fengsel

Vil ha egen fengselsmat for innsatte fra minoritetsreligioner

To jødiske fanger, utlevert fra Israel, har kjempet en lang kamp for å få tilgang på kosher-mat i fengselet, tilsvarende den maten andre innsatte får servert. Justisministeren, Emilie Enger Mehl, mener norske... Les mer »
frp

LESERINNLEGG: Straffes for å ta bilde av et epletre

Nylig besøkte vi Sagene Bryggeri og ble oppmerksom på hvilke absurde begrensninger de står overfor. Av: Bård Hoksrud og Silje Hjemdal, Stortingsrepresentanter (Fremskrittspartiet). Vi har tidligere besøkt 7 Fjell bryggeri i Bergen, og Siderfestivalen... Les mer »
dagligvarer

Store endringer i import og eksport av bearbeidede matvarer

Vi importerte mer sjokolade og pizza. Samtidig økte eksporten av norske matvarer. Det er store prisendringer på verdensmarkedet, viser ferske tall fra Landbruksdirektoratet som sammenligner matvarer i første kvartal 2023 med samme... Les mer »
Norges sjømatråd

Milliardvekst for sjømateksporten til Afrika

Nå utforsker Sjømatrådet flere vekstmuligheter i DR Kongo og Mosambik. På fem år har verdien av den norske sjømateksporten til det afrikanske kontinentet økt med nesten 2 milliarder kroner. Blant de viktigste... Les mer »
oppskrifter mat

– Du blir ikke tjukk av å spise på kvelden

1 av 3 tror periodiske faste er bra for vektnedgang. MatPrats ernæringsekspert mener faste har mye bra for seg, men at det er en myte at man bli tjukk av å spise... Les mer »
Felleskjøpet Agri

– Mat handler om din og min trygghet

Felleskjøpet startet fredag morgen den store kampanjen med mål om å øke bevisstheten rundt matsikkerhet og sjølforsyning i Norge. Gjennom kampanjen Klar, ferdig, så!» ønsker Felleskjøpet å oppfordre flere til å dyrke... Les mer »
rema 1000

Nordmenn elsker dette: – Viktig del av norsk kultur og tradisjon

Er du typen som kjenner det krible i grillfingrene når solen titter frem og temperaturen kryper over ti grader? Du er ikke alene. Når solen skinner og temperaturen stiger, finner man ofte... Les mer »
norsk brannvernforening

Vil forby engangsgriller

9 av 10 branner skyldes menneskelig aktivitet. Et forbud mot engangsgriller kan bidra til å få ned antallet branner i skog og mark og er et godt bærekraftig grep. –  Vi ønsker oss... Les mer »
matbutikk

Rødt-politiker i Nordland ber regjeringen fjerne matmomsen

– Matmoms er en usosial belastning, som fører til større ulikheter i samfunnet og som slår ekstra inn når husholdningsøkonomien presses, sier fylkestingsrepresentant for Rødt, Per-Gunnar Skotåm. Han fikk med seg fylkestinget... Les mer »
bakervarer

Nå sås det millioner av brød på norske jorder

I disse dager går såkornet i jorda som kan gi 600 millioner norske brød. Kornproduksjonen er trolig viktig for selvforsyningsgraden i Norge. Bøndene starter våronna på forskjellige tider i landet, avhengig av... Les mer »