anima

Avsløring: Deli de Luca i Mo i Rana selger kjøtt fra miserable dyr

Deli de Luca har to salgssteder i Nordland, begge er på Esso-stasjoner i Mo i Rana, nemlig Esso-stasjonen i Grubhei og Esso-stasjonen i Langneset. Nå er det avslørt at Deli de Luca... Les mer »
pr-o

17 prosent av par i Nordland krangler om kostholdet

Ifølge en undersøkelse gjennomført av YouGov på vegne av Herbalife Nutrition, svarer 17 prosent par i Nordland at de krangler om kostholdet. – Ulike mål, snikspising og økonomi kan fort skape gnisninger... Les mer »
halloween

Skummelt mye matsvinn av gresskar

Oktober er høysesong for gresskar og mange kjøper det i forbindelse med feiringen av Halloween. Det er uhyggelig hvor mange gresskar som havner i søpla fordi mange glemmer at gresskar er mat!... Les mer »
sommer

«All-inclusive» gjør comeback i usikre tider

Reiselivet melder om at salget av pakkereiser med alt inkludert øker med nesten 50 prosent. – Mer presset privatøkonomi gjør at flere ønsker en «fastprisavtale» på ferien, sier Hans Christian Birkeland i... Les mer »
mat middag

Nordland Senterparti vil innføre matmerking på restauranter

Nordland Senterparti vil gjøre det enklere for restaurantgjester å velge norsk mat.  De vil be regjeringen sette i gang et arbeid med å innføre merkeplikt av opprinnelsesland på kjøtt, meieriprodukter og egg... Les mer »
tine

115 melkebønder fikk pris for særdeles god melkekvalitet

Melkebønder belønnes for å ha levert melk av ypperste kvalitet over lang tid. Onsdag var prismottakerne fra hele landet samlet i Lillestrøm for å motta sin velfortjente heder. Blant gratulantene var landbruks-... Les mer »
lynx

Oppskrift: Honningbakte grønnsaker i sprø Prosciutto di Parma

Nå er de norske grønnsakene på sitt beste, og da passer det med en oppskrift med Parma-skinke og grønnsaker: 4 porsjoner: 2 gulrøtter (eller regnbuerøtter)2 persillerøtter1 liten sellerirotSalt og pepper 8 skiver... Les mer »
Foto: Regine Emilie Mathisen

Titusener av jegere drar til fjells

Ventetiden er over for 60 000 norske jegere. Nå starter jakta på rype og skogsfugl. Statskogs tilbud er revet bort i store deler av landet, men det er fortsatt jaktmuligheter. 10. september... Les mer »
pplysningskontoret for frukt og grønt

NM i frukt og grønt dagligvare: COOP Prix Mo i Rana er finalist!

Se hvem som er årets finalister i NM i frukt og grønt dagligvare. Det er stor spenning rundt årets konkurranse. Vinnerne kåres under Opplysningskontoret for frukt og grønt sin fagdag 20. oktober... Les mer »
restaurant

Voldsom konkursøkning innen serveringsvirksomhet og detaljhandel

Konkurstrenden fra andre kvartal fortsetter i juli, med en moderat oppgang i antall konkurser. Serveringsbransjen og detaljhandelen skiller seg ut som de to bransjene der økningen er klart størst. Etter et markant... Les mer »