Karin Krog fikk hederpris på Chat Noir

karin krogh

Tirsdag 14. november feiret NOPA, Norsk forening for komponister og tekstforfattere, 80 år med en jubileumskonsert på Chat Noir. Karin Krog mottok NOPAs hederspris, samt heder og ære og 100.000 kroner.

NOPA delte ut mange gjeve priser, men det var den verdenskjente komponisten og jazzsangeren Karin Krog mottok NOPAs hederspris.

Juryens begrunnelse:

En unik stemme har gjennom en fantastisk internasjonal karriere satt norsk musikkliv på kartet. Komponist, tekstforfatter, musiker, plateprodusent og også TV-produsent. Alltid forskende, leken og improviserende, på jakt etter et genuint uttrykk. Prisvinneren har tråkket opp sporene for et mangfoldig og eksperimentelt norsk musikkliv og vist at særpreg og kvalitet tåler tidens tann.

– Det er helt fantastisk, det har ikke gått opp for meg. Så nå er det jo bare til å jobbe videre, sier Karin Krog.

Men også flere norske låtskrivere og komponister ble hyllet på Chat Noir. Blant vinnerne finner vi Silje Halstensen (Bendik) og Jan Eggum. Begge fikk hvert sitt Kardemommestipend – et arbeidsstipend som er en gave fra Egner-familien. NOPA-prisene gikk til Anne Lande (for tekst) og Trygve Seim (NOPAs musikkpris).

Forfatter og komponist Ketil Bjørnstad fikk Tekstforfatterfondets ærespris, og Erik Brataas fikk NOPAs formidlingspris.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.