Driftsstøtte til Nordland Vitensenter på Mo

nfk

– Fylkesrådet ønsker å sikre driften ved Vitensenteret i Nordland på Mo, derfor går vi nå inn med driftsstøtte på èn million kroner årlig i perioden 2024-2027, sier fylkesråd for næring i Nordland, Bjørn Larsen.

Larsen er glad for nå å kunne gå inn med en mye etterspurt driftsstøtte til Vitensenteret. Det er 13 vitensenter i Norge og senteret i Nordland er det eneste som hittil ikke har mottatt driftsstøtte fra sitt vertsfylke.

– Nordland fylkeskommune bidro med 7,5 millioner kroner da vitensenteret ble etablert i 2021. Selv om dette var et solid bidrag, synes vi at det er rimelig at vi i likhet med Rana kommune også bevilger årlige driftsmidler, sier fylkesråd Larsen.

Vitensentrene er populærvitenskapelig opplevelses- og læringssenter innen matematikk, naturvitenskap og teknologi der de besøkende lærer ved å eksperimentere selv.

Hovedtema på Vitensenter Nordland er Nordlands naturressurser, teknologi og digitalisering. Interaktive utstillinger og pedagogiske undervisningsopplegg er valgt ut fra disse temaene.

– De tilbudene som gis ved Vitensenteret på Mo er både for unger, elever på videregående skole og lærere, og er en ressurs for hele fylket. Tema og kunnskapsformidlingen som det settes fokus på er svært viktige både for unge og for næringslivet for Nordland. Vi håper at stadig flere får aha-opplevelser og inspirasjon fra Vitensenteret i årene som kommer, avslutter fylkesråd for utdanning i Nordland, Joakim Sennesvik.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.