Per Sundnes: – Jeg er klar for en ny internasjonal seier!

betsson

I forbindelse med låtslipp i Melodi Grand Prix kan Betsson avsløre at Per Sundnes blir bettingselskapets ekspert under årets musikkfest. Bodøværingen skal komme med sine vurderinger av årets låter og fortelle historier fra MGP-sirkuset som tidligere ikke har vært delt. 

– Melodi Grand Prix er for mange religion og når du blir med i den kirka kommer du deg aldri ut. Ti år er gått siden Rybak vant i Moskva og NRK har sagt at de ønsker en ny seier. Derfor gleder jeg meg til å gi mine kommentarer og subjektive meninger om årets bidrag. I løpet av årene har jeg lært mye og fått mye kompetanse som jeg nå har lyst å dele med folket.

Loverpriser flere av årets låter
Per har allerede anmeldt sangene som skal konkurrere om å bli Norges bidrag i den internasjonale finalen for Betsson-bloggen. Betsson-eksperten mener at MGP-publikummet har flere godbiter å se frem til:

– Selv om MGP er et fjernsynsprogram, så er det først og fremst en låtskriverkonkurranse. Det var ti år mellom Bobbysocks og Secret Garden. Rybak vant i 2009 og nå har det gått ti nye år… Jeg er klar for en ny internasjonal seier. I år er det flere spennende bidrag som også kan gjøre det godt i ESC. Mine umiddelbare favoritter er Chris Medina med «We Try» og Keiino med «Spirit in the sky»! Jeg har blogget om alle årets låter for Betsson, og der kan du lese mer om hva jeg synes om årets bidrag.

– Norges fremste MGP-ekspert
Sundnes bemerket seg først som underholdningsjournalist i NRK. Der intervjuet han Hollywoods største stjerner og ble kjapt en av kanalens mest populære reportere. I 2007 tok nordlendingen over ansvaret for Melodi Grand Prix. På dette tidspunktet var interessen rundt musikkonkurransen på sitt laveste, men under Sundnes sin ledelse ble MGP igjen en folkefest. Dagbladet har skrevet følgende om Per sin innsats som MGP-general: «Melodi Grand Prix var et råttent dødsbo, Sundnes har gjenskapt det som en gjennomstylet designerkåk». 

– Per Sundnes er utvilsomt Norges fremste MGP-ekspert, og det at vi har klart å få ham med på laget er utrolig kult. Vi gleder oss til at han skal dele av sin rike kunnskap og komme med sin ærlige mening om årets låter. Per er jo som de fleste nordlendinger ikke kjent for å spare på kruttet, så vi forventer at han tar i bruk hele skalaen. Og hos oss trenger han ikke å frykte at det går som i 2017, ler innholdssjef hos Betsson Kim-Freddy Svendsen.

Hendelsen Svendsen sikter til er da Sundnes var en del av fagjuryen som skulle vurdere bidragene i den internasjonale finalen for to år siden. Sundnes kritiserte Irland og Storbritannia for deres bidrag og mente at sangene ikke hadde noe i finalen å gjøre. Det fikk det til å koke over for øynasjonene i vest. Konsekvensen ble at Sundnes ble vraket som jurymedlem. 

– Eurovision er kjempeviktig for mange land og man vil ikke tro hvor mye politikk man legger i det internt. ESC er en apolitisk konkurranse, men man ikke styre hvordan de enkelte land velger vinner. Takk og pris har Erna Solberg nok å gjøre, selv om jeg tror at Siv gjerne skulle vært med å plukke en vinner. Irland og England ble rasende da jeg satt i studio og mente om deres låter. Til slutt klaget de meg inn til EBU. Det viser at systemet fungerer og at «synsere» i lille Norge betyr noe. Nå hadde jeg rett med begge nasjonene, og de fikk dårlige resultater. Om det skulle være noen bidrag som er like dårlig i år skal jeg nok si fra igjen!

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.