The Hawks og Rana Makerspace med solid innsats i skandinavisk finale i FIRST LEGO League

hillandknowlton

I helgen konkurrerte The Hawks og Rana Makerspace i den skandinaviske finalen i FIRST LEGO League. Mo i Rana-talentenes kreative løsninger skapte begeistring hos dommerne.  

I helgen var flere hundre barn og unge samlet i Mo i Rana for å konkurrere i skandinavisk finale i FIRST LEGO League, verdens største teknologi- og kunnskapskonkurranse for barn og unge. Det er FIRST Scandinavia som står bak FIRST LEGO League i Skandinavia, og konkurransen støttes av Equinors talentutviklingsprogram Morgendagens helter.  

Etter at privatlaget Rana Makerspace og The Hawks fra Hauknes skole ble kåret til Championsvinnere i turneringsbyen Mo i Rana i november, har lagene stått på for å bli klare for den skandinaviske finalen som også ble avholdt i Mo i Rana.

Selv om lagene ikke tok med seg medaljer hjem under i finalen i helgen, skapte forskerspirene begeistring hos dommerne.  Rana Makerspace forsket på hvordan kurere sceneskrekk, mens The Hawks forsket på hvordan øke interesse og engasjement for fotball. 

Hvert år skal deltagerne i FIRST LEGO League forske på et nytt tema, finne en relevant problemstilling for så å foreslå en løsning på denne, i tillegg til å bygge og programmere en egen robot. Årets oppdrag heter MASTERPIECE, og deltakerne har forsket på hvordan de kan bruke teknologi til å forbedre formidlingen av kunst og kultur for å engasjere andre, og oppmuntre flere til å delta i det de liker å gjøre. 

– Rana Makerspace og The Hawks har levert solide og nytenkende bidrag i årets konkurranse. Innovasjon og kreativitet er viktig for å komme opp med løsningene som er med på å skape en bedre fremtid, og i dag har vi samlet en engasjert gjeng som har vist oss at disse løsningene finnes så lenge vi tør å tenke nytt. Finaledagen har vært preget av god lagånd, pågangsmot og ellevill eksperimentering, og det gjør meg helt sikkert på at fremtiden er i trygge hender, sier Thea Moen, sponsorsjef i Equinor Morgendagens helter.   

FIRST LEGO League er en arena der barn kan utfolde seg i teknologiens verden for å løse verdens utfordringer og tenke kreativt for å finne gode løsninger. Ofte er det utfordringer voksne ikke vet svaret på, og elevene må dermed utforske og tenke nytt selv. 

– FIRST LEGO League handler om kreativitet, samarbeid og problemløsning, og under årets skandinaviske finale har vi nok en gang sett hvordan de unge både utvikler nye ferdigheter og er fulle av gode ideer. Vi har også sett ekte forskerglede, og det er jeg stolt av. Jeg håper vi har skapt en gnist for realfag som vil vare i lang tid fremover, og at noen av de unge vi har sett i dag vil utforske teknologiuniverset videre, sier Per-Arild Konradsen, stifter og daglig leder i FIRST Scandinavia.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.