elektrisitet

Næringslivet trenger forutsigbar tilgang på rimelig kraft

Regjeringen la nylig fram tiltak for å styrke den norske forsyningssikkerheten for kraft. Tiltakene skal lovfeste produsentenes ansvar for å sikre vann i magasinene. Med de nye kravene kan eksporten begrenses ved... Les mer »
jobbsøknad

Kaldt på kontoret? Be sjefen gjøre dette!

– Ikke godta at arbeidsgiver skrur av varmen og ber deg ta på tykke klær, sier NITO-advokat Rannveig Arthur. Lave temperaturer og høye strømpriser har gjort at mange arbeidsplasser har varslet at... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Næringsministeren tydeliggjør forventningene til Statkraft om fastprismarkedet

Med bakgrunn i den krevende situasjonen i kraftmarkedet har næringsministeren nylig hatt ekstraordinært foretaksmøte med Statkraft. Hensikten er å tydeliggjøre forventningene til selskapet i forbindelse med fastprismarkedet. – Norge og Europa er... Les mer »
fartsgrense

1 av 4 lader elbilen sin brannfarlig og dyrt

– Jeg ville aldri brukt stikkontakt som hovedmåte å lade på. Det er mer brannfarlig og mye av strømmen du betaler for kommer aldri fram til bilen din. Det sier fagsjef på... Les mer »
vinter vei

Nå er det klart: Helgelendingene får strømstøtte

Kuldeperiode og høye strømpriser i begynnelsen av desember fører til at kunder på Helgeland nå vil få strømstøtte for første gang siden ordningen ble innført av regjeringen, opplyser Helgelendingen. – For vårt... Les mer »
penger

LESERINNLEGG: Monsterpriser på strøm og økt prisstigningen gjør nordmenn fattigere

Det er norske stortingspolitikere som har skylden for at nordmenn må betale monsterpriser på norsk strøm. Konsekvensen av dette er at nordmenn helt unødvendig må tømme kontoene sine og bruke alle oppsparte... Les mer »
Netatmo

LESERINNLEGG: Offentlig bygg burde se til smartteknologi for å redusere strømregningen

Høye strømpriser gjør at innetemperaturen i offentlige bygg og kontorer senkes. Dette er ikke den beste måten å spare klima og strømregningen på. Av: Marcin Mezynski, Produktsjef i Netatmo. Som et resultat... Les mer »
skatt

God magasinfylling før vinteren, men forventer fortsatt høye priser!

Rekordlav kraftproduksjon, kraftimport og mer nedbør enn normalt har gitt en sterk økning i fyllingsgraden i det sørlige Norge gjennom høsten. Selv om vinteren skulle bli kald, vil vi ifølge NVEs analyser... Les mer »
fjordkraft

Statkraft og Fjordkraft forbereder fastpris til næringslivet fra nyttår

Statkraft forbereder tilbud om fastpriskontrakter til strømleverandøren Fjordkraft. Basert på slike kontrakter, er Fjordkraft innstilt på å starte salg av fastprisavtaler til sluttbrukere i bedriftsmarkedet fra begynnelsen av desember, med levering fra... Les mer »
skatt

Strømkrisen: Nesten 30% av landets idrettslag har problemer med å betale strømregningen!

En ny undersøkelse utført av Norges idrettsforbund anslår at 2500 idrettslag har problemer med å betale strømregningene med dagens prisnivå. – Hele 27 prosent av idrettslagene i Norge som har svart på... Les mer »