FREYR med viktig fremskritt

freyr

Etter vellykkede justeringer av katode-støpeutstyret som inkluderte oppdateringer av vakuumsystemet, startet FREYRs team ved CQP i forrige uke automatiserte kjøringer av katodestøping med en minimum dyseavstand på 0,26 mm.

CQP-teamene har senere gjennomført vellykkede kjøringer katodestøping ved bruk av katodebanen og løsemiddel-slammet ved faste dyseavstander på henholdsvis 0,5 mm og 1,0 mm, og med hastigheter på 2 meter per minutt ved bruk av 100 psi støpetrykk.

Disse vellykkede automatiserte kjøringene katodestøpe med løsemiddelslam var en viktig forløper for å fullføre igangkjøringspakkene for støping og enhetscellemontering og den endelige starten på automatisert CQP-produksjon.

– Jeg er veldig glad for å dele at teamene våre i CQP har nådd nok en viktig teknisk milepæl underveis mot målet, kommenterte Mike Brose, FREYRs leder for Asset Mo-teamet.

– Ved å gjøre dette har våre ansatte og partnere vist sin kollektive evne til systematisk å knytte små, men kritiske skritt sammen for å oppnå det nødvendige resultatet. Vi er i stand til å integrere denne viktige delen av SemiSolidTM-teknologiplattformen basert på de mange milepælene som allerede er fullført i løpet av de siste månedene av FREYR Asset Mo-teamet, våre medarbeidere over hele verden og våre verdsatte partnere og leverandører. Når vi ser frem til 2024, er FREYRs høyeste prioritet å fullføre igangkjøring ved CQP og å starte automatisert produksjon av in-spec, testbare batterier til kunder. Med denne siste milepælen bak oss, vil vi fortsette vårt urokkelige fokus på de gjenværende oppgavene som er nødvendige for å nå målet.

Etter de vellykkede automatiserte forsøkene på katodestøping har FREYR fullført overleveringer av 342 (88 %) av 388 igangkjørings- og testpakker i produksjonslinjeutstyret ved CQP. Pakkene knyttet til testsenteret og overleveringene til operasjoner er alle fullført.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.