arbeidstilsynet

Bare tre av ti unge vet hvor mye de skal ha i overtidsbetaling

I en fersk undersøkelse sier åtte av ti unge at de skal jobbe i sommer. Men mange av dem vet ikke nok om rettighetene de har i arbeidslivet. Mange unge har sitt første møte med arbeidslivet i en sommerjobb. Etter et år preget... Les mer »
fremtind

Kjørte el-sparkesykkel med 12 alkoholenheter i blodet

Med den store økningen av el-sparkesykler har antall skader fulgt hakk i hæl. Forsikringsselskap frykter flere skader og anbefaler alle å la sparkesykkelen stå om du har tatt noen glass for mye.... Les mer »
Stine Sofies Stiftelse

LESERINNLEGG: Av med solbrillene i sommer

Sommeren står for døren. For mange barn betyr skoleferien sol, strand og gode opplevelser. Mens for andre er det synonymt med mer tid sammen med hun som slår i sinne, eller han... Les mer »
Samferdselsdepartementet

Nå kan du få gebyr for parkering og kjøring med elsparkesykkel i skiltede forbudssoner

18. mai trådte flere nye regler i kraft, blant annet muligheten for å ilegge parkeringsgebyr for feilparkeringer med små elektriske kjøretøy. Samtidig ble det mulig for kommunene å sette opp nye skilt... Les mer »
Riksrevisjonen

Én innbygger – én journal: Omfattende kritikk av helsemyndighetene

Helsemyndighetene har ikke styring og kontroll på IT-satsingen Én innbygger – én journal og reglene for anskaffelser er brutt, viser Riksrevisjonens nyeste undersøkelse. – Én innbygger – én journal er viktig for fremtidens helsetjenester... Les mer »
fiskeri

Foreslår en mer fleksibel bearbeidelsesplikt

Nærings- og fiskeridepartementet foreslår endringer i forskriften om leveringsplikt for fartøy med torsketråltillatelse. I forslaget som er sendt på høring vil fiskeindustrien i større grad enn før få mulighet til å utnytte... Les mer »
huseierne

Nye regler om tilstandsrapport gir tryggere bolighandel for boligkjøpere og boligselgere

En ny forskrift bestemmer hva som skal være med i en tilstandsrapport som brukes ved salg av bolig. – Klare regler om hva som skal undersøkes når man skal dokumentere en bolig... Les mer »
tesla

Programvareoppdatering fra Tesla for retten

Kan en bilprodusent endre programvaren slik at ytelsen faktisk blir lavere? Det er dette en pågående rettsak dreier seg om. Teslas oppdateringer har nemlig skapt store problemer for enkelte av kundene deres.... Les mer »
ishockey

Norges Ishockeyforbund vant i tingretten mot Narvik ishockeyforbund

Oslo tingrett har fredag avgitt sin kjennelse i saken mellom Narvik Ishockeyklubb og Norges ishockeyforbund. – Jeg er glad for rettens konklusjon og håper vi nå kan gå videre. Norsk ishockey fortjener... Les mer »
ost mat meieri

Mus gjorde drøm om osteproduskjon til mareritt

Drømmen om et hjem kombinert med osteproduksjon brast for familien da det viste seg at boligen hadde et helseskadelig museproblem.  Hege Liland og Odd-Erik Mathisen tok i 2017 over Vildenvag gård i... Les mer »