jordbær

Fløte mest populært på norske jordbær

Vi går mot høysesong for norske jordbær. De fleste foretrekker å spise jordbær med meieriprodukter som tilbehør, og ifølge en ny undersøkelse er det ett meieriprodukt som skiller seg ut. Nesten 4... Les mer »
Brannvernforeningen

Sørg for en sikker sankthansfeiring!

Over hele Norge planlegges det sosiale sammenkomster og feiring av sommersolverv, jonsok og midtsommer 23. og 24. juni. For mange blir det ikke skikkelig sankthansfeiring uten et stort bål. Brannvernforeningen minner om... Les mer »
dagligvarer

Ny undersøkelse: Norske forbrukere vil ha norsk mat

Fra 2019 frem til i dag har andelen nordmenn som velger norsk mat i butikkene økt med fem prosent. Dette viser den nye Spisefaktaundersøkelsen fra Ipsos. – Tallene snakker for seg selv;... Les mer »
rusta

Bistro-nyheter for kjøkkenet hos Rusta i Mo i Rana

Middelhavsområdet og de varme fargene, materialene og den magiske maten der står for inspirasjonen når Rustas høstnyheter for kjøkkenet og borddekkingen lander i varehusene i august.  Vi ønsker den romantiske bistrostemningen velkommen... Les mer »
grønnsaker

Stortinget vil ha nytt mål for å ta vare på matjorda

Stortingets finanskomité gikk tirsdag inn for å styrke jordvernmålet i Norge. Nå skal regjeringen utarbeide en ny jordvernstrategi til våren 2023. I dag er jordvernmålet at det årlig skal omdisponeres maksimalt 3000... Les mer »
norsk friluftsliv

Nå bugner naturen av gode smaker – En av to har høstet spiselige vekster

Nå om våren er det høysesong for spiselige, ville vekster. – Flere får øynene opp for naturen som matfat, melder Norges Sopp og Nyttevekstforbund. Det å bruke ville vekster i matlagingen er... Les mer »
matbutikk

Revidert nasjonalbudsjett: Utviklingsfondet berømmer styrking av matsikkerhet

Utviklingsfondet berømmer regjeringen og utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim for å styrke matsikkerhet i det internasjonale utviklingsarbeidet, men er kritiske til øvrige kutt i bistandsbudsjett. – Økt støtte til bærekraftig matproduksjon i sårbare... Les mer »
matprat

Slik får du i deg nok jern

Er du slapp og sliten? Kanskje trenger du mer jern. Jern har en essensiell rolle i transport av oksygen rundt i kroppen. Med en så stor arbeidsoppgave ville man tro tilgjengeligheten av... Les mer »
politi

Sikkerhetsnivået i Norge må styrkes

Norge står overfor en ny sikkerhetspolitisk situasjon og Parat-leder Unn Kristin Olsen sier Norges beredskapssituasjon må styrkes på en rekke områder. Hun deler bekymringen med tillitsvalgte i Forsvaret, Politiet, NAV, Mattilsynet, Tolletaten,... Les mer »
Circle K

Circle K-stasjon i Mo i Rana reddet flest måltider i Nordland

 løpet av ett år har 14 Circle K-stasjoner i Nordland reddet totalt 8300 porsjoner med overskuddsmat gjennom appen Too Good To Go. En stasjon i Mo i Rana redder aller mest mat... Les mer »