18 studentgründere får 1 million i støtte hver

nfd

Masterstudenter fra hele landet pitchet nylig sine idéer foran noen av landets fremste investorer og entreprenører. 18 prosjekter har kommet gjennom nåløyet og vil motta støtte for å videreutvikle sine innovative studentprosjekter. Og denne gangen er jentene sterkt med.

–  Vi er et lite land, men vi ser at den neste generasjonen entreprenører tenker stort. Det gir god grunn til optimisme. Jeg vil gratulere alle masterstudentene som nå får en unik mulighet til å realisere sine idéer gjennom STUD-ENT-ordningen. Idémangfoldet blant landets studenter er stort og gjennomføringsevnen og skaperkraften øker. Det er svært gledelig å se, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen.

STUD-ENT-ordningen ble lansert som et pilotprosjekt for fire år siden og retter seg mot masterstudenter og kandidater fra universiteter og høyskoler. Formålet er å teste og videreutvikle forretningspotensialet i kunnskapsbaserte idéer som springer ut fra utdanningsorganisasjonene og innovasjonsmiljøene rundt disse.

–  Ekspertgruppen av erfarne gründere og investorer omtaler dette som «vårens vakreste eventyr» sier administrerende direktør i Forskningsrådet John-Arne Røttingen. Det er inspirerende for oss i Forskningsrådet å se at det spirer og gror av unge entreprenører ved universiteter og høgskoler over hele landet, og at de bruker forskning og utvikling til å bygge nye bedrifter. Og det er særlig gledelig å se at kvinnene nå kommer sterkt og henter nær halvparten av prosjektene sier Røttingen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.