Radio Vinyl feirer 60 år med Motown

bauer

Finn Bjelke starter en ny Motown-serie, plateselskapets 60-årsjubileum feires nemlig på Radio Vinyl.

– Tamla Motown er verdens mest berømte plateselskap, ikke når det gjelder artiststallen, for der er det hard konkurranse. Men i motsetning til alle de store konkurrentene hadde de en helt egen og distinkt sound gjennom seksti- og deler av syttitallet, sier Finn Bjelke.

Lettbent voksenopplæring
Nå hyller han 60-årsjubilanten med «Revolusjonen fra Detroit», som består av tolv episoder der han tar for seg de noen av mest markante sangene og artistene fra selskapet historie.

– Serien er en kombinasjon av leksikal informasjon og egne betrakntinger. Forhåpentligvis vil den fungere som lettbent voksenopplæring eller som en hyggelig repetisjonsøvelse, sier Bjelke, som har en personlig favoritt blant hitene han presenterer.

– Første gang jeg hørte Jr. Walker & The All Stars og deres versjon av «How Sweet It Is (To Be Loved by You)», var i en liten platesjappe i London på syttitallet. Da butikkeieren satte på sangen over anlegget og så reaksjonen min, fikk jeg kjøpe hans personlige eksemplar.

Vellyd og galskap fra Detroit
Redaktør for Radio Vinyl, Arne Sandvik, er glad for at lytterne får gleden av Bjelkes rike musikkunnskaper og de gode historiene bak selskapet som ga oss den musikalske revolusjonen fra bilbyen Detroit.

– Dette er i høyeste grad en serie også for de som ikke har noe forhold til all vellyden og galskapen bak Motown. Etter å ha hørt serien vil nok de fleste lytte til musikken fra selskapet med nye ører, sier Sandvik.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.