uio

Ny forskning: Torsken lager trommelyder når den parer seg

Under paringen lager torsk trommelyder for å imponere hverandre og for å kommunisere. Nå tar forskere og musikere trommingen til konsertscenen. Når hunntorsken er gyteklar, konkurrerer hannene om de beste territoriene. De... Les mer »
google

Google lanserer andre generasjon av Nest Hub i Norge

I dag er det klart at den andre generasjonen av Google Nest Hub lanseres i Norge den 4. mai. Nye Nest Hub, som kommer med en søvnsensor, er basert på samme lydteknologi... Les mer »
hes

The Ella Sisters slipper låta «Sugarcoat»

Søstrene i The Ella Sisters ligger ikke på latsiden, og rett etter påske slipper de tittelsporet fra sin ventede andre EP, «Sugarcoat». Låten skildrer frustrasjonen over å merke at noen ikke er... Les mer »
tjen penger online

Christer Falck lanserer digital folkemusikkfestival

Ett år etter at den første Koronerulling-konserten med Jonas Alaska ble strømmet til det norske folk, lanser HES&Falck, med Christer Falck i spissen, Folk fra Sentralen. En digital folkemusikkfestival med det ypperste landet har... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Nå åpner søknadsportalen for eventbransjen

Bedrifter tilknyttet eventbransjen kan søke om omstillingsmidler for å tilpasse seg smitteverntiltak og endringer i markedet. EFTAs overvåkingsorgan (ESA) har nå godkjent ordningen. Søknadsfristen er 7. april 2021. – Eventbransjen er fortsatt... Les mer »
klassisk musikk

Kammerkonsert med KammeRana på Rana bibliotek

I mars kan publikum oppleve klassisk musikk i Rana bibliotek. Det er regionens egne distriktsmusikere i KammeRana som spiller, opplyser Rana kommune. Konsertene er gratis og åpen for alle, men vil du... Les mer »
Sheep Chase

MUSIKK: Dragongirl ute med låta «Beefs, bad blood and burning vendettas»

Dragongirls mørke elektroniske musikalske ekspedisjoner er en altoppslukende opplevelse, av noen beskrevet som «nesten dansbar klubbmusikk». Komplekst, men nedstrippet, med et forførende detaljnivå som preger hver eneste lydbølge i låtene hennes – noe... Les mer »
scandic live nation

Violet Road kommer til Mo i Rana

Samme dag som Violet Road slipper sitt åttende album, annonserer de ni konserter og turneen «A new Tour Begins» som starter 18. mars i Bergen og avsluttes på hjemmebane i Tromsø fredag 30. april. – Bandet... Les mer »
hes

VIDEO: Morten Abel ute med låta «Gammel mann»

Morten Abel er klar med nytt album. Den første låten ut fra den tilsynelatende evigunge artisten har paradoksalt nok fått tittelen «Gammel mann». “Hør alltid på en gammel mann”,  synger han i... Les mer »
hes

VIDEO: The Ella Sisters ute med låta «Neon Lights»

The Ella Sisters kickstarter det nye året med en følelsesladet singel. «Neon Lights», er hentet fra bandets kommende EP «Sugarcoat» som slippes i løpet av 2021. The Ella Sisters debut-EP «Queens», som kom i august... Les mer »