fartsgrense

– Mange betaler for bortkastet ladestrøm

Å lade bilen med stikkontakt er ikke bare mer brannfarlig enn å bruke ladeboks. – Opp til 30 prosent av strømmen kan gå tapt fra støpselet til bilen din. Det blir dyrt... Les mer »
strøm energi

Svekket halvårsresultat for Helgeland Kraft

Første halvår for Helgeland Kraft AS var preget av veldig lave priser og ekstrem prisendring i forhold til systemprisen, blant annet som en konsekvens av krigen i Ukraina. Q2 resultatet for 2022... Les mer »
freyr

FREYR Battery inngår storavtale

FREYR Battery i Mo i Rana signerer en bindende salgsavtale for 38 GWh battericeller med Nidec Corporation og inngår energilagrings-samarbeid. FREYR og Nidec er sammen blitt enige om å konvertere og utvide... Les mer »
nfk

Nordland fylkeskommune vil ha havvind på Helgeland

Fylkesrådet i Nordland ber NVE vurdere havvindproduksjon på Helgeland Ytre, opplyser Bodøposten. – Området ble konsekvensutredet allerede i 2012, og vi har fått ytterligere kunnskap så sent som i 2020. Å åpne dette... Les mer »
Nord universitet

Unikt batteri-partnerskap skal gi kompetanseløft

Batteriselskapet FREYR Battery har stort behov for kompetanse. Sammen med NTNU, Nord universitet, Nordland fylkeskommune og Rana Utvikling har man nå satt i gang et unikt prosjekt for å sørge for at... Les mer »
CTM Lyng

Elektrokanalen podder om elektrikeryrket

To trøndere står bak det de selv omtaler som «verdens viktigste podkast». Hovedmålet er å få enda flere til å velge yrkesvei som elektrikere, og få de som allerede er det til... Les mer »
vannkraft

Vil prioritere store vannkraftprosjekter som gir regulerbar kraft

NVE venter vekst i konsesjonssøknader om større vannkraftprosjekter framover. Disse vil bli høyt prioritert hos NVE, fordi de bidrar med betydelig kraftproduksjon og viktig fleksibilitet til kraftsystemet. – Vi må både styrke... Les mer »
FREYR Battery

FREYR Battery inngår avtale med Statkraft

FREYR Battery, en utvikler av ren, neste-generasjons produksjonskapasitet for battericeller, har inngått en bindende prinsippavtale med Statkraft, Europas største produsent av fornybar energi. Prinsippavtalen ventes å bli ferdigstilt som en langsiktig kraftkjøpsavtale... Les mer »
gunnar andreassen

PODCAST: Standup-komikere fra Bodø vitser om politikere og strømregninger

Journalist og podcaster Gunnar Andreassen pluss standup-komikerne Martin Soulimani og Bjørn Erik Bryhn fra Bodø i Nordland snakker om nyhetsbildet i en fersk podcast.  Elon Musk kjøper Twitter, høye strømpriser og feiloperering... Les mer »
redningsselskapet

Redningsselskapet frykter svekket beredskap langs kysten

Sterk økning i drivstoff og energipriser gjør at Redningsselskapet frykter at kystberedskapen svekkes om ikke Stortinget bevilger ekstra midler i revidert nasjonalbudsjett. Redningsselskapet forventer til sammen 25 millioner i årlige økte strøm- og... Les mer »