4 av 10 planlegger utenlandsferie i sommer

ferie sol strand

I en fersk undersøkelse for Tryg Forsikring svarer 43 prosent at de planlegger utenlandsferie i sommer. – Folks reiselyst trosser både inflasjon og rentehevinger, og vi forventer en økning i antall reiseskader i sommer, men håper å unngå fjorårets streik- og bagasjekaos på flyplassene, sier Torbjørn Brandeggen i Tryg.

I fjor hadde Tryg Forsikring en økning i antall reiseskader på over 90 prosent, mye på grunn av pandemiens reisebegrensninger året før. For 2022 var antall reiseskader for hele forsikringsbransjen på nivå med 2019, siste året før pandemien.

– Hittil i år ser vi få tegn til at folk flest har fått dårligere økonomi når det gjelder reiseskader. Vi har en stor økning i antallet forsinket bagasje og forsinkelse generelt, men i antall reisesaker totalt er vi så vidt under nivå med 2019, sier Brandeggen som er kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

I spørreundersøkelsen, som er gjennomført av YouGov for Tryg, kommer det også frem at det er flere menn enn kvinner som svarer at de planlegger utenlandsferie, 47 mot 38 prosent. Geografisk topper Oslo der over halvparten svarer ja, mens Trøndelag og Nord-Norge har lavest andel med 34 prosent.

– Nå er jo alt blitt dyrere, og flyprisene er på vei opp. Med en svak krone kan det bli en mye dyrere ferie i utlandet enn mange planlegger for, men vi forventer at antallet reiseskader vil øke i sommer, og passere nivået før pandemien, sier Brandeggen.

Forsikringsbransjen registrerte over 354.000 reiseskader i fjor til en erstatningskostnad på vel 2,1 milliarder kroner, viser tall fra Finans Norge. Tyveri og tap av reisegods toppet listen, foran avbestillinger og reisesyke.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.