nfk

Sommerrute til Myken også i 2024

Selv om det synes lenge til den lyse årstiden i Nordland, avslører fylkesrådet allerede nå at sommerruta til Myken blir å gå også i 2024. – Ruta har vært en stor suksess... Les mer »
nfk

Vil ha ny drift i båtrute fra Kjeldebotn til Evenes

Når fylkesrådet legger fram budsjett og økonomiplan i slutten av uka, er det også funnet plass til å gjeninnføre båtruta mellom Evenes og Kjeldebotn. Anbudet lyses ut om kort tid Fylkesråd for... Les mer »
nfk

Kutter hurtigbåtprisen med 25 prosent i Nordland

1. juli settes prisen på hurtigbåt ned med 25 prosent i Nordland. Fylkesråd Sande gleder seg, og mener fylkesrådet gjør gode grep for folket langs Nordlandskysten. Etter at ferjene nå er gjort... Les mer »
nfk

Arbeiderpartiet, Senterpartiet, SV og KrF nekter å halvere prisene på hurtigbåtbilletter i Nordland

– Fylkestinget i Nordland hadde muligheten til å halvere prisene for hurtigbåtbilletter i Nordland etter forslag fra Høyre. Denne muligheten ble dessverre ikke benyttet, for forslaget ble stemt ned av Arbeiderpartiet, Senterpartiet, SV... Les mer »
nfk

Utvider aldersgrensen for ungdomskort i Nordland

Fylkesrådet vil utvide grensen for månedskort for ungdom på buss og hurtigbåt til og med det året de fyller 25. I dag er grensen 19 år. Målet er at utvidelsen på 6... Les mer »
nfk

Nordland fylkeskommune gir 10 millioner ekstra til grønn hurtigbåt

Gjennom Klimasats-ordningen har prosjektet som skal skape fremtidens nullutslipps hurtigbåt fått nær ti millioner kroner ekstra til satsingen. Det gir rom for å teste ut fire nye hurtigbåtdesign. Tildelingen på 9,7 millioner... Les mer »
Nordland fylkeskommune

Enkelt å bestille behovsanløp i Nordland

Nå blir det enklere å bestille behovsanløp av hurtigbåt i Nordland. Dette gjøres samtidig med at du kjøper billett. Fra 1. juli blir det enklere å bestille behovsanløp av hurtigbåt i Nordland.... Les mer »
fiske transport industri

Nova Sea på Helgelandskysten hardt rammet av ferge- og hurtigbåtstans

Sjømatkonsernet Nova Sea på Lovund ytterst på Helgelandskysten er hardt rammet av ferge- og hurtigbåtstansen onsdag, opplyser NRK. Samtlige hurtigbåter og ferger fra rederiet Boreal ble beordret til kai etter at Sjøfartsdirektoratet... Les mer »
Foto: Torstein Rasmussen

Endringer i havne- og farvannsloven får konsekvenser for Bodø kommune

Ved årsskiftet trådte den nye havne- og farvannsloven i kraft, med endringer som har konsekvenser for kystkommuner, deriblant Bodø. 11. mars arrangerer Kystverket et informasjonsmøte om endringene i Bodø på Radisson Blu.... Les mer »
Foto: Torstein Rasmussen

Uvær på Saltfjellet deler Norge i to

Uvær, dårlig føre og rasfare førte fredag til problemer mange steder i Norge. Særlig er E6 over Saltfjellet utsatt, melder flere medier. Uvær stenger E6 på Saltfjellet og stopper flere ferge- og... Les mer »