playground

MUSIKK: Big Red Machine ute med låta «Latter Days»

Aarons Dessner (The National) og Justin Vernon (Bon Iver) sitt samarbeidsprosjekt Big Red Machine annonserer nytt album med bidrag fra blant andre Taylor Swift, Sharon Van Etten og Fleet Foxes. Albumet «How Long Do... Les mer »
hes

MUSIKK: Ane Brun ute med låta «Lille venn»

Etter å ha sluppet to studioalbum i 2020, som sikret henne to Grammis i Sverige nylig, er Ane Brun nå tilbake med låten ”Lille venn”, en nyinnspilling av låten ”Honey” i norsk... Les mer »
playground

Daniel Kvammen og Aslag Haugen slipper låta «Den tyngste turen»

Daniel Kvammen og Aslag Haugen slipper selve definisjonen av låta for gjenåpningen av Norge. Fylt med bilder fra norsk natur og fjell speiler teksten i singelen den vonde, lange reisen fra et mørkt... Les mer »
kake

Program for 17. mai 2021 i Mo i Rana

​Koronaen setter begrensninger også på årets 17.mai-feiring, men det blir feiring på nasjonaldagen i år også, opplyser Rana kommune. Mye blir digitalt som i fjor. Det blir live-sending fra kl. 07.00 når... Les mer »
nrk

Slik blir 17. mai 2021 på NRK

Det blir fest og jubel på TV, radio og nett fra tidlig morgen med rapporter og reportasjer fra hele landet. På NRK1 starter feiringen av nasjonaldagen kl. 07.50. Programlederne Nadia Hasnaoui og... Les mer »
uio

Ny forskning: Torsken lager trommelyder når den parer seg

Under paringen lager torsk trommelyder for å imponere hverandre og for å kommunisere. Nå tar forskere og musikere trommingen til konsertscenen. Når hunntorsken er gyteklar, konkurrerer hannene om de beste territoriene. De... Les mer »
google

Google lanserer andre generasjon av Nest Hub i Norge

I dag er det klart at den andre generasjonen av Google Nest Hub lanseres i Norge den 4. mai. Nye Nest Hub, som kommer med en søvnsensor, er basert på samme lydteknologi... Les mer »
hes

The Ella Sisters slipper låta «Sugarcoat»

Søstrene i The Ella Sisters ligger ikke på latsiden, og rett etter påske slipper de tittelsporet fra sin ventede andre EP, «Sugarcoat». Låten skildrer frustrasjonen over å merke at noen ikke er... Les mer »
tjen penger online

Christer Falck lanserer digital folkemusikkfestival

Ett år etter at den første Koronerulling-konserten med Jonas Alaska ble strømmet til det norske folk, lanser HES&Falck, med Christer Falck i spissen, Folk fra Sentralen. En digital folkemusikkfestival med det ypperste landet har... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Nå åpner søknadsportalen for eventbransjen

Bedrifter tilknyttet eventbransjen kan søke om omstillingsmidler for å tilpasse seg smitteverntiltak og endringer i markedet. EFTAs overvåkingsorgan (ESA) har nå godkjent ordningen. Søknadsfristen er 7. april 2021. – Eventbransjen er fortsatt... Les mer »