lade elbil

Oversikt over type 2 ladere: Alt du trenger å vite

Elektriske kjøretøy (EV) fortsetter å vinne terreng i det globale markedet, og med denne økningen kommer behovet for effektive ladeløsninger. Type 2 ladere står sentralt i denne utviklingen, og tilbyr en kombinasjon... Les mer »
freyr

FREYR med viktig fremskritt

Etter vellykkede justeringer av katode-støpeutstyret som inkluderte oppdateringer av vakuumsystemet, startet FREYRs team ved CQP i forrige uke automatiserte kjøringer av katodestøping med en minimum dyseavstand på 0,26 mm. CQP-teamene har senere... Les mer »
nfk

– Svært skuffende at Freyrs storfabrikk på Mo er stoppet

Nylig kom nyheten om at Freyr må kutte kostnadene sine på Mo. Selskapet påpeker at bakgrunnen er at Norge og Europa ikke har konkurransedyktige vilkår, og at USA har kommet lenger i... Les mer »
nfk

Vil ha havvind på Helgeland

– Nordland Arbeiderparti sier et klart ja til utvikling av havvind-prosjekter på Helgeland, og vi mener det beklagelig at dette området er ikke er med i gruppen som åpnes i 2025, sier gruppeleder... Les mer »
nfk

Nei til vindkraft til havs på Helgeland

– Målsettingen om utbygging av 30 GW vindkraft til havs utgjør det største naturinngrepet i Norge noensinne, og vil kreve enorme økonomiske ressurser som kan brukes mer fornuftig, heter det i en uttalelse... Les mer »
marius reikerås

LESERINNLEGG: Jan Christian Vestre og Terje Aasland er lovbrytere

Næringsminister Jan Christian Vestre og olje- og energiminister Terje Aasland er konstitusjonelle okkupanter og lovbrytere. Av: Marius Reikerås, menneskerettsjurist. Høyesterett kom, i storkammer,  den 11 oktober 2021 (HR-2021-1975-S)  enstemmig til at utbyggingen... Les mer »
vannkraft

Ny rapport: Norge styrer mot kraftunderskudd

Norsk kraftproduksjon kan mer enn dobles frem mot 2040, ifølge McKinsey. Men tar vi ikke grep nå kan konsekvensene for næringsliv og husholdninger bli store. Dersom det ikke bygges ut ny kraftproduksjon,... Les mer »
smb norge

Statsbudsjettet får kritikk av næringslivet

Regjeringen la nylig frem statsbudsjettet for 2024 og kritikken har ikke latt vente på sag fra næringslivet. Bortsett fra Innovasjon Norge som mener budsjettet er positivt for gründere, er det få lovord... Les mer »
lysstoffrør

Ny meningsmåling: To av tre i nord sier nei til elektrifisering av Melkøya

Bare rundt 15 prosent av de spurte i en fersk meningsmåling i Nord-Norge synes det er en god ide at gassanlegget på Melkøya skal elektrifiseres, opplyser NRK. I Nordland svarte 59 prosent... Les mer »
FREYR Battery

FREYR Battery med nye utnevnelser til toppledelse og styret

FREYR Battery, en utvikler av rene, neste generasjons battericeller har annonsert to utnevnelser for å styrke selskapets ledelse og akselerere strategiske nøkkelinitiativer: Tidligere Microsoft-sjef Birger Steen utnevnes til administrerende direktør og styremedlem;... Les mer »