marius reikerås

LESERINNLEGG: Åpent brev til statsminister Jonas Gahr Støre

Under «Det Store Folkemøtet» på NRK den 28.8.23, sa du:»Vi skal respektere alle våre internasjonale forpliktelser…». Det vet du at ikke medfører riktighet. Av: Marius Reikerås, menneskerettsjurist. Under det direktesendte folkemøtet i... Les mer »
Universitetet i Stavanger (UiS)

Forsker advarer mot eksplosiver i naturen

Ammunisjon som ligger igjen i norsk natur utgjør en stadig større trussel mot samfunnssikkerheten. Det er tidskritisk å få på plass en nasjonal strategi for å håndtere disse eksplosivene, ifølge en ny... Les mer »
coca cola

Årets Pantedugnad er i gang

Pantedugnaden – en nasjonal pantekonkurranse for norske fotballklubber – er nå i gang. Målet er å øke returgraden av flasker i nærmiljøet rundt klubbene, til glede for både miljø og klubbkasser. Coca-Cola... Les mer »
vindkraft

NVE har fastsatt økonomiske krav for nedlegging av vindkraftanlegg

Et vindkraftanlegg har begrenset levetid, og skal legges ned når konsesjonen går ut. Fremover vil NVE kreve at eierne av vindkraftverk på land setter av seks prosent av investeringskostnadene for å dekke... Les mer »
Meteorologisk institutt

Meteorologisk institutt: Nytt instrument måler luftkvalitet

Har du noen gang lurt på hva som skjuler seg i luften vi puster inn? Meteorologisk institutt utvider sin atmosfæriske overvåkning av klima og luftforurensing! 11. april avduket vi solfotometeret installert på... Les mer »
vinter fjell

Kjører du off-piste må du tenke på snøskredfaren

Velger man å kjøre utenfor preparerte skiløyper er det en risiko for å bli tatt av snøskred. NVE oppfordrer derfor alle som velger å kjøre utenfor preparerte løyper om å sjekke skredfaren... Les mer »
nordland lofoten

Næringslivet tar grep for mer natur

Naturen er under sterkt press. Nå går sentrale næringslivsaktører sammen og lanserer ti steg for å stanse tap av natur i tråd med FNs naturavtale. Med disse stegene vil Skift-nettverket tilrettelegge for... Les mer »
sykkel

Miljødirektoratet støtter mye besøkte naturområder i Nordland

17 norske turmål får 8,8 millioner i støtte fra tilskuddsordningen Nasjonale turiststier, for å ivareta kultur- og opplevelseskvaliteter, sikkerhet og natur, 5 av dem er i Nordland. – Flere av stiene i... Les mer »

Midler til vilt- og fiskerelaterte tiltak i Rana

Hvis du driver med viltrelaterte tiltak kan du søke om støtte fra kommunens viltfond. Driver du med tiltak som fremmer innlandsfiske, kan du søke om opphjelp fiske, opplyser Rana kommune. Den som... Les mer »
Natur og Ungdom

Natur og Ungdom skal seile på tokt for klima og miljø

Natur og Ungdom lanserer nå påmelding til Ungdommens Miljøskute. Sommeren 2023 skal til sammen over 120 seile langs store deler av norskekysten med fullriggeren Sørlandet for å sette fokus på vår tids... Les mer »