tannlege

Vil få på plass kjeveortopedi i Lofoten

Fylkesrådet ønsker å sette av penger til et kjeveortopeditilbud i Lofoten. Forslaget innebærer at det hvert år kan kuttes opp mot 2000 reiser for pasienter som de siste årene har måttet reise... Les mer »
sony

Anna Kajander fra Lofoten ut med låta «Hybelkanina»

Med «Hybelkanina» leverer Anna Kajander enda et stykke smakfull pop. Denne gangen med et lydbilde som viser en litt råere side, både lyrisk og musikalsk.  Den nordnorske artisten går en travel vår... Les mer »
fiske transport industri

Fiskeribedrift i Lofoten har fått bot på 200.000 – Nekter å betale

Fiskebedriften Sufi AS i Lofoten har fått et forelegg på 200.000 kroner for brudd på havressursloven. Bruddene skal være manglende veiing av fisk og å nekte Fiskeridirektoratet tilgang til opplysninger. – Vi kjenner... Les mer »
svolvær

Innfører turistskatt i Lofoten

Bompenger, eiendomsskatt, boligskatt og lakseskatt er tydeligvis ikke nok for regjeringen. Nå vil man også innføre turistskatt. Allerede til neste år kan turister i Lofoten måtte betale en tilleggsskatt på reiselivsrelaterte tjenester... Les mer »
nfk

Opplæringsfartøy på plass ved Vest-Lofoten vgs

75 fot store Vårheim blir nytt opplæringsfartøy ved Vest-Lofoten videregående skole. – Jeg er veldig glad vi er i mål med å få på plass en skikkelig båt til fiske- og fangst... Les mer »
statens vegvesen

Brunstranda rasteplass langs E10 i Lofoten stengt ut året grunnet byggearbeider

Statens vegvesen, Nasjonale turistveger, oppgraderer eksisterende rasteplass på Brunstranda med nytt servicebygg og oppgradert utomhusanlegg. Rasteplassen vil dermed være avsperret og stengt for publikum under anleggsperioden fram til årsskiftet. Det eksisterende servicebygget... Les mer »
klassisk musikk

Lofoten Pianofestival 2022 satser på unge strykekvartetter

I forbindelse med Lofoten Pianofestival 2022 introduserer arrangørene sitt eget kvartettseminar for unge strykekvartetter. Seminaret gjennomføres i Henningsvær, men kvartettene får også sine egne konserter under festivalen. Kvartettseminaret ble først planlagt for... Les mer »
tunnel

Tunnelkolonne i Ryggedalstunnelen i påsken

Skal du igjennom fv. 820 Ryggedalstunnelen i Lofoten i påsken? De faste kolonnetidene gjelder da også opplyser Nordland fylkeskommune. Det blir redusert aktivitet i tunnelen påsken 2022, men det blir ingen fri... Les mer »
Nofima

Fiskeriministeren avslørte skreien på X-faktoren

Kunne fiskeri- og havminister Bjørnar S. Skjæran klare å skille den villfanga skreien fra oppdrettstorsken? Ja, men ikke på smak. I en blindtest i Nofimas kantine i Tromsø, fikk ministeren servert lekre... Les mer »
brann

Husbrann i Lofoten slukket

Polititet rapporterer om en brann i et hus på Bøstad i Lofoten kl. 4 natt til mandag, opplyser NRK. Brannen ble slukket i 5-tiden. Ingen personer skal ha omkommet eller ha blitt... Les mer »