Dyrebeskyttelsen

Pelsdyrnæringen er endelig historie!

14.januar ble det klart at de to siste gjenværende pelsdyrfarmene i Norge avvikler driften sin. Med det er en grufull industri i Norge historie. Norges Pelsdyralslag meldte 14. januar at de siste... Les mer »
Dyrevernalliansen

Kun fire pelsfarmer igjen i Norge!

De siste par årene har stadig flere pelsfarmer i Norge lagt ned driften. Nå er det kun fire pelsfarmer igjen i Norge. Pelsdyroppdrett skal avvikles i Norge. Fristen er satt til 1.... Les mer »
anima

Avsløring: Deli de Luca i Mo i Rana selger kjøtt fra miserable dyr

Deli de Luca har to salgssteder i Nordland, begge er på Esso-stasjoner i Mo i Rana, nemlig Esso-stasjonen i Grubhei og Esso-stasjonen i Langneset. Nå er det avslørt at Deli de Luca... Les mer »
tryg

Nå er det høysesong for viltsmell

Mer enn 10.000 hjort, elg og rådyr har hittil i år blitt påkjørt på veiene, og antall viltpåkjørsler øker.  – Det er straffbart å stikke av fra en viltpåkjørsel uten å melde... Les mer »
nordland fylke

Laksetrapper skal styrke villaksen i Nordland

Senterpartiet i Nordland fylkesting vil ha nasjonale midler til å styrke tre nasjonale laksevassdrag i Nordland. Tilstanden til den Nord-Atlantiske laksestammen nærmer seg krise. Senterpartiet vil derfor ha fylkestinget med på en... Les mer »
anima

LESERINNLEGG: Dyreindustrien er som en gal forsker uten etisk kompass

Etter over 10 års arbeid med dyrevern er det mye som skal til for å sjokkere meg når det gjelder forholdene for dyrene i landbruket. Likevel var jeg målløs etter å ha... Les mer »
pels

Estland forbyr pelsdyroppdrett

Onsdag vedtok Estlands parlament et lovforslag om å forby pelsdyroppdrett. Med dette historiske skrittet viste det estiske parlamentet at dyrevelferd er en økende prioritering i samfunnet. I følge den siste meningsmålingen er... Les mer »
jakt felling

Nå kommer ulvesaken opp til Høyesterett

Etter mer enn tre år i rettssystemet, skal WWFs søksmål mot staten i ulveforvaltningen nå til landets høyeste rettsinstans. – Det er naturens rettssikkerhet som skal prøves for domstolene, sier generalsekretær Karoline... Les mer »
motvind norge

Motvind med nasjonal vardetenning torsdag 8. oktober

Torsdag 8. oktober, fra klokka 18.00 vil vardebålene igjen flamme mot kveldshimmelen i landet vårt. En uke før har Motvind Norge fått 168 påmeldinger, og vi venter flere. Motvind tenner varder som... Les mer »
katt

LESERINNLEGG: Dyrene tar ikke sommerferie

Sommerferien er høytid for reportasjer om våre at flere av våre små dyrevenner har en tøff sommer. Denne uken besøkte jeg de dedikerte menneskene ved Dyrenes hus i Bergen. De frivillige i... Les mer »