En lykkelig Øyvind Bøe Dalelv vant VM i tapas i Valladolid i Spania i går kveld. Et jafs tørrfisk fra Nord-Norge kreert av Øyvind Bøe Dalelv ga toppscore hos den kresne spanske juryen i årets internasjonale tapaskonkurranse i Spania.
Vinneren Øyvind Bøe Dalelv fra Bodø er til daglig sous chef på Statholdergaarden og gikk i går kveld rett til topps foran konkurrenter fra 15 land i den internasjonale tapaskonkurransen i Valladolid. Konkurransen er under beskyttelse av Det kongelige spanske Gastronomiske Akademi og har høy prestisje i tapasens hjemland Spania.
– Tørrfisk fra Lofoten står meg veldig nært! Det er en utrolig spennende råvare å jobbe med. Her tenkte jeg å gjenskape en rett som min far brukte potet og tørrfisk sammen. Jeg har valgt å bruke jordskokk som er en av mine favorittgrønnsaker, sier den nybakte tapasvinneren Øyvind Bøe Dalelv.
Bøe Dalelv kan heretter smykke seg med tittelen «Verdensmester i Tapas». I tillegg vant han en skulptur og 6000 Euro.