egg

Håper avsløringene i Sverige bidrar til at flere bytter kyllingtype

Allerede i 2018 gikk REMA1000-eide Norsk Kylling over til en mer saktevoksende kyllingtype. Endringen har gitt dokumentert bedre dyrevelferd og viser at det er mulig å ta ansvar for bedre dyrevelferd. –... Les mer »
senterpartiet

Statsbudsjettet: Nå styrkes rovviltforvaltningen i Nord-Norge

Regjeringen foreslår å styrke Statens naturoppsyn med nye faste rovviltstillinger i Nordland, Troms og Finnmark. Målet er å styrke rovviltarbeidet i Nord-Norge. − Nå får vi på plass flere folk i nord... Les mer »
ku

Oppfordrer til å melde Mattilsynet om kyr som ikke får beite

Dyrevernalliansen oppfordrer publikum til å melde fra til Mattilsynet om gårder der kuene ikke får være ute nå på sommeren. Kyr har sterkt behov for å beite. Men beitetida er kort –... Les mer »
Dyrebeskyttelsen

Pelsdyrnæringen er endelig historie!

14.januar ble det klart at de to siste gjenværende pelsdyrfarmene i Norge avvikler driften sin. Med det er en grufull industri i Norge historie. Norges Pelsdyralslag meldte 14. januar at de siste... Les mer »
Dyrevernalliansen

Kun fire pelsfarmer igjen i Norge!

De siste par årene har stadig flere pelsfarmer i Norge lagt ned driften. Nå er det kun fire pelsfarmer igjen i Norge. Pelsdyroppdrett skal avvikles i Norge. Fristen er satt til 1.... Les mer »
anima

Avsløring: Deli de Luca i Mo i Rana selger kjøtt fra miserable dyr

Deli de Luca har to salgssteder i Nordland, begge er på Esso-stasjoner i Mo i Rana, nemlig Esso-stasjonen i Grubhei og Esso-stasjonen i Langneset. Nå er det avslørt at Deli de Luca... Les mer »
tryg

Nå er det høysesong for viltsmell

Mer enn 10.000 hjort, elg og rådyr har hittil i år blitt påkjørt på veiene, og antall viltpåkjørsler øker.  – Det er straffbart å stikke av fra en viltpåkjørsel uten å melde... Les mer »
nordland fylke

Laksetrapper skal styrke villaksen i Nordland

Senterpartiet i Nordland fylkesting vil ha nasjonale midler til å styrke tre nasjonale laksevassdrag i Nordland. Tilstanden til den Nord-Atlantiske laksestammen nærmer seg krise. Senterpartiet vil derfor ha fylkestinget med på en... Les mer »
anima

LESERINNLEGG: Dyreindustrien er som en gal forsker uten etisk kompass

Etter over 10 års arbeid med dyrevern er det mye som skal til for å sjokkere meg når det gjelder forholdene for dyrene i landbruket. Likevel var jeg målløs etter å ha... Les mer »
pels

Estland forbyr pelsdyroppdrett

Onsdag vedtok Estlands parlament et lovforslag om å forby pelsdyroppdrett. Med dette historiske skrittet viste det estiske parlamentet at dyrevelferd er en økende prioritering i samfunnet. I følge den siste meningsmålingen er... Les mer »