Enkelt å bestille behovsanløp i Nordland

Nordland fylkeskommune

Nå blir det enklere å bestille behovsanløp av hurtigbåt i Nordland. Dette gjøres samtidig med at du kjøper billett.

Fra 1. juli blir det enklere å bestille behovsanløp av hurtigbåt i Nordland. Nordland er Norges største hurtigbåtfylke, og det å reise med hurtigbåt i Nordland er for mange et foretrukket alternativ, både for å oppleve verdens vakreste kyst, og som transportmåte for de mange øyboerne i Nordland.

– Det har tidligere ikke vært helt enkelt å komme seg fra noen av anløpsstedene. Men når du nå kjøper billett fra et anløpssted som anløpes ved behov, så registreres også en bestilling på at båten skal anløpe. Til nå har man gjort dette gjennom et eget bestillingssystem, forklarer seksjonsleder for mobilitet i Nordland fylkeskommune, Tone Øverli.

Hvis du forhåndskjøper billett på reisnordland.no fra et anløpssted som er behovsanløp så har du altså samtidig bestilt behovsanløp. Fylkesråd for transport og infrastruktur, Bent-Joacim Bentzen er fornøyd med at bestilling av behovsanløp nå blir enklere.

– Noen anløp er lagt opp sånn at man bestiller båt ved behov. Det er rasjonelt, fordi det ikke er verken økonomisk eller miljømessig gunstig at båtene kjører om anløp der det ikke er folk som skal med. Vi ønsker å forenkle reisen for innbyggerne og de besøkende til Nordland, samtidig som vi sikrer at ingen blir stående å vente på en hurtigbåt som ikke kommer på grunn av en tungvint bestillingsrutine, sier Bent-Joacim Bentzen.

Det blir samtidig gjort endringer som gjør at reisende kan forhåndskjøpe billetter fram til 30 minutter før avgang fra rutens startsted, altså fra der ruten starter og ikke fra anløpsstedet du skal bestille behovsanløp til.

– Ved å gjøre denne endringen kan passasjerene bestille enda nærmere avgangstid, men likevel får man tatt ut passasjerlister, og planlagt ruten ut fra denne informasjonen. De som skal reise fra behovsanløp og som ikke har muligheter til å forhåndskjøpe billett på nett, kan fortsatt kontakte Sentrumsterminalen i Bodø, slik som i dag, avslutter seksjonsleder Øverli.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.