laks

Pukkellaksen er en ypperlig matfisk

Matforskere har undersøkt kvaliteten til den forhatte laksen som invaderte norskekysten i sommer. Konklusjonen er klar: fisken er absolutt egnet for matfatet. Sommeren 2021 strømmet enorme mengder pukkellaks inn mot norske elver.... Les mer »
jul

Slik hjelper du hunden på nyttårsaften

Nyttårsaften er ingen fest for de firbente. Mange hunder er livredde for raketter, smell og skuddlyder, men du kan gjøre en slitsom kveld enklere for familiens firbente venn. Mattilsynet oppfordrer derfor alle... Les mer »
jul

Ekspertens råd: Slik blir julen trygg for kjæledyret

Forsikringsselskapet If opplever en økning i antallet uhell med kjæledyr inn mot jul. Fet mat, nøtter og julegodteri hører høytiden til, men kan samtidig gi alvorlige skader hos våre firbente familiemedlemmer. Hus... Les mer »
julemat

– Nei. Julepynt og ribbefett hører ikke hjemme i do

– Folk kaster de utroligste ting i do hjemme, sier kommuneingeniør og visepresident i Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon Kjetil Lein. Julematsesongen er i gang, og med den kommer fettet i dass som... Les mer »
bklf

Bakerlandslaget til VM i januar

Om en drøy måned skal det norske bakerlandslaget til Paris for å konkurrere om VM-medalje i Coup du Monde de la Boulangerie. Det er første gang det norske laget deltar i det... Les mer »
julebaking

Kvinner og menn gleder seg til forskjellige ting i jula

Jula er snart her, og mange gleder seg. Er det egentlig noen forskjell på hva kvinner og menn gleder seg til? Ja, det er det, viser MatPrats juleundersøkelse. Over 2000 nordmenn har... Les mer »
bama

Spiser du mandarin eller klementin nå?

Det er på tide å finne ut hva som virkelig er en mandarin, og hva som er en klementin. Det vanker stor forvirring rundt den oransje, søte og friske lille frukten, som... Les mer »
epletre

Nytt prosjekt forlenger eplesesongen med flere måneder

Moderne lagringsteknologi gjør at du nå kan kjøpe norske epler langt utover den tradisjonelle sesongen. Det er gode nyheter både for forbrukere og produsenter. Eplesesongen strekker seg normalt fra september til november.... Les mer »
søppel

Ny undersøkelse: Unge flinkere på sortering

Flere nordmenn i 20-årene kildesorterer metallemballasjen sin enn før. Fortsatt er de over 30 år flinkest, men de yngre tar innpå. Det viser tall fra en fersk forbrukermåling Grønt Punkt Norge har... Les mer »
Grilstad

Grilstad blir hovedsponsor for Emil Iversen

Emil Iversen velger Grilstad som sin private hovedsponsor fram til og med VM i Trondheim i 2025. – Vi er stolte over å få bidra til Emil Iversen sitt mål om å... Les mer »