Kutter hurtigbåtprisen med 25 prosent i Nordland

nfk

1. juli settes prisen på hurtigbåt ned med 25 prosent i Nordland. Fylkesråd Sande gleder seg, og mener fylkesrådet gjør gode grep for folket langs Nordlandskysten.

Etter at ferjene nå er gjort gratis, opplever reisende som er avhengig av hurtigbåt at disse sambandene ikke prioriteres på samme måte. Fylkesråd Monika Sande er svært fornøyd med at det nå også tas grep på hurtigbåtprisene.

– Vi har fått fylkestinget med på at prisene settes ned med 25 prosent. Og vi jobber videre for å få prisene ytterligere ned, sier en svært fornøyd fylkesråd Monika Sande.

Allerede fra 1. juli kan du nå nyte godt av rabattene som gjelder på alle enkeltbilletter.

– Vi har i vår politiske plattform løftet fram at vi ønsker å ta hele Nordland i bruk. Det betyr i praksis at vi vil legge til rette for gode samferdselsløsninger langs hele vår langstrakte kyst. Da blir nedgangen i prisen på hurtigbåt også et viktig virkemiddel, sier fylkesråd Sande.

Sande påpeker at det er gjort flere grep for å sette ned prisene på både hurtigbåt og buss.

– Vi har eksempelvis satt prisen på ungdomskort til 390 kroner. På denne billett-typen kan ungdommer helt opp til og med 25 år reise så mye de vil på buss og hurtigbåt for en svært rimelig sum, påpeker fylkesråd Sande.

Med bare måneder til valget slår Sande fast at kuttet i hurtigbåtprisen ikke er valgflesk, men ledd i et kontinuerlig arbeid med å gi gode bo- og næringsforhold langs kysten. Hun påpeker at reduksjonen er varig, og lagt inn også for kommende budsjettår.

– Vi klarte å få gjort ferjene gratis. Nå legger vi alle krefter i å også få prisen enda mer ned på hurtigbåt. Vi er landets største hurtigbåtfylke, og det er dyrt å drifte 23 hurtigbåtsamband. Regjeringen har allerede i gang en kartlegging av hva det vil koste å innføre gratis hurtigbåter til alle veiløse samfunn, og halvere prisen på alle andre ruter. Vi skal gjøre alt i vår makt for å få regjeringen med på denne prioriteringen, avslutter fylkesråd Monika Sande.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.