Ny NAF-undersøkelse: Fire av ti ønsker å lade på en feriedestinasjon

tesla

Det er mange som ser nytten av å lade opp bilen samtidig som de gjør noe annet. – Enten du går en tur i fjellet, handler eller sover på et hotell er det deilig å komme tilbake til en ferdigladet bil, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.

I en fersk undersøkelse Norstat har gjennomført for NAF svarer 39 prosent at de foretrekker å lade på et reisemål, et hotell, en attraksjon eller lignende.

– Såkalt destinasjonslading er viktig for ladeinfrastrukturen i Norge. Det er langsommere lading, men fordelen er at bilen lader mens du går en tur, er i fornøyelsesparken, handler eller sover. Derfor er destinasjonslading nyttig for elbilistene, og et viktig bidrag til å avlaste hurtigladenettverket langs veiene. Er du trygg på at du kan lade på stedet du skal til, kan du hoppe over en hurtiglading underveis og heller lade på en saktere lader mens du gjør noe annet, sier Sødal.

Elbilistene har varierte opplevelser av hvor gode lademuligheter det er på forskjellige destinasjoner rundt om i landet.

– Derfor oppfordrer vi kjøpesentre, hoteller og fritidsparker til å få på plass flere ladere, sier Sødal.

Aller dårligst ut kommer rasteplassene. Der opplever kun 11 prosent at det er et godt ladetilbud.

– Lading på rasteplassene er viktig når flere og flere kjører elbil. Når bare én av ti opplever at det er et godt ladetilbud på rasteplassene, viser det at det må bygges ut langt mer, mener Nils Sødal.

Han er derfor glad for at regjeringen har inkludert lading på rasteplassene i sin rasteplass-strategi, blant annet etter påtrykk fra NAF.

Halvparten av de spurte oppgir at de synes det er et bra ladetilbud på hotellene, mens kun 38 prosent mener det er et bra ladetilbud på landets campingplasser.

– Mange steder er mye ugjort. Det trengs flere ladere på overnattingsstedene og det bør bli en del av bookingløsningen å få booket en ladeplass på forhånd. I dag vet du om det er lading der du skal sove, men du vet ikke om noen av laderne er ledige når du kommer frem. Hadde man kunnet booke lading på forhånd ville det vært en stor fordel for forbrukeren, sier NAF-rådgiveren.

Også severdigheter av ulikt slag har mye å gå på når det gjelder å få bygd ut et godt ladetilbud. I undersøkelsen mener 24 prosent at ladetilbudet er godt på severdigheter og opplevelser, mens 36 prosent oppgir at det er enkelt å lade elbilen ved familie- og fornøyelsesparker.

– Best ut i undersøkelsen kommer kjøpesentrene. Seks av ti mener at det er et godt ladetilbud der man handler, sier Nils Sødal.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.