Vil ha ny drift i båtrute fra Kjeldebotn til Evenes

nfk

Når fylkesrådet legger fram budsjett og økonomiplan i slutten av uka, er det også funnet plass til å gjeninnføre båtruta mellom Evenes og Kjeldebotn. Anbudet lyses ut om kort tid

Fylkesråd for samferdsel Marianne Dobak Kvensjø er glad for at det igjen er lagt inn penger for båtruta mellom Evenes og Kjeldebotn.

– Anbudet legger opp til båttransport, men også et korresponderende busstilbud mellom Evenesvika og flyplassen, forteller fylkesråd Kvensjø.

Med et budsjettforslag som legger opp til å redusere hurtigbåtprisene med 25 prosent, forklarer fylkesråden at det bare skulle mangle at denne tilbringerruta til og fra Evenes lufthavn, også får redusert takstene.

– Taksten er redusert på lik linje med andre hurtigbåtruter. Billettprisen for en voksen vil være 286 kroner. Dette inkluderer både båt og buss, sier fylkesråd Kvensjø.

Båtruta mellom Kjeldebotn og Evenes vil få to avganger hver vei. Første avgang fra Kjeldebotn vil gå kl. 05.15, for å nå morgenflyene. Siste tur fra Evenesvika vil gå på tidlig kveld, kl. 18.35.

– Det har vært et stort lokalt engasjement og ønske om å få denne båtruten tilbake. Jeg håper derfor mange vil benytte seg av tilbudet. Båten har ikke vært i drift siden i mai, og det har vært viktig for fylkesrådet at vi får dette tilbudet tilbake så raskt som mulig. Jeg tror de reisende raskt vil se nytten av rutetilbudet igjen, avslutter fylkesråd Marianne Dobak Kvensjø.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.