten til Sanitetskvinnenes viktige tilbud for pårørende innen rus og psykisk helse kuttet. I dag skal sanitetskvinner, pårørende og støttespillere protestere foran Stortinget. Sanitetskvinnene (NKS) har fått avslag... Les mer »
matbutikk

Rødt-politiker i Nordland ber regjeringen fjerne matmomsen

– Matmoms er en usosial belastning, som fører til større ulikheter i samfunnet og som slår ekstra inn når husholdningsøkonomien presses, sier fylkestingsrepresentant for Rødt, Per-Gunnar Skotåm. Han fikk med seg fylkestinget... Les mer »
nfk

Nært samarbeid om likeverdige helsetilbud i nord

–  Helse Nord må sikre likeverdige, desentraliserte helsetjenester til pasienter og pårørende i hele Nord-Norge, uavhengig av bosted. Det det er fullt forståelig at reformer er nødvendige for å sikre bærekraftige helsetjenester... Les mer »