6,25 mill. kr til å styrke håndverksfagene

håndverk

Norsk kulturskoleråd tildeles 6,25 millioner kroner over to år gjennom Håndverksløftet, som Sparebankstiftelsen DNB står bak. Pengene skal Kulturskolerådet bruke til å stimulere kulturskoler til å initiere eller styrke tilbud innen tradisjonshåndverksfagene rettet mot barn og unge.

– Det er så inspirerende å oppleve at Kulturskolerådets ambisjoner for den kommunale kulturskolen og Sparebankstiftelsen DNBs ambisjoner for å løfte tradisjonshåndverksfagene møtes slik de gjør i dette prosjektet! Vi gleder oss til å se hvordan kommunene kan benytte denne muligheten til å skape endring og utvikling til beste for barn og unge samtidig som en bevarer og utvikler kulturarven og bygger identitet og kulturell stolthet, sier Anders Rønningen, FoU-leder i Norsk kulturskoleråd, som sammen med rådgiver Fabiola Charry har vært sentral i arbeidet med å utvikle og skrive søknad.

Charry har også vært Kulturskolerådets kontaktperson opp mot Sparebankstiftelsen DNB i søknadsprosessen.

Anders Rønningen ser at denne tildeling også kan gagne samiske kulturfag, som Kulturskolerådet har som et satsingsområde.

De 6,25 millioner kronene som er tildelt tiltaket Forvaltning av søkbare midler vil utlyses som prosjektmidler kommende høst. Søknadsportalen for første søkerunde vil åpne 1. september, og søknadsfristen blir 1. november 2023. Mer om aktuelle utviklingsområder og søknadskriterier m.m. lengre nede i artikkelen.

– Det finnes en del tilbud der barn og unge får et flyktig første møte med ulike håndverk. For at barna som fatter interesse gjennom slike møter skal ha et sted å ta den interessen videre må det finnes mer faste opplæringstilbud hvor de kan få lære mer og fordype seg. Håndverk som fast tilbud i kulturskolen svarer godt på dette behovet, derfor er vi veldig glade for muligheten til å støtte Norsk kulturskoleråds prosjekt og bidra til nettopp det, sier Linn Catrine Lunder, leder for Nærmiljø og kulturarv i Sparebankstiftelsen DNB.

Sparebankstiftelsen DNB lanserte Håndverksløftet våren 2022. Gjennom denne satsingen vil stiftelsen støtte tiltak innen tradisjonshåndverk. Håndverksløftet har som mål å fremme statusen for håndverksfagene og bevisstgjøre folk på verdien av tradisjonshåndverk.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.