gunnar andreassen

PODCAST: Standup-komikere fra Bodø vitser om politikere og strømregninger

Journalist og podcaster Gunnar Andreassen pluss standup-komikerne Martin Soulimani og Bjørn Erik Bryhn fra Bodø i Nordland snakker om nyhetsbildet i en fersk podcast.  Elon Musk kjøper Twitter, høye strømpriser og feiloperering... Les mer »
redningsselskapet

Redningsselskapet frykter svekket beredskap langs kysten

Sterk økning i drivstoff og energipriser gjør at Redningsselskapet frykter at kystberedskapen svekkes om ikke Stortinget bevilger ekstra midler i revidert nasjonalbudsjett. Redningsselskapet forventer til sammen 25 millioner i årlige økte strøm- og... Les mer »
Foto: Vogler

8 av 10 vil ha aldersgrense for elsparkesykkel

I en fersk spørreundersøkelse for Tryg Forsikring og Trygg Trafikk støtter 85 prosent at det innføres nedre aldersgrense ved bruk av elsparkesykkel. De fleste ønsker at aldersgrensen skal gå ved 16 år.... Les mer »
handeland

Batterinyheter fra Husqvarna: Sammenleggbar gressklipper og trimmer for mindre hager

Husqvarna oppgraderer batteriserien for små og mellomstore plener og hager. Den nye trimmeren har en roterbar funksjon som gjør det enkelt å trimme både gress og gresskanter. Den nye batterigressklipperen er kompakt... Les mer »
gunn

– Vi må lære av tidligere feil i vindkraftsaker

KS er bekymret over at NVE skal gjenoppta konsesjonsbehandling av vindkraftprosjekter uten at nødvendige lov- og forskriftsendringer er gjennomført. – Med tanke på erfaringene fra tidligere vindkraftutbygginger, er det uforståelig at regjeringen... Les mer »
freyr

Honeywell og FREYR inngår samarbeid

Honeywell og FREYR Battery har nå offentliggjot signeringen av en avtale der FREYR vil søke å dra nytte av Honeywells ledende teknologiprodukter, inkludert integrert automatisering, feltinstrumentering og sikkerhet i sin produksjon.  Som... Les mer »
freyr

FREYR Battery og Aleees samarbeider om katode produksjon i Norden

FREYR Battery, en utvikler av ren, neste generasjons produksjon av battericeller, og Aleees, en produsent av litium jernfosfat (LFP) katodematerialer for batterier, har signert en avtale om å danne et Joint Venture... Les mer »
freyr

FREYRs konserndirektør oppfordrer kvalifiserte til å søke på Norges første batterifagskole

– Battericelleproduksjon i Norge er pionerarbeid og norsk batterifagskole vil være et viktig tilskudd for den langsiktige utviklingen av norsk batteriindustri, uttaler konserndirektør for drift i FREYR Battery, Tove Nilsen Ljungquist. Nylig... Les mer »
strøm

Forutsetter at ny nettleie ikke innføres

Huseierne er glade for at flertallet på Stortinget nå utsetter ny nettleiemodell fra 1. januar. – Vi forventer at alle nettselskapene viderefører dagens prismodell og ikke utnytter smutthullene som finnes i dagens... Les mer »

Sånn kan du spare strøm i vinter

Vinter betyr dyrere strømpriser, men i år er strømprisene ekstra høye, og dette gjør at mange går aktivt inn for å spare strøm. I en kald og mørk tid er det naturlig... Les mer »