Jarle Skavhellen ute med EPen «Mountains and Molehills»

jarle skavhellen

Bergensartisten Jarle Skavhellen slipper en splitter ny EP 24. februar, og følger opp med en turné med fjorten spillejobber i Sveits, Tyskland og Østerrike denne våren. Ifølge artisten selv, er låtene på «Mountains and Molehills» de mest personlige han har sluppet så langt, og tar for seg temaer som ensomhet og sosial isolasjon.

– Jeg vet aldri helt hvor personlig tekstene mine er før jeg ser tilbake på dem i etterkant. Etter innspilling gir jeg liksom slipp på de følelsene jeg hadde under låtskrivingen, og det fungerer som ganske god terapi for meg, forteller Jarle Skavhellen.

– Når jeg så går tilbake for å analysere låtene ser jeg ofte at fraser eller hele låter jeg trodde handlet om noen andre egentlig er en ganske god pekepinn på hvor jeg selv var mentalt på den tiden, sier Skavhellen.

– Det er en veldig behagelig forsvarsmekanisme å projisere egne følelser over på fiktive karakterer. Låtene på denne EP’en ble på mange måter skrevet for å prosessere de siste to årene preget av isolasjon. Det som i starten kunne være en drømmesituasjon for enhver introvert låtskriver, å kunne sitte for seg selv og fordype seg i kunsten over lang tid, ble nok ikke helt slik mange artister og kunstnere hadde sett for seg, forteller han videre.

Som inspirasjonskilder denne gang nevner han både filmregissør Aki Kaurismäki, Stranger Things og den evige inspirasjonen fra gjestene på baren der han jobber som bartender.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.