lysstoffrør

Ny meningsmåling: To av tre i nord sier nei til elektrifisering av Melkøya

Bare rundt 15 prosent av de spurte i en fersk meningsmåling i Nord-Norge synes det er en god ide at gassanlegget på Melkøya skal elektrifiseres, opplyser NRK. I Nordland svarte 59 prosent... Les mer »
FREYR Battery

FREYR Battery med nye utnevnelser til toppledelse og styret

FREYR Battery, en utvikler av rene, neste generasjons battericeller har annonsert to utnevnelser for å styrke selskapets ledelse og akselerere strategiske nøkkelinitiativer: Tidligere Microsoft-sjef Birger Steen utnevnes til administrerende direktør og styremedlem;... Les mer »
nfk

Gratulerer til Freyr!

– Det er strålende at Freyr har fått et tilskudd på 100 millioner euro fra EU for å støtte utviklingen av FREYRs Giga Arctic-prosjekt i Norge. Fylkesrådet vil fortsette arbeidet opp mot... Les mer »
sommer natur

Slik sparer du strøm på hytta i sommer

Høy rente og svak krone. I år er det mange som velger å feriere på hytta. Men uten strømstøtte og en nettleie «ingen» forstår, kan sommerens strømregning bli høy. Det er nærmere... Les mer »
energi strøm

Nordland fylkeskommune positiv til havvind

Fylkesrådslederen er sikker på at havvind kommer til å bli en av de store framtidsnæringene i Norge, og ber nå nordlandssamfunnet forberede seg på å ta en større andel av arbeidsplassene i... Les mer »
ks

Mer kraft til Nord-Norge

Felles fylkesmøte KS Nordland og KS Troms og Finnmark mener det er viktig å komme raskt i gang med økt kraftproduksjon i Nord-Norge. – En uttalelse fra felles fylkesmøte for KS Nordland... Les mer »
nfk

Nordland med i kampen om havvind

En utredning fra NVE om mulige havvindområder blenylig overlevert olje- og energiministeren. – Det er viktig at Nordland er med fra starten. Derfor er det bra at Ytre Helgeland er med i... Les mer »
mast elektrisitet

Nytt prosjekt skal utnytte strømnettet bedre

25 millioner kroner i nye prosjektmidler skal få fart på arbeidet med nye, fleksible løsninger som kan avlaste strømnettet i de mest intense forbrukstimene. I et nytt prosjekt skal Å Energi, Nodes... Les mer »
vindkraft

NVE har fastsatt økonomiske krav for nedlegging av vindkraftanlegg

Et vindkraftanlegg har begrenset levetid, og skal legges ned når konsesjonen går ut. Fremover vil NVE kreve at eierne av vindkraftverk på land setter av seks prosent av investeringskostnadene for å dekke... Les mer »
strøm

Norske toppledere mener energiprisen er den største trusselen for bedriften

Flere vestlige land har i løpet av vinterhalvåret innført ulike energitiltak og tatt grep for å begrense inflasjonen. Likevel svarer 43 prosent av lederne i ulike virksomheter verden over at energiprisen er... Les mer »