Brannvernforeningen

Sørg for en sikker sankthansfeiring!

Over hele Norge planlegges det sosiale sammenkomster og feiring av sommersolverv, jonsok og midtsommer 23. og 24. juni. For mange blir det ikke skikkelig sankthansfeiring uten et stort bål. Brannvernforeningen minner om... Les mer »
norsk friluftsliv

– Husk å ta med alt søppel hjem i sommer

Skal du ut på tur i sommer? I så fall har du faktisk ansvar for å etterlate deg naturen slik den var da du kom, oppfordrer Norsk Friluftsliv. Sommeren er høysesong for... Les mer »
natur

Feirer friluftslivets ildsjeler

800 000 ønsker å bli frivillig i DNT, viser ny undersøkelse. I helgen skal DNT feire de frivillige som bidrar med nesten 500 årsverk for DNT hvert år. – Jeg vil gjerne... Les mer »
norsk friluftsliv

Nå bugner naturen av gode smaker – En av to har høstet spiselige vekster

Nå om våren er det høysesong for spiselige, ville vekster. – Flere får øynene opp for naturen som matfat, melder Norges Sopp og Nyttevekstforbund. Det å bruke ville vekster i matlagingen er... Les mer »
wwf

Har gjort Norge én million kvadratmeter villere

Og det på bare noen få uker. – Det er nesten ikke til å tro, sier generalsekretær Karoline Andaur om WWFs nye kampanje som skal bidra til å gjøre Norges hager og... Les mer »
norsk natur

Vil ha hele Norge med på tur gjennom storstilt samarbeid

Nå inviterer folkehelse- og friluftslivsorganisasjonene til nasjonal dugnad for å få flere i aktivitet og redusere ensomhet. På Verdens aktivitetsdag 10. mai går startskuddet for #sammenpåtur, et signalarrangement i Frivillighetens år. – Mange... Les mer »
hund

Klør hunden? Nå er pollensesongen her

Klør hunden din mer enn vanlig? Da kan den være allergisk mot pollen. Pollenallergi hos hunder handler nemlig mer om kløe enn om rennende nese og nysing som hos oss mennesker. Agria... Les mer »
is vann natur

Våris kan være farlig!

Når solen skinner og temperaturene svinger kraftig får vi det som kalles våris og det kan være utfordrende. – Drastiske temperatursvingninger gjør at isen kan være usikker, sier president Claire Alfonso i... Les mer »
brannfare leirbål

På langfredag starter det nasjonale bålforbudet

15. april starter det generelle bålforbudet for å forhindre skog- og lyngbrann. Noen steder kan du likevel gjøre opp ild, dersom forholdene tilsier det. Fra 15. april til 15. september er det... Les mer »
natur

God plass i påskefjellet

Været i fjellet skifter fort – husk fjellvettreglene og planlegg påsketuren godt, råder Den Norske Turistforening (DNT). – Jeg skjønner godt at folk sjekker værmeldingen og blir litt i tvil om påskeplanene. Mitt... Les mer »