Opplev kultur, vin og vakker natur i fantastiske Verona

italia

Fengslende historie, storslått natur og vin til alle måltider – vi snakker selvfølgelig om kjærlighetens by, Verona. Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor Shakespeare bestemte seg for å la kjærlighetsdramaet Romeo og Julie utspille seg akkurat her.

Gamle torg, vakker arkitektur og trange gater er bare noen av kvalitetene Verona besitter, som bidrar til dens forførende og sjarmerende identitet. Kanskje det er hit du skal ta med deg din bedre halvdel neste gang dere skal ut på reise?

Et mekka for reiselystne
Verona er en by for alle, uansett om man er ute etter å dyrke kjærligheten, vinkunnskapen eller kulturinteressen. Man skal ikke gjøre store dypdykket for å skjønne at byen er et mekka for reiselystne på utkikk etter opplevelser utenom det vanlige.

Uansett om du er på leting etter tradisjonelle matretter som byr smaksløkene opp til dans, imponerende bygninger med intrikate arkitektoniske utskjæringer eller vandring blant vinranker som trekker seg så langt øyet kan se, er Verona byen å besøke.

Opera i Arena di Verona
Om ikke en rundtur i Verona Arena – et stort romersk amfiteater med plass til 15.000 mennesker – er opplevelse nok, kan man kombinere dette med vakker musikk ut i de sene nattetimer. Hvert år arrangeres en operafestival fra juni til september her, og åpner for en storslagen forestilling i omgivelser som dateres tilbake til det første århundre. På arenaens storhetstid huset den hele 30.000 mennesker, og er i dag en av de best bevarte strukturer av sitt slag.

På grunn av amfiteaterets fremragende akustikk er den som skapt for opera, og de kraftige stemmene løftes opp og ut til alle de forventningsfulle tilskuerne med imponerende kraft.

Piazza dei Signori – med kjærligheten i fokus
Som kjærlighetens by kommer man seg ikke unna Veronas romantiske undertoner. «Hvis du elsker noen, ta dem med til Verona» er mottoet til kjærlighetsfestivalen Verona in Love, som arrangeres på torget Piazza dei Signori – et naturlig møtepunkt i byen. Festivalen arrangeres rundt Valentine’s day hvert år, og oppfordrer sine besøkende til å fri til sin kjære i verdens mest romantiske by.

Under festivalen kan man få smake på og kjøpe lokalprodusert mat og drikke laget i kjærlighetens navn. De ulike bodene blir plassert så de danner et hjerte midt på torget, og innsiden kles med rødt. Et svært romantisk syn sett enten fra luften, eller fra toppen av en høy bygning.

Smak deg gjennom Veronas historie
Ingen reise er komplett uten smaksrik mat og drikke. Særlig ikke i en by som Verona som er kjent for sin fantastiske retter, og ikke minst viner. Kun noen få minutters kjøretur nordøst for Verona finner vi Pasqua Vigneti e Cantine – en historisk vingård som har produsert kvalitetsvin siden starten i 1925. I dag har tredje generasjon tatt over produksjonen, og fører med det familiens lidenskap for vin videre. Pasqua er særlig kjent for sin 11 Minutes rosévinog Romeo & Juliet’s Wall Passimento som speiler lidenskapen og følelsene man knytter til kjærlighetens by.

Pasqua-familien eier i tillegg en eiendom ved navn Cecilia Beretta – en vingård som ligger 150 m.o.h. med druer som dyrkes frem i et kalkholdig jordsmonn. Formålet til Cecilia Beretta er å gjenvinne kraften og personligheten til de tradisjonelle vinene fra Valpolicella og Soave-områdene. Det har resultert i et utvalg svært gode viner i tråd med de nevnte områdenes særegne historie og unike vinkultur.

Begynn ferien med et glass vin fra Pasqua, kombinert med en fyldig tradisjonell risotto. Da vil du garantert få en fantastisk start på en eventyrlig reise i fantastiske Verona.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.