norges sjømatråd

Sjømatretter som gir deg feriefølelsen: Grillet ørret på amerikansk vis

De fleste av oss må droppe sommerens ferieplaner til utlandet i år. Med norsk sjømat med internasjonal vri kan du likevel reise jorden rundt på ditt eget kjøkken. Grillet ørret American style... Les mer »
kavli

Kavli varsler strengere kontroll etter brudd på dyrevelferd i Storbritannia

Kavli varsler innstramninger og strengere kontrollrutiner etter avdekking av brudd på god dyrevelferd hos en av geitemelk-leverandørene til konsernets datterselskap i Storbritannia, St Helen’s Farm. En britisk dyrevernorganisasjon har gjort en serie... Les mer »
matprat

Slik lager du sunne og fargerike is i sommer

Sommermånedene er kanskje noen av de månedene vi spiser mest is her i landet. Det blir ofte mange is i løpet av en uke, og enkle spiser kanskje en hver dag. For å... Les mer »
designa

Slik får du orden i skuffer og skap på kjøkkenet

På tide å rydde i skuffer og skap på kjøkkenet, men du mangler motivasjon? Fortvil ikke, vi har samlet sammen noen enkle ekspertråd slik at du klarer å komme deg i gang.... Les mer »
Landbruks- og matdepartementet

Åpnes for gratis deltagelse på Bondens marked og salgsmesser

Etter innspill fra Norges Bondelag åpnes det nå opp for gratis deltagelse på Bondens marked og salgsmesser for lokalmat for å stimulere til økt salg. Mange som driver med tilleggsnæringer i landbruket,... Les mer »
dagligvarer

LESERINNLEGG: Ja til søndagsåpne butikker!

I disse ferietider er det mange som skulle ønske at butikkene holdt åpent litt lengre, også på søndager. I år med tanke på koronakrisen er det spesielt viktig og for noen avgjørende... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Norsk laks ikke smittekilde for koronavirus i Kina

Kinesiske smittevernseksperter uttalte tirsdag at det ikke er funnet bevis for at laks er smittekilde i det nye utbruddet av koronasmitte i Beijing. Nylige funn av koronasmitte i Beijing har påvirket kinesisk... Les mer »
grønnsaker

Feil kur for norsk matproduksjon

I følge Klimakur 2030 vil en overgang fra kjøtt til plantebasert kosthold være et samfunnsøkonomisk lønnsomt tiltak som vil redusere klimagassutslippene fra norsk landbruk. En ny rapport fra Oslo Economics påpeker betydelige feil... Les mer »
handeland

Braun lanserer ny stavmikser med verdens første activeblade teknologi

Den tidligere prisbelønte stavmiksenren MQ7 fra Braun er først ute med activeblade teknologi som sørger for at stavmikseren enkelt og intuitivt blender ingrediensene raskere og mer effektivt. Activeblade kuttekniver har en større... Les mer »
handeland

Raske tips til enkel og effektiv rengjøring i sommer

Synes du det blir mye oppvask om sommeren? Med sommer, sol og varmt i været frister det lite å stå inne å vaske opp etter en god middag. Med en Quooker på... Les mer »