Rana Makerspace fra Mo i Rana i skandinavisk finale i FIRST LEGO League

hillandknowlton

I helgen gikk Rana Makerspace fra Mo i Rana helt til topps i den regionale finalen i teknologi- og kunnskapskonkurransen FIRST LEGO League. Nå er Rana Makerspace klare for å konkurrere i den skandinaviske finalen i desember.  

Lørdag 11. november var det duket for de regionale finalene i FIRST LEGO League, verdens største teknologi- og kunnskapskonkurranse for barn og unge mellom 10 og 16 år. Det er FIRST Scandinavia som står bak FIRST LEGO League i Skandinavia, og konkurransen støttes av Equinors talentutviklingsprogram Morgendagens helter, hvor selskapet støtter talenter innen idrett, kultur og realfag. 

Årets oppdrag heter MASTERPIECE, og deltakerne har forsket på hvordan de kan bruke teknologi til å forbedre formidlingen av kunst og kultur for å engasjere andre, og oppmuntre flere til å delta i det de liker å gjøre. I Mo i Rana kjempet 20 lag om 12 ulike priser. Da Rana Makerspace ble utropt som vinnerlaget av Championsprisen, var gleden stor.

De ble tildelt 1. plass i Championprisen, 2. plass i Robotkonkurransen og 2. plass i Teknologiprisen, og ble kåret til det sterkeste laget sammenlagt i alle kategoriene. De er dermed videre til den skandinaviske finalen i Mo i Rana i desember.  

– Jeg er virkelig imponert over hva Rana Makerspace og de andre lagene har fått til i år og løsningene de har kommet opp med. Vi er avhengig av kreative hoder som er med på å drive verden fremover og som ønsker å komme opp med nye løsninger og ideer. Her har FIRST LEGO League alltid vært en fantastisk arena, som er med på å skape slik entusiasme for å utforske og lære blant barn og unge år etter år, sier Thea Moen, sponsorsjef i Equinor Morgensdagens helter. 

Målet med FIRST LEGO League er å skape en arena der barn kan utfolde seg i teknologiens verden for å løse utfordringer og tenke kreativt for å finne bedre løsninger. Før konkurransen definerer lagene en egen problemstilling som de skal forske på, i tillegg til å bygge og programmere en robot som de konkurrerer med under finalene.  

I likhet med Rana Makerspace fra Mo i Rana har over 600 lag rundt om i Norge jobbet iherdig med prosjektet de siste månedene. Arrangørene bak håper å skape en gnist for realfag hos deltagerne.  

– I FIRST LEGO League blir barn og unge utfordret til å komme opp med gode løsninger på reelle problemer, og de blir nødt til å samarbeide, forske og være kreative i prosessen. I tillegg til å fremme interessen for vitenskap og teknologi, lærer barna å utvikle viktige ferdigheter de får bruk for senere i livet. Det er fantastisk å se hvordan barna utvikler seg gjennom konkurransen, sier Per-Arild Konradsen, stifter og daglig leder i FIRST Scandinavia.    

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.